עוגת שוקולד גבוהה ועשירה
עוגת שוקולד גבוהה ומרשימה – תענוג לעיניים ותענוג גדול יותר לחיך! מתכון לעוגת שוקולד פרווה, שאפשר להכין גם חלבית, בתוספת ציפוי של קרם שוקולד חלב.
מי שאוהב שוקולד ישמח לאכול עוגות שוקולד בכל הזדמנות שרק תצוץ בדרכו, אבל אם אתם אוהבים אז לא באמת צריך להמתין להזדמנויות שיצוצו, אלא מכינים ודואגים שתמיד תהיה פרוסה נגישה של עוגת שוקולד עשירה ומפנקת!
קבלו מתכון לעוגת שוקולד פרווה, עם ציפוי שוקולד חלב. עוגה גבוהה ומרשימה מאוד, שמכינים ממש בקלות ותהיה מושלמת להגשה ביום שגרה, בסוף שבוע וגם באירועים.
למה באמת כדאי לכם: עוגת שוקולד קלה להכנה
- עוגת שוקולד עם קמח תופח, שקל להכין, ואפשר להמיר בקמח רגיל!
- הקינוח שהכי משמח ילדים והגשה שלו תשדרג לאווירה חגיגית ושמחה!
- מתכון שקל מאוד להכין ואין בעיה להכין אותו בכל הזדמנות שמתחשק!
- עוגת שוקולד גבוהה, שהבסיס פרווה ואפשר לוותר על ציפוי חלבי!
שורה תחתונה: לא משנה כמה עוגות שוקולד הכנתם, עוגת שוקולד גבוהה כזו חייבים להכין בהקדם!
ציוד
המצרכים
- 1 חבילה שוקולד מריר (100 גרם)
- 3 כפות קקאו
- 6 כפות סוכר
- 1 כוס מים רותחים
- 6 ביצים
- ¾ כוס שמן
- ½1 כוסות קמח תופח
הכנת הגנאש:
- 1 חבילה שוקולד חלב (100 גרם)
- ½ חבילה שמנת מתוקה (125 גרם)
אופן ההכנה
- ממיסים על הגז על אש נמוכה חבילת שוקולד, מריר 3 כפות קקאו, 6 כפות סוכר, כוס מים רותחים, עד להמסת השוקולד ומצננים.
- מפרידים 6 ביצים ( אם הן קטנות אז להוסיף חלבון אחד).
- מקציפים את החלבונים עם כוס סוכר עד לקצפת יציבה.
- מוסיפים את השוקולד לחלמונים תוך כדי ערבוב .
- לאחר מכן מוסיפים 3/4 כוס שמן , כוס וחצי קמח תופח, מערבבים היטב ומוסיפים את הקצפת בתנועת קיפול בזהירות שלא יישבר .
- מעבירים לתבנית 24 ומניחים בצדדים נייר אפייה כי היא תעלה מעל התבנית.
- מכניסים לתנור על חום של 160 מעלות כשעה ובודקים עם קיסם יד שיוצא יבש. מוציאים מהתנור ומצננים.
הכנת הגנאש:
- נשים חבילת שוקולד חלב ובערך חצי שמנת מתוקה.
- ממיסים במיקרו כדקה ומערבבים היטב עד לקרם חלק ושופכים על העוגה שהיא קרה.
שאלות נפוצות: עוגת שוקולד גבוהה
למה הכוונה לשים נייר אפייה מאחר ויוצאת גבוהה? יכולה להסביר? מי שרוצה שהעוגה תצא גבוהה כמו בתמונה מומלץ להכין אותה בתבנית 24 ולהניח מסביב נייר אפייה כדי שיהיה לעוגה לאן לעלות, אפשר להכין אותה גם בתבנית 28 ואז לוותר על הנייר אפייה. |
אפשר קמח רגיל עם אפייה במקום קמח תופח? ברור, קמח תופח זה קמח שהוסיפו לו אבקת אפיה זה אותו הדבר. |
נשמע מעולה, תודה! איזה גובה זה בערך יוצא בתבנית 24? 8-10 ס״מ. |
אפשר לשים בתבנית 26? אין לי 24? כן אפשר , יש מצב שהיא תצא טיפה פחות גבוהה זה הכל. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- עוגת שוקולד פרווה חובה כל שבת
- פשטידת תפוחי אדמה מנצחת
- עוגת זברה בחושה מרשימה (סרטון הכנה)
- קציצות בשר טחון של אמא
בא לכם עוד? עשרות מתכונים לשבת מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: Hadar Shapira
היי הדר, ותודה מראש על המתכון.
לאחר שמכניסה את הבלילה לתבנית, איך ואיפה בדיוק שמים את הנייר מסביב?
היי לימור!
הנייר צריך לעטוף את מסגרת התבנית למעלה מפני שהעוגה תעלה גבוה.
מקווים שענינו על שאלתך, בהצלחה 🙂
שלום..אפשר להחליף כוס מים רותחים בכוס חלב רותח??
כן אפשר
עוגה באמת נדירה לא מפסיקה להכין אותה