מתכון מושלם וקל של עדשים שחורות מונבטות עם בטטה - מנה קלילה עשירה ובריאה שאסור לכם לפספס!
בהשראת: צביה אורן
ציון 5 על ידי דירוג אחד
יש כתומות, יש ירוקות, אבל עדשים שחורות הן ה-דבר – עשירות בחלבון מלא, בוויטמינים ומינרלים. קטנות, שובבות ומתבשלות במהירות. שאפשר להנביט אותן בקלות ולהוציא מהן עוד קצת בריאות טעימה.
היום נכין מתכון מושלם וקל של עדשים שחורות מונבטות עם בטטה – מנה קלילה המגלמת את כל הטוב שיש בטבע – טעמים עשירים ועסיסיים של עדשים שחורות משביעות ומזינות, פלחי בטטה רכה וקריספית אפויה קלות בתנור, פטרוזיליה רעננה מעל ורוטב משגע של לימון, שמן זית וקצת סילאן מתקתק
עדשים שחורות – מונבטות או לא – יכולות להיות יופי של סלט צהריים משביע ומפנק, מנה ראשונה מצוינת על שולחן הסלטים של שבת או תוספת מלאת בריאות לצד ארוחה עיקרית.
תחילה מנביטים את העדשים – משרים אותן במים לכמה שעות טובות או לילה שלם. אחר כך מסננים ושוטפים ופורסים על מגבת לייבוש ולהנבטה. מדי כמה שעות שוטפים את העדשים שוב במים עד שגדלים מכל אחת נבטוטים קטנים
לאחר ההנבטה מבושלים את העדשים במים רותחים עם מעט מלח עד לריכוך. לאחר הבישול מסננים ושמים בקערה
בינתיים חותכים בטטה לפרוסות ועם המכשיר עושים צורת צ’יפס. אופים אותן לריכוך וצלייה ולאחר האפייה, מוסיפים לקערת העדשים ומפזרים מעל מעט פטרוזיליה קצוצה
בנפרד בקערית קטנה מערבבים היטב את התבלינים, השמן, הלימון והסילאן ומזלפים ערבב מעל הסלט.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
צילום: צביה אורן
רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!
רק עוד דבר אחד אחרון!
נמנעים מבשר? פשוט נמאס ובא לכם צמחוני? סידרנו אתכם!