|

בייגלה / פרעצל גרמני בטעם נהדר

מתכון קל וברור לפרעצל טרי ביתי שמעטים האנשים שיוכלו לעמוד בפניו.
בהשראת: לאה מאיר
ציון 4.19 על ידי 11 דירוגים
בייגל

פרעצל, בייגל משגע ומפנק שחובה להכין ולפנק את הילדים בארוחת בוקר טעימה! מתכון לפרעצל טעים, שלא תאמינו כמה קל!

בייגלה הוא אחד המאפים הכי פשוטים, כביכול, מבחינת המראה, אבל הוא גם אחד המאפים הכי טעימים ושהכי כיף לאכול עם איזו גבינת שמנת בצד או אפילו להכין מהם טוסט.

אז קבלו מתכון לפרעצל משגע, שקל להכין ותמיד יוצא טעים!! בייגלה עם מרקם רך מבפנים וקריספי בחוץ! בדיוק מהסוג שכולנו אוהבים.

ספר המתכונים של לאה מאיר

בייגל
צילום: לאה מאיר

למה באמת כדאי לכם: פרעצל

  • מתכון פשוט להכנה והבייגלה תמיד יוצאים מושלמים!
  • פרעצל עשוי מבצק רך ונוח לעבודה שהכי כיף להכין!
  • ניתן להקפיא עד שבוע, ולשלוף ולחמם הם נשארים טעימים!
  • הפינוק  הכי האידיאלי עבור הילדים בתור ארוחת בוקר!

 

שורה תחתונה: תקראו לזה פרעצל, בייגל או בייגלה, כך או כך אתם חייבים להכין את המתכון הזה!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים? בייגל

בייגל

בייגלה / פרעצל גרמני בטעם נהדר

מתכון קל וברור לפרעצל טרי ביתי שמעטים האנשים שיוכלו לעמוד בפניו.
ציון 4.19 על ידי 11 דירוגים
לדרג
באדיבות: לאה מאיר

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית
תבנית אפייה בינונית
סיר בישול בינוני

המצרכים

לבצק:

  • 1 קילו קמח / קילו קמח לחם (מנופה)
  • 3 כפיות שמרים יבשים
  • 3 כפות סוכר / 3 כפות סוכר חום בהיר (דמררה)
  • ¾ כוס שמן קנולה
  • 2 כוסות מים פושרים
  • 1 כף מלח

לבישול:

  • 1 ליטר מים
  • 2 כפות סילאן / דבש
  • 2 כפות סודה לשתייה + כפית מים מעורבבים יחדיו

לקישוט:

  • 1 ביצה (טרופה)
  • שומשום או מלח גס (לפיזור)

אופן ההכנה

  • בקערת המיקסר עם וו לישה נשים את השמרים, הקמח והסוכר ואז נערבב היטב במיקסר או בצורה ידנית.
  • נוסיף את השמן והמים הפושרים ונתחיל ללוש את הבצק עד שהוא יתאחד ואז נוסיף את המלח ולהמשיך ללוש ל-8 דקות.
  • נכסה ונניח לבצק לתפוח במשך עשרים דקות, עד שהבצק נהיה מעט תופח (לא צריך שהבצק יכפיל את נפחו).
  • נחלק את הבצק ל- 15 כדורים שווים.
  • כדי שהעיגולים יהיו שווים נעשה זאת בעזרת חצי כוס אוניברסלית, פשוט ממלאים את החצי כוס בבצק ומוציאים ומגלגלים לכדור חלק, ככה כל העיגולים יהיו שווים.
  • ניצור נחשים ארוכים ולעשות את צורת הפרעצל.
  • מעצבים את הנחש לצורת ע בכתיב, מסובבים את הצטלבות הבצק פעם נוספת ונהדק את הקצוות אל התחתית המעוגלת.
  • נשים את הפרעצלים המוכנים על תבנית מרופדת בנייר אפייה לתפיחה קלה למשך רבע שעה (שוב לא להכפלת הנפח).
  • בסיר עמוק ורחב שוליים, נרתיח ליטר מים, ונערבב לתוך כוס את הסילאן או הדבש עם 2 כפות סודה לשתייה שמעורבבים בכפית מים ואז נוסיף לסיר לפני רתיחת המים.
  • נבשל את הפרעצל בתוך המים במשך 20 שניות ואחרי זאת נניח אותם על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • נבריש בביצה טרופה, ונפזר שומשום בנדיבות ואז אופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות במשך 16 דקות עד להזהבה.
  • נגיש חם עם חמאה.

הערות וטיפים

  • מומלץ כאשר הפרעצל יוצאים מהתנור לכסות אותם בעודם חמים בניילון נצמד ככה הם יישארו רכים.
  • הפרעצל טעימים ביום ההכנה, ניתן להקפיא עד שבוע, להחזרת הפריכות מפשירים ומחממים בתנור חם מספר דקות.
  • יש אפשרות לפזר מלבד השומשום קצח, זעתר או כל אחד מה שהוא אוהב.
  • לא נוותר על בישול הפרעצל.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

פרעצל
צילום: לאה מאיר
פרעצל
צילום: לאה מאיר

רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

מקור: ביייגלה מתכון מאת: לאה מאיר

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements