Go Back
חצ'פורי

חצ'פורי - פיתה במחבת במילוי גבינות

בוקר? ערב? הכינו בקלות חצ'פורי גיאורגי מהמם - פיתות במחבת במילוי גבינות רך ומשגע מושלם לארוחת שבת
ציון 4.22 על ידי 14 דירוגים
באדיבות: חני קונאשוילי

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • לבצק:
  • 5 כוסות קמח (לפי כוס חד פעמית לשתייה חמה)
  • כפית שמרים
  • כף סוכר
  • קורט סודה לשתייה
  • גביע שמנת חמוצה
  • כף שמן
  • כפית מלח
  • כוס מים פושרים (אולי קצת פחות)
  • למילוי:
  • 1 חבילה גבינת טוב טעם
  • 200 גרם גבינת מוצרלה מגוררת/גבינה צהובה
  • 200 גרם גבינת חמד מפוררת
  • 1 ביצה
  • פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)

אופן ההכנה

  • לבצק: נערבב קמח עם שמרים, סודה וסוכר. נוסיף שמנת וחצי כוס מים פושרים. נלוש כ-3 דקות בידיים ונוסיף שמן ומלח.
  • נלוש ונבדוק את הבצק. אם הבצק נאסף ולא נשאר קמח בקערה אין צורך בעוד מים. הבצק צריך להיות לא דביק ולא יבש מידי. נכסה במגבת ונתפיח חצי שעה.
  • למילוי: נערבב את כל חומרי המילוי ביחד.
  • הרכבה: נחלק את הבצק ל-9 או 10 כדורים, לא צריך לקמח עם הרבה קמח. נרדד כדור לפיתה קטנה ונשים במרכז מילוי. נאסוף את שולי הבצק ונהדק היטב. במעט קמח נרדד בזהירות לפיתה דקה.
  • נחמם היטב מחבת טפלון כבדה. נוריד מעט מהחום, נניח פיתה על המחבת תחילה על התפר כדי לסגור אותו ונכסה במכסה.
  • אחרי כ-3 דקות, נהפוך, נכסה שוב ונטגן עד שמשחים. נדאג שהאש לא תהיה גבוהה מידי. נניח על מגש, ונכסה במגבת עד שכולם מוכנים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.