Go Back
עוגת שוקולד קלה להכנה

עוגת שוקולד גבוהה ועשירה

מתכון לעוגת שוקולד גבוהה ומרשימה, שמכינים בקלות
ציון 4.30 על ידי 10 דירוגים
באדיבות: הדר שפירא

ציוד

תבנית 24
מיקסר
נייר אפייה
כוס מידה אוניברסלית

המצרכים

  • 1 חבילה שוקולד מריר (100 גרם)
  • 3 כפות קקאו
  • 6 כפות סוכר
  • 1 כוס מים רותחים
  • 6 ביצים
  • ¾ כוס שמן
  • ½1 כוסות קמח תופח

הכנת הגנאש:

  • 1 חבילה שוקולד חלב (100 גרם)
  • ½ חבילה שמנת מתוקה (125 גרם)

אופן ההכנה

  • ממיסים על הגז על אש נמוכה חבילת שוקולד, מריר 3 כפות קקאו, 6 כפות סוכר, כוס מים רותחים, עד להמסת השוקולד ומצננים.
  • מפרידים 6 ביצים ( אם הן קטנות אז להוסיף חלבון אחד).
  • מקציפים את החלבונים עם כוס סוכר עד לקצפת יציבה.
  • מוסיפים את השוקולד לחלמונים תוך כדי ערבוב .
  • לאחר מכן מוסיפים 3/4 כוס שמן , כוס וחצי קמח תופח, מערבבים היטב ומוסיפים את הקצפת בתנועת קיפול בזהירות שלא יישבר .
  • מעבירים לתבנית 24 ומניחים בצדדים נייר אפייה כי היא תעלה מעל התבנית.
  • מכניסים לתנור על חום של 160 מעלות כשעה ובודקים עם קיסם יד שיוצא יבש. מוציאים מהתנור ומצננים.

הכנת הגנאש:

  • נשים חבילת שוקולד חלב ובערך חצי שמנת מתוקה.
  • ממיסים במיקרו כדקה ומערבבים היטב עד לקרם חלק ושופכים על העוגה שהיא קרה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.