עדשים שחורות עם בטטה כתומה
יש כתומות, יש ירוקות, אבל עדשים שחורות הן ה-דבר – עשירות בחלבון מלא, בוויטמינים ומינרלים. קטנות, שובבות ומתבשלות במהירות. שאפשר להנביט אותן בקלות ולהוציא מהן עוד קצת בריאות טעימה.
היום נכין מתכון מושלם וקל של עדשים שחורות מונבטות עם בטטה – מנה קלילה המגלמת את כל הטוב שיש בטבע – טעמים עשירים ועסיסיים של עדשים שחורות משביעות ומזינות, פלחי בטטה רכה וקריספית אפויה קלות בתנור, פטרוזיליה רעננה מעל ורוטב משגע של לימון, שמן זית וקצת סילאן מתקתק
עדשים שחורות – מונבטות או לא – יכולות להיות יופי של סלט צהריים משביע ומפנק, מנה ראשונה מצוינת על שולחן הסלטים של שבת או תוספת מלאת בריאות לצד ארוחה עיקרית.
למה באמת כדאי לכם:
- עדשים שחורות עשירות בחלבון מלא, בוויטמינים ובמינרלים, והן קלות להכנה ומתבשלות במהירות
- מנת עדשים היא יופי של סלט צהריים משביע, מנה ראשונה מצוינת על שולחן הסלטים או תוספת בריאה לצד ארוחה עיקרית
שורה תחתונה: יש כתומות, יש ירוקות, אבל עדשים שחורות הן ה-דבר
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
אז איך מכינים?
עדשים שחורות עם בטטה כתומה
המצרכים
- 1 כוס עדשים מונבטות
- בטטה גדולה חתוכה לפרוסות
- מעט פטרוזיליה קצוצה
- כף שמן זית
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 2 כפות מיץ לימון
- כפית סילאן טבעי ללא סוכר
אופן ההכנה
- תחילה מנביטים את העדשים – משרים אותן במים לכמה שעות טובות או לילה שלם. אחר כך מסננים ושוטפים ופורסים על מגבת לייבוש ולהנבטה. מדי כמה שעות שוטפים את העדשים שוב במים עד שגדלים מכל אחת נבטוטים קטנים
- לאחר ההנבטה מבושלים את העדשים במים רותחים עם מעט מלח עד לריכוך. לאחר הבישול מסננים ושמים בקערה
- בינתיים חותכים בטטה לפרוסות ועם המכשיר עושים צורת צ’יפס. אופים אותן לריכוך וצלייה ולאחר האפייה, מוסיפים לקערת העדשים ומפזרים מעל מעט פטרוזיליה קצוצה
- בנפרד בקערית קטנה מערבבים היטב את התבלינים, השמן, הלימון והסילאן ומזלפים ערבב מעל הסלט.
רק עוד דבר אחד אחרון!
נמנעים מבשר? פשוט נמאס ובא לכם צמחוני? סידרנו אתכם!
עוד מתכונים מעניינים באתר
בא לכם עוד? עשרות מתכונים צמחוניים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: צביה אורן