קציצות דגים מטריפות עם טיפ מנצח
ההמלצה שלנו לאחר שתכינו את המתכון המטריף הזה של קציצות דגים היא להכין מגבת לידכם. לא כדי לנקות את הידיים, אלא כדי לנגב את הדמעות כשתבינו שהסיר התחסל בתוך דקות…
ואיך אפשר שלא? קציצות דגים מהממות ועסיסיות במרקם מושלם של דג אמיתי עם תיבול מהפנט חושים ורכות מטריפה בכל ביס.
הסוד להצלחה מובטחת של קציצות דגים הוא שלא צריך לטחון את הדג, רק להרתיח אותו במים, ובכך להוציא ממנו ריחות לא נעימים. את ההבדל תרגישו בביס הראשון שתנגסו – זה שונה לגמרי מדג טחון וטעים פי אלף ממנו, גם בזכות טונות של כוסברה ופטרוזיליה רעננות שמוסיפות עסיסיות מטריפה וצבעוניות נהדרת למנה הכי מנחמת שיש
למה באמת כדאי לכם:
- קציצות דגים מהממות ועסיסיות במרקם מושלם של דג אמיתי עם תיבול מהפנט חושים ורכות מטריפה בכל ביס
- הסוד להצלחה מובטחת של קציצות דגים הוא שלא צריך לטחון את הדג, רק להרתיח אותו במים
שורה תחתונה: המנה הכי מנחמת שיש עם עסיסיות מטריפה וצבעוניות נהדרת
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
אז איך מכינים?
קציצות דגים מטריפות עם טיפ מנצח
המצרכים
- 2 קילו דגי מושט בלי העור
- 3 ביצים
- 2 פרוסות לחם לבן רק החלק הרך
- 7 שיני שום כתושות
- 3 כפות קמח מצה (או פירורי לחם)
- מלח
- פלפל שחור
- 1 צרור כוסברה קצוצה
- 6 גמבות פרוסות לרצועות
- פלפל שטה
- 15 שיני שום
- 6 עגבניות חתוכות קטן
- 2 כפות פפריקה
- שמן (לטיגון)
אופן ההכנה
- מרתיחים את הדגים במים 12 דקות, מסננים ומקררים. מטרת ההרתחה של הדג היא להוציא ממנו ריחות לא נעימים ולהרגיש אותו שנוגסים את הקציצה, זה שונה לגמרי מדג טחון.
- לאחר הקירור מפוררים את הדגים עם מזלג בקלי קלות. מוסיפים ביצים, פרוסות לחם לבן, 7 שיני שום כתושות ו-3 כפות קמח מצה, מלח ופלפל שחור וכוסברה קצוצה. מערבבים היטב ומכניסים למקרר לשעה ,
- בינתיים מטגנים 6 גמבות, כמה פלפל שטה, 15 שיני שום, חופן כוסברה ו-6 עגבניות חתוכות וכף פפריקה. מבשלים כשעה על אש נמוכה.
- שמים בסיר שמן וכף פפריקה, מטגנים את הקציצות ולאחר הטיגון מוסיפים את הגמבות עם כל המרכיבים על הקציצות. מוסיפים חצי כוס מים ומבשלים על אש נמוכה עוד 20 דקות.
רק עוד דבר אחד אחרון!
בחורף, סתיו או קיץ – לפעמים כל מה שרוצים זה להישאר במיטה, להתפנק עם אוכל מנחם, וזהו – כי מגיע לכם!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- מרק שעועית קלאסי וטעים
- סופלה שוקולד פרווה מנחם
- מרק ירקות מושלם להצטננות
- מרק כתום מנחם ויפייפה
- מרק אפונה מיוחד ובריא
בא לכם עוד? עשרות מתכונים מנחמים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: קציצות דגים – אבי שריד
היי,
אפשר ישר לבששל ברוטב, ללא טיגון מקדים?
היי רוני,
אפשר כן, רק לבשל כמה דקות יותר.
בהצלחה!