עוגת שכבות שוקולד
עוגת שכבות שוקולד נוגט שיגרום לכם להתעלף כבר במבט ראשון! מתכון של עוגת שכבות שמתאים רק למביני עניין!
אני תמיד אומרת שאם כבר אוכלים שוקולד אז אוכלים אותו בכיף ובלי מצפון כי הוא נועד לפנק ולהעלות את המורל. אז קבלו מתכון של עוגת שוקולד שכבות, עוגה שרק ממבט ראשון בה מבינים שהיא מיוחדת ושצריך להכין!
מתכון פשוט להכנה ולא תאמינו איזו יצירה קולינרית תהיה לכם להגשה וסתם כדי להתפנק! אין כמו ביס עשיר בשוקולד איכותי, שמעלים כל דאגה וצובע את היום בפינוק ובחיוכים!
למה באמת כדאי לכם: עוגת שכבות שוקולד
- עוגת שוקולד שכבות ייחודית ומיוחדת שתרשים את כל מי שיראה ויטעם!
- עוגה משגעת שאוכלים בלי מצפון ונהנים ממנה כמו שצריך!
- מתכון פשוט להכנה וגם אם אין הרבה ניסיון באפייה, היא יוצאת מוצלחת!
- קינוח עשיר ומפנק, עשויה מרכיבים איכותיים והופכת כל רגע שגרה לחלומי!
שורה תחתונה: כשיש עוגת שכבות כזו, רצים למטבח ומכינים! כל כך מפנקת שזה בול מה שאתם זקוקים לו!
ציוד
המצרכים
- ממרח נוגט (למריחה כמה שאוהבים)
- 2 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
- ½1 כוס סוכר
- 4 כפות קקאו
- 3 ביצים
- 1 כוס שמן
- 1 כוס מים רותחים
לקרם:
- 1 מיכל שמנת מתוקה (150 מ"ל)
- 1 כוס חלב
- 1 חבילה פודינג בטעם שוקולד (80 גרם)
לציפוי שוקולד:
- 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
- חמאה (20 גרם)
- 2 חפיסות שוקולד מריר (200 גרם )
אופן ההכנה
- לערבב את כל החומרים היבשים יחד.
- בקערה נפרדת לטרוף את הביצים להוסיף ביחד.
- לקערת היבשים להוסיף לאט את השמן ואחר כך את המים.
- שמים בתבנית חד פעמי בינונית נייר אפייה מעט משומן וגם לשמן את הקצוות של התבנית.
- לאפות בחום בינוני עד שקיסם יוצא יבש (למשך 30-40 דקות בערך).
- לתת לעוגה להתקרר לגמרי .
- להפוך אותה ולחתוך ל-3 שכבות בזהירות שלא תתפרק.
הכנת הקרם:
- להקציף 1 שמנת מתוקה 1 כוס חלב 1 פודינג בטעם שוקולד.
- למרוח על השכבה הראשונה מעט ממרח נוגט ועל זה למרוח קצפת שוקולד (לא את הכל).
- ושוב להניח שכבה נוספת של עוגה ושוב.
- מי שרוצה שיהיה ממש טעם נוגט תמרח עוד שכבה ומי שלא תוותר על מריחת נוגט בשכבה השנייה.
- למרוח שוב נוגט ואת הקצפת שוקולד להניח את השכבה האחרונה של העוגה.
לציפוי שוקולד:
- להרתיח שמנת מתוקה 1 עם מעט חמאה משהו כמו 20 גרם
- ברגע שרותח להוציא מהאש ולשבור 200 גרם שוקולד מריר.
- לערבב היטב עד שנוצר קרם שוקולד אחיד.
- לשפוך על העוגה ולשים במקרר שעה לחתוך ולפשוט להתענג אחת העוגות הכי טעימות.
הערות וטיפים
רק עוד דבר אחד אחרון!
יום הולדת? חג ושמחה? או שיש אורחים בדרך וסתם בא לכם להרשים?
עוד מתכונים מעניינים באתר
- קינוחי כוסות פררו רושה
- אסאדו בתנור קל ומרשים
- עוגת מספרים ליום הולדת
- עוגת אלפחורס מרשימה במיוחד
- חלת מפתח לסגולה ובריאות
- מתכון אוזני המן מנצח
בא לכם עוד? עשרות מתכונים חגיגיים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: רויטל בן חמו
מה גודל התבנית?
היי אסתר,
תבנית מרובעת בגודל בינוני.
בהצלחה 🙂
היי ,איזה כוס מדידה?
היי!
אם לא צוין אחרת, הכוס היא כוס אוניברסלית. כלומר, מידתה היא 240 מ"ל.
עם זאת, חשוב לציין שאפשר להשתמש בכל כוס שרוצים כל עוד עושים בה שימוש לאורך כל המתכון.
בהצלחה 🙂
איך אפשר למרוח באופן אחיד את הקרם מעל
איך חותכים את העוגה ל3 שכבות זהות בלי לפרק
מה גודל התבנית
האם זה מתאים למישהי עם ידיים שמאליות
היי מרים!
המתכון הזה אכן קצת מורכב מבחינת יכולת הביצוע מפני שהוא דורש דיוק ככל האפשר בחיתוך ובמריחה.
היי, העוגה נראת מושלםםם. רק שאלה: איך אני מכינה את הבסיס, במיקסר?
אפשר לטרוף גם ידנית
היי, קצת מוזר שמעלים מתכון בלי לכתוב כמה זמן אפייה דרוש.
היי רותם, יש לאפות עד שהקיסם יוצא יבש (כ-30 עד 40 דקות בערך). בהצלחה!
העוגה נראית נהדרת ואני מאוד רוצה להכין אותה השאלה היא עם מה אפשר להחליף את הנוגט.
תודה?
אפשר למלא בממרחים אחרים, קצפת, קרם שוקולד וכו. אבל אז הטעם יוצא שונה. בבקשה כמה מתכונים שתוכלי לקחת מהם רעיונות למילוי בעוגת שוקולד בקישור כאן.
מה כוס המדידה?
היי,
אם לא מופיעה מידה ספציפית, אז המידה האוניברסלית היא 240 מ"ל.
בהצלחה 🙂