עוגת לימון אוורירית ענן
עוגת לימון פרווה עם מרקם אוורירי משגע!
מתכון קל ומהיר הכנה של עוגת לימון אוורירית שתטריף אתכם! אין יותר מדליק מעוגות כאלה פשוטות, הן טעימות תמיד וקלות מאוד להכנה שזה תענוג! אבל העוגה כזו במרקם אוורירי כזה באמת שפותחת תחרות רצינית עם כל עוגה שתכינו!
מתכון לעוגה סופר־אוורירית, שמכינים בכלום זמן ועם טוויסט אחד קטן שבלעדיו זו פשוט לא אותה עוגה! עוגת לימון משגעת כזו עוד לא טעמתם ונראה לנו שהגיע הזמן שתטעמו!
ספר המתכונים של ימית אוריה אביסרור
למה באמת כדאי לכם: עוגת לימון
- עוגת לימון פרווה שאפשר להגיש לאחר ארוחה בשרית ולחתום את הפינוק!
- מתכון קל ביותר, שלא דורש הפקות מיוחדות וכולם יכולים להכין!
- מרקם אוורירי וחלומי שתחפשו תירוץ לאכול ממנה!
- הכנה מהירה מאוד ואפשר להכין גם בימים עמוסים כשאין זמן!
שורה תחתונה: אולי אתם מכירים מתכוני עוגת לימון רגילים, אבל עוגה אוורירית כזו אתם ודאי חייבים לטעום!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
המצרכים
שלב 1:
- 5 חלבונים
- 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
- 1 כוס סוכר
שלב 2:
- 5 חלמונים
- ¼ כוס שמן
- 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
- גרידה מלימון אחד + כל המיץ של אותו הלימון
- 1 כוס קמח מנופה
אופן ההכנה
- להקציף 5 חלבונים עם 1 סוכר וניל + כוס סוכר - עד קבלת קצף יציב.
- עכשיו מוסיפים בהקצפה עדינה 5 חלמונים, רבע כוס שמן, אבקת אפיה 1 גרידה מלימון אחד, ואת כל המיץ של אותו הלימון, כוס קמח מנופה.
- אופים בתנור על 175 מעלות למשך כ 45 דקות.
שאלות נפוצות: עוגת לימון אוורירית
כוס קמח זה לא מעט מדי בשביל העוגה? הכמות מתאימה בול והתוצאה מושלמת אין מה לדאוג. |
קמח תופח? לא, קמח רגיל. |
הבמה כולה שלכם:
יסמין טויטו
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
עוגה וואוווווו. בגלל שיש רק כוס קמח היא יוצאת אוורירית . קצת שמן
היי תרצה,
שמחים מאוד שנהנית ממנה!
ואווו מתכון מעולה!!!! ממש כמו ענן יוצא רך, טעים ועדין מאד!!
תודה רבה!!
היי אפרת,
נהדר, שמחים מאוד שנהנית 🙂
מוזמנת להראות לנו איך היא יצאה בקבוצה
ממש ממש ממש טעים
היי הלל,
מעולה, שמחים מאוד לדעת שנהנית מהעוגה!
מזמינים אותך להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלנו כדי לקבל עוד מתכונים שווים מדי יום 🙂
כששרון להוסיף את מה שנשאר..
כלומר לאחר ההקצפה של החלבונים עם הזוג ערים להוסיף על זה את בחלמונים וכל השאר?
אן שהכוונה להקציף בעוד קערת מיקסר רת השאר ואז לערבב?
היי נתלי, מקציפים חלבונים בנפרד עם מה שרשום בשלב הראשון, ואז את החלמונים עם שאר המצרכים בשלב השני, ואז מקפלים את החלבונים בעדינות ובהדרגה אל תוך הבלילה של החלמונים. בהצלחה ובתיאבון ❤️
יצא לי בצק עוגיות הקערה עם החלומונים והקמח…😱
היי הדס,
ייתכן שהקצף נשבר. בכל מקרה, מצאנו עבורך 4 מתכוני עוגת לימון נוספים שתוכלי לנסות:
מתכון של שרה יוסף
מתכון של דבי ממן
מתכון של מילן וקנין
מתכון של הילה סמוכה רשתי
בהצלחה!
אבל פה הטעות…כתבת להקציף את החלמונים עם השמן והקמח בקערה ניפרדת ויצא לי מזה בצק עוגיות…פעם הייתי מכינה את העוגה הזאת והיא היתה יוצאת לי אוורירית וגבוהה..לא יודעת מה קרה,שינית את המתכון וכבר פעמיים יוצא לי עוגה נמוכה ויבשה…אולי צריך להוסיף מים עם הלימון? כמה מיץ לימון צריך שיהיה? יוצא לי מלימון שלם רבע כוס…אשמח לעזרה.תודה
היי הדס,
לא מדובר בקערה נפרדת, אלא באותה קערה. לאחר ההצקפה הראשונית, עוברים להקצפה עדינה באותה קערה ומוסיפים את שאר החומרים.
בהצלחה!
העוגה המוצגת נאפתה בתבנית מלבנית/ מרובעת, וההמלצה היא לתבנית עגולה- קצת לא ברור.
העוגה טעימה אבל יבשה. 1/4 כוס שמן זה באמת מספיק?
היי שירלי, הכמות מתאימה בול בד"כ, אך ייתכן שבשל האפייה בתנורים השונים התוצאה תשתנה קצת, בהצלחה בפעם הבאה!
אם אני רוצה להכפיל את הכמות של המצרכים כמה יצא לי בתבניות אינגליש קייק? תודה
היי ישראלה!
אם את מכינה לפי המצרכים במתכון הנוכחי, ייצאו לך שתי תבניות אינגליש קייק.
אם את מכפילה – ייצאו ארבע תבניות אינגליש קייק.
בהצלחה 🙂
נ.ב. מוזמנת להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלנו ולקבל כל יום מתכונים חדשים!
אני יכולה להוסיף אגוזי מלך
אם את אוהבת אגוזים עם לימון אז כמובן, בתיאבון!
אפשר במקום קמח תופח אז קמח רגיל ואבקת אפיה
כמובן. בהצלחה ובתיאבון!
יצאה מהמם תודה על המתכון
תמיד תענוג לשמוע! את מוזמנת לדרג את עמוד הפייסבוק שלנו ולעזור לנו להמשיך לשתף מתכונים נפלאים:
https://www.facebook.com/pg/matkonimmetukim/reviews/
האם אפשר במקום לימון , לשים מיץ תפוזים
הטעם ישתנה וזה יהיה פחות לימוני, אך גם יכול לצאת טעים, בהצלחה ובתיאבון!
בעניין עוגת הלימון האם ניתן לאפות בסיר פלא?
היי ריקי,
אפשר בהחלט, בהצלחה 🙂