עוגיות אגוזים גרוזיניות מושלמות

עוגיות אגוזים היישר מהמטבח הגאורגי. מתכון לעוגיות בצורת סיגרים מתוקים במילוי משגע של אגוזי מלך קצוצים.
למי שלא מכיר, עוגיות הסיגר האלה הן עוגיות העשויות מבצק פריך במילוי אגוזים מתוק וכל ביס מהן חגיגה אמיתית! מתכון לעוגיות גרוזיניות, המזכירות סיגרים מתוקים, אך עם בצק פריך, טעים ומפנק.
מתכון פשוט מאוד להכנה, ויש גם תמונות להמחשת הכנת הסיגרים ותקבלו את אחת העוגיות הכי מיוחדות שיש. ניתן להכין אותן גם פרווה וליהנות מהן בלי חשבון! ממכרות ביותר – ראו הוזהרתם!
ספר המתכונים של מרינה צ'יאנורוב

למה באמת כדאי לכם: עוגיות אגוזים
- מתכון של עוגיות אגוזים אסליות היישר מהמטבח הגיאורגי!
- מתכון קל ביותר להכנה ולא נדרש ידע מוקדם אפייה!
- עוגיות גרוזיניות מבצק פריך משגע ומפנק במילוי אגוזים מתוק שכיף לאכול!
- ניתן להמיר רכיבים חלביים למחמאה וקצפת צמחית ולהכין גם פרווה!
שורה תחתונה: אם מתחשק לכם עוגיה ממש מפנקת לשבת, עוגיות אגוזים כאלה יעשו את העבודה ובגדול!

עוגיות אגוזים גרוזיניות מושלמות
המצרכים
לבצק:
- 1 חבילה מרגרינה (200 גרם )
- 1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
- 1 כפית אבקת סודה
- 1 כף חומץ
- 5 כוסות קמח
למילוי:
- 1 כוס אגוזים (קצוצים דק דק)
- 1 כוס סוכר ( ואפשר לערבב עם סוכר חום )
- ½ כוס דבש ( לא חובה)
- 3 שקיות סוכר וניל (30 גרם)
אופן ההכנה
- נלוש את כל המצרכים לבצק נעים ולא דביק.
- לערבב את המרכיבים למילוי.
- נחלק את הבצק ל 3 כדורים.
- נרדד כדור לעיגול עד שקיפות הבצק.
- לחתוך כמו פיצה ל 8 חתיכות.
- נשים בקצה הרחב של המשולש חצי כפית דבש ואת האגוזים והסוכר ולגלגל ולמשוך לכיוון שלכם ולהדק בעזרת האצבעות.
- נניח על נייר אפיה בתבנית.
- לאפות בחום של 170 מעלות כ- 20 דקות.
הערות וטיפים
שאלות נפוצות: עוגיות אגוזים
אפשר להחליף את המרגרינה בחמאה? אפשר. |
אפשר להמיר לפרווה? קצפת צמחית או כוס תפוזים עדיף חלבי תנסי גם וגם. |
אפשר מילוי שוקולד או תמרים? אפשר אז זה מתכון אחר ולא סיגרים גאורגי. |
בחום עליון תחתון או טורבו? בחום רגיל. |
בצק צריך לשים במקרר או אפשר מיד לפתוח? חמש דקות לנוח ואפשר להמשיך לעבוד. |


רק עוד דבר אחד אחרון!
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: Marina Chianurov
על הפנים הבצק, חייב עוד נוזלים או לסירוגין פחות קמח.
אל תעשו את הבצק הזה
היי מירי,
מתנצלים על החוויה הלא נעימה עם המתכון. נשמח להציע לך מתכוני עוגיות סיגר נוספים:
מתכון של דורית כהן
מתכון של דינה סבח
מתכון של מהמטבח של אורלי
מתכון של חני קונאשווילי
בהצלחה!
הכנתי לפע המתכון!! יצא מושלםם!! תודה רבה!
שמחים שאהבת, תמיד תענוג לשמוע! את מוזמנת לדרג את עמוד הפייסבוק שלנו ולעזור לנו להמשיך לשתף מתכונים נפלאים: https://www.facebook.com/pg/matkonimmetukim/reviews/
איך ניתן להמיר את השמנת חמוצה לרכיב אחר פרווה?
היי יפית!
אפשר להמיר את השמנת החמוצה לחלב צמחי + כפית חומץ תפוחים או מיץ לימון על כל כוס חלב.
בהצלחה 🙂
נ.ב. אנחנו מזמינים אותך להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלנו כדי לקבל מאיתנו מתכונים חדשים כל יום!
כדי לקבל מתכון פרווה תחליפי לקצפת צמחית 212 גרם
היי סיגל,
קצפת צמחית חסרה את המרכיב החומצי שיש בשמנת חמוצה 🙂