עוגת שמרים שוקולד מנצחת

עוגת שמרים שוקולד קלה להכנה, מפנקת ומרשימה למראה! מתכון לעוגת שמרים שחייבים להכין!
עוגות שמרים הן העוגות המככבות אצלי בבית בכל זמן, יש להן את הבצק הכי מפנק שיש ואנחנו פשוט לא יכולים לוותר על העונג הזה, אבל העוגה שאני הכי אוהבת להכין זו עוגת שמרים שוקולד, עם מראה חגיגי שמתבל כל רגע בחיוכים!
מתכון קל ביותר, ללא הפרדת ביצים ותקבלו עוגה עשירה בשוקולד ומפנקת כל כך שגם אצלכם היא תככב! עוגה פרווה משגעת שכיף להגיש ולאכול בכל זמן, עם מרקם רך וטעם משובח!
ספר המתכונים של אופירה הדר פלדמן
"שלמות של שמרים!!!!!! מתכון מאת הדר פלדמן!"
אילנה אפנגר

למה באמת כדאי לכם: עוגת שמרים שוקולד
- מתכון לעוגת שמרים שוקולד הכי קל, הכי מהיר וללא הפרדת ביצים!
- עוגה עם מראה חגיגי ומתאימה מאוד להגשה גם באירוח!
- עוגה מפנקת שתשדרג את ימי השגרה ותוסיף לפינוקים של סוף השבוע!
- אפשר להבריש את העוגה עם סירופ סוכר מעל ולשדרג את הפינוק!
שורה תחתונה: כשרוצים להתפנק, ובלי יותר מדי בלאגן, מכינים עוגת שמרים שוקולד כמו במתכון הזה!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?

עוגת שמרים שוקולד מנצחת
ציוד
המצרכים
לבצק:
- 1 קילו קמח
- 2 כפות שמרים
- 1 כף משפר אפיה
- ¾ כוס סוכר
- 4 ביצים
- 1 כוס שמן
- 2 כוסות מים (מקסימום - בהדרגה)
- 1 כפית מלח
למילוי:
- 1 כוס קקאו
- ½1 כוסות סוכר
- 1 כף נס קפה
- 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
- 1 ביצה (למריחה)
אפשרות לסירופ:
- ½ כוס סוכר
- ½ כוס מים
אופן ההכנה
להכנת הבצק:
- ללוש במשך עשר דקות את הקמח, שמרים, משפר אפיה, סוכר, ביצים, שמן, עד 2 כוסות מים(בהדרגה), מלח ולהתפיח.
- לחלק את הבצק ל-5 חלקים ולרדד דק דק.
- למרוח מה שרוצים, אפשר למרוח ממרח שוקולד השחר פרווה.
להכנת המילוי:
- לערבב כוס קקאו, כוס וחצי סוכר, כף נס קפה, חבילת אינסטנט פודינג וניל.
- לשמן את הבצק ואז למרוח ביצה מהולה בקצת מים.
- לאפות 200 מעלות 10 דקות ואז להוריד ל 160 כ 20 דקות עד שמוכן.
אפשרות לסירופ מעל:
- חצי כוס סוכר וחצי כוס מים מביאים לרתיחה ומסמיך מעט.
- מברישים כשהעוגה חמה.
שאלות נפוצות: עוגת שמרים
ממרח שוקולד ומעליו המילוי עם הקקאו? לא, זה או זה, או זה. |
ניראה לי שצריך נוזלים לתערובת הקקאו? תוסיפי קצת שמן אם את רוצה, אני עשיתי עם ממרח הפעם. |
אפשר לוותר על משפר אפיה? עדיף עם, אך ניתן לוותר כן. |
איך זה אחרי יום על השיש? רך יחסית או קשה? זה נשאר רך. |
איך עושים את הצורה? מגלגלים לרולדה. חוצים לאורך ומסובבים כמו בורג. |
הבמה כולה שלכם:

"תודה! יצא מעולה!"
תפארת פרג
רק עוד דבר אחד אחרון!
שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- עוגת שוקולד פרווה חובה כל שבת
- פשטידת תפוחי אדמה מנצחת
- עוגת זברה בחושה מרשימה (סרטון הכנה)
- קציצות בשר טחון של אמא
בא לכם עוד? עשרות מתכונים לשבת מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
באדיבות: Ilana Effinger – מתכון מקור מאת הדר פלדמן
הבצק אמור לצאת דביק ממש?
היי הדסה,
לא ברמה שאי אפשר לעבוד איתו. את יכולה להוסיף כף קמח ולהמשיך לעבד אותו, ואם צריך להוסיף עוד בהדרגה עד שנעשה נעים וגמיש.
בהצלחה!
תודה רבה
האם שמרים יבשים או טריים?
היי זהבית,
שמרים יבשים.
בהצלחה 🙂