|

עוגיות סיגר גרוזיניות במילוי אגוזים

במרקם פריך וטעם שיא השלמות
בהשראת: חני קונאושילי
ציון 4.67 על ידי 9 דירוגים
סיגרים מתוקים

 

סיגרים מתוקים

עוגיות סיגר גרוזיניות במילוי אגוזים

במרקם פריך וטעם שיא השלמות
ציון 4.67 על ידי 9 דירוגים
לדרג
באדיבות: חני קונאושילי

המצרכים

לבצק:

  • 200 גרם חמאה / מחמאה רכה
  • 2 חלמונים
  • 4 כוסות קמח
  • 1 מיכל שמנת מתוקה/צמחית (250 מ"ל)

למילוי:

  • 2 כוסות אגוזים גרוסים
  • 2 חלבונים
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל

אופן ההכנה

  • נתחיל בהכנת הבצק - נלוש את כל המרכיבים יחד במעבד מזון. לאחר מכן מחלקים את הבצק ל-4 חלקים, שמים במקרר ועוטפים למשך שעה לפחות.
  • בינתיים מכינים את המילוי - מערבבים את כל החומרים יחד היטב.
  • לאחר שעה, לוקחים כדור בצק על משטח מקומח ומרדדים לעיגול הכי דק שאפשר. אפשר להשתמש בקמח כדי שלא ידבק הבצק דקיק. בין שני דפי אפיה מקומחים יותר קל.
  • חותכים עם גלגלת פיצה משוננת 8 משולשים, ושמים בקצה התחתון הרחב פס מהמילוי, בערך כפית. ואז סוגרים בהידוק לצורת קרואסון.
  • שמים על נייר אפייה, ואופים בתנור (אפשר בטורבו) בחום 170 מעלות למשך חצי שעה. אם אוהבים יותר שחומים אפשר לאפות ל-40 דקות.
  • לאחר אפייה ולאחר שהם מתקררים, מפזרים אבקת סוכר ומאחסנים בכלי סגור. אחרי יומיים יותר טעים!

הערות וטיפים

סיגרים מתוקים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
סיגרים מתוקים


שאלות נפוצות: עוגיות סיגר

אפשר במקום חמאה/מחמאה?
אפשר נטורינה.
לגבי המילוי, את החלבונים להקציף?
ללא הקצפה, רק לערבב.
האם האגוזים קלויים?
לא.
אפשר לשים במקום השמנת מיץ תפוזים?
לא, אבל אפשר קצפת פרווה.
אפשר להוריד מכמות הסוכר?
אפשר, אבל לשים לב שיש סוכר רק במילוי.
נשארים קריספיים גם אחרי יום יומיים?
כן וגם טעימים יותר!

מה חושבים על: עוגיות סיגר

סיגרים מתוקים
סיגל פריינטה: "תודה רבה על מתכון מושלם, טעים מאוד ומוצלח מאוד!"
סיגרים מתוקים
רינה עובדיה: "יצא אש"

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגיות מושלמים. אל תפספסו!

מקור: עוגיות סיגר – חני קונאשוילי

Similar Posts

6 Comments

    1. היי יעל, כל מילוי שהולך טוב עם בצק פריך הולך מצויין גם עם הבצק הזה. בהצלחה ובתיאבון ♥

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?