|

עוגת תפוחים מעלפת

עוגת תפוחים מטריפה, עם קרם וניל עשיר ופירורים. מתכון קל ושובר שגרה.
בהשראת: אלה רוזן
ציון 4.25 על ידי 16 דירוגים
עוגת תפוחים מעלפת

עוגת תפוחים עם קרם וניל ופירורים! עוגה קלה להכנה, מטריפה למראה, עם מרקם משגע ושוברת שגרה!

לפעמים מתחשק לי לשבור שגרה ולהכין איזו עוגה עשירה ומפנקת, כזו שלא דורשת יותר מדי עבודה, אבל שכל ביס ממנה ייתן לי תחושת חופש. העוגה שהכי עונה על ההגדרה הזו עבורי היא עוגת תפוחים מעלפת.

אז מה מעלף בה? היא קלה להכנה ברמות בלתי מוסברות, יש לה מרקם חלומי שכל ביס ממנה שולח אותי ליום ספא, שילוב הטעמים מושלם והמראה שלה יוקרתי! קבלו מתכון לעוגת תפוחים הכי מיוחדת והכי שוברת שגרה שיש!

ספר המתכונים של אלה רוזן

עוגת תפוחים מעלפת
צילום: אלה רוזן

למה באמת כדאי לכם: עוגת תפוחים מעלפת

 

  • מתכון פשוט ביותר שכולם יכולים להכין בלי הרבה ניסיון באפייה!
  • יוצאת דופן, עם קרם וניל עשיר ופירורים שמשדרגים כל ביס!
  • אפשר להכין אותה גם כשאין זמן, שוברת שגרה ומשדרגת כל רגע!
  • עוגה עם מראה עשיר ויוקרתי, שמכינים גם כשרוצים להרשים ולגרוף מחמאות!

שורה תחתונה: מתחשק לכם לשבור שגרה ולצאת לחופש? תכינו עוגה כזו ותצאו לחופש בזול!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

עוגת תפוחים מעלפת

עוגת תפוחים מעלפת

עוגת תפוחים מטריפה, עם קרם וניל עשיר ופירורים. מתכון קל ושובר שגרה.
ציון 4.25 על ידי 16 דירוגים
לדרג
באדיבות: אלה רוזן

ציוד

תבנית 26
כוס מידה אוניברסלית

המצרכים

לעוגה:

  • 1 חבילה מרגרינה / חמאה (200 גרם)
  • 3 כוסות קמח רגיל
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • 4 חלמונים
  • 4 כפות סוכר

למילוי:

  • 1 קילו תפוחי-עץ
  • צימוקים (50 גרם )
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כוס אגוזים (לא חובה)
  • 1 כף ‌קינמון
  • 5 ביסקוויטים פתי-בר (מפוררים)

לקרם:

  • 4 חלבונים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 חבילה פודינג וניל (80 גרם)

אופן ההכנה

הכנת העוגה:

  • שמים את מרכיבי העוגה בקערת המקסר ולשים בוו גיטרה.
  • מקררים במקרר לשעה.
  • מחלקים לשני כדורים - כדור אחד מקפיאים לשעה - שעתיים.

הכנת המילוי:

  • קולפים את קליפת התפוחים, חותכים לפרוסות.
  • מבשלים על אש קטנה עם חצי כוס סוכר במכסה, עד להשחמת התפוחים.
  • מקררים ומוסיפים את שאר חומרי המילוי.

להכנת הקרם:

  • מקציפים את ארבעת החלבונים שנותרו עם כוס סוכר.
  • מוסיפים חבילה אחת פודינג וניל.

הרכבת העוגה:

  • את כדור הבצק הראשון משטחים בתבנית מספר 26.
  • אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות כ-10 דקות - עד להשחמה.
  • מקררים ומוסיפים את מילוי התפוחים.
  • יוצקים את תערובת הקצף עם הוניל מעל התפוחים.
  • מוציאים את הכדור הקפוא מהמקפיא ומגרדים מעל קצף הוניל בפומפייה.
  • אופים בטמפרטורה של 180 מעלות עד להשחמה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

מתכון לעוגת תפוחים
צילום: אלה רוזן
מתכון לעוגת תפוחים
צילום: אלה רוזן

רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

מקור: מתכון לעוגת תפוחים מאת: Ella Rozen, שרה יוסף

Similar Posts

7 Comments

    1. היי אביגיל,
      אפשר להקפיא אותה כי יש בה פודינג וניל בקרם והוא מחזיק אותו. היא תוכל להישמר טוב כמה שבועות. עם זאת, עדיף להכין ממש לפני החג ולהגיש אותה טרייה.
      בהצלחה!!

    1. היי דני, לצערנו העוגה לא כשרה לפסח ולא נסינו עם קמח כשל״פ.
      יום טוב

  1. יש הבדל בין חמאה 100 גרם ומרגרינה-200 גרם וצריך לציין. חבילה קמח תופח שתים וחצי כוסות קמח ולא שלוש. חוץ מזה הטעמים מוצלחים מאוד

    1. היי תמר,
      הכמות היא 200 גרם חמאה או מרגרינה. מתנצלים על אי ההבנה.
      בהצלחה 🙂

4.25 from 16 votes (16 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements