לחמניות ללא גלוטן עם בשר טחון
לחמניות ללא גלוטן במילוי בשר טחון! מתכון קל ללחמניות נדירות שישדרגו לכם את ארוחת השבת!
אם בא לכם לשדרג את ארוחת השבת, כל מה שאתם צריכים זה לחמניות במילוי בשר, שמכינים בקלות וזוללים במהירות! מתכון של לחמניות משגעות, שובר שגרה ויוצא דופן!
לחמניות ללא גלוטן שמתאימות גם לרגישים שביננו, מבצק רך וטעים במיוחד ובמילוי בשר טחון מתובל היטב! מנה משגעת, שלמען האמת לא דורש כלום לצידה מלבד סלט ירוק עשיר וטחינה. מושלמת להכנה גם באמצע השבוע.
למה באמת כדאי לכם: לחמניות ללא גלוטן
- לחמניות ללא גלוטן, גם טובות לרגישים וגם בריאות יותר!
- מנה עשירה וממלאה שמספיקה גם בתור מנה עיקרית עם טחינה בצד!
- מנה שוברת שגרה שתשדרג כל ארוחה שתגישו אותה!
- לחמניות טעימות ברמות בלתי מוסברות, שייכנסו לתפריט השבועי שלכם!
שורה תחתונה: כשרוצים לשבור שגרה בלי לעבוד קשה, מכינים לחמניות ללא גלוטן במילוי בשר ומתפנקים!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
לחמניות ללא גלוטן עם בשר טחון
המצרכים
לבצק:
- 4 כוסות קמח (ללא גלוטן )
- ½ כפית מלח (בסוף)
- 1 כף שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר
- 3 כפות שמן
- מחמאה (25 גרם)
- 2 כוסות מים (בהדרגה)
למלית בשר:
- בשר טחון (300 גרם )
- 1 בצל
- 2 שיני שום
- שקדים (לפי הטעם)
- חמניות (לפי הטעם)
- מלח (לפי הטעם)
- פלפל שחור (לפי הטעם)
- כמון (לפי הטעם)
אופן ההכנה
- מעבדים את כל המרכיבים יחד (את המלח בסוף) עד לקבלת בצק אחיד.
- שמים את הבצק להתפחה של חצי שעה, ואז מחלקים לכדורים.
- פותחים כל כדור, וממלאים במלית הבשר טחון.
להכנת מלית הבשר:
- קוצצים את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה, ואז מוסיפים את הבשר.
- מוסיפים את כל שאר המרכיבים למלית, ומתבלים היטב לפי הטעם. מטגנים עד שהבשר מוכן.
- אופים על חום 190 עד להזהבה (כחצי שעה בערך).
הערות וטיפים
רק עוד דבר אחד אחרון!
לפני שאתם מתנפלים על "מילת מפתח + תיאור" – למה לא לנסות עוד כמה מנות קלות, מצוינות ומלאות בריאות.
הכי כיף לאכול בריא בלי להתפשר על הטעם. מה למשל? הנה עוד כמה רעיונות של מתכונים בריאים מושלמים. רק תבחרו!
מקור: שמחה אלגלי
יואאווו יצא לי בצק נוזלי נורא ולא הוספתי את כל ה2 כוסות……
היי טלי,
האם השתמשת באותה כוס לכל אורך המתכון?
את המים כמובן מוסיפים בהדרגה ועוצרים כשהבצק נוח לעבודה, ואם הוא נוזלי – מוסיפים כף קמח כל פעם ומעבדים עד שהבצק כבר לא נוזלי.
בהצלחה בפעם הבאה!
יצא תענוג, קריספי מבחוץ ורך מבפנים. אני הוספתי בוטנים כי לא היו לי שקדים וחמניות וגם יצא טוב.ממש נחטף.
חסר זמן ומעלות אפייה-אפיתי ב-190 מעלות כחצי שעה.
איזה כיף לשמוע מיטל תודה על הפרגון! אם יצא לך לצלם אז למה שלא תשתפי איך יצא גם עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק? מותר להשוויץ 😉 קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
בשר? וחמאה????? לא הגזמתם?????
רשום מחמאה מאמי זה פרווה
את יכולה למצוא את זה בכל סופר וזה טעים כמו חמאה