עוגת תפוחים בחושה לפסח
עוגת תפוחים לפסח מתוקה מהחיים, מוגשת חמה עם קינמון, 100% תעשה לכם את החג. מתכון קל, פשוט ומהיר, מומלץ בחום!
עוגת תפוחים לפסח מתוקה מהחיים!
מוגשת חמה עם קינמון, 100% תעשה לכם את החג.
מתכון קל, פשוט ומהיר. מומלץ בחום.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
עוגת תפוחים בחושה לפסח
עוגת תפוחים לפסח מתוקה מהחיים, מוגשת חמה עם קינמון, 100% תעשה לכם את החג. מתכון קל, פשוט ומהיר, מומלץ בחום!
לדרג
ציוד
תבנית מספר 28 או תבנית בגודל 2 אינגליש
המצרכים
- 5 ביצים
- ¼1 כוס סוכר
- 1 סוכר וניל (10גרם )
- 2 כפות מיץ לימון טרי
- ½ כוס שמן
- ½ כוס מיץ תפוזים
- ½ כוס אגוזים טחונים
- ½ כפית קינמון
- 1 כוס קמח תופח כשר לפסח (או כוס קמח מצה דק דק לעוגות + אבקת אפיה)
- 2 תפוחים חתוכים לקוביות (למלית)
- 1 תפוח חתוך לקוביות לפיזור מעל הבלילה לפני האפייה (לפיזור מעל הבלילה לפני האפייה)
אופן ההכנה
- להקציף את הביצים בשלמותם עם הסוכר וסוכר הוניל לקצף חזק, תפוח ויציב
- להנמיך את מהירות המערבל ומוסיפים את מיץ הלימון השמן ומיץ התפוזים.
- לערבב קמח קינמון ואגוזים יחד ולהוסיף לבלילה רק עד ערבוב כדי לא לשבור את נפח הבלילה
- להוסיף פנימה את 2 התפוחים שחתכנו
- להעביר לתבנית מלבנית בגודל 2 אינגליש או לתבנית מספר 28
- לפזר מעל את התפוח הנוסף שחתכנו
- לאפות בתנור שחומם מראש כ 50 דקות או עד שקיסם יוצא יבש
הערות וטיפים
לחמם את התנור מראש ל - 160 מעלות
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת תפוחים בחושה לפסח
אם הקמח תופח למה אבקת אפיה?
האבקת האפייה היא רק אם משתמשים בקמח מצה |
האם אפשר להחליף קמח לקמח תפוחי אדמה?
לא, עדיף להקפיד על מה שרשום. |
לגבי קמח, האם כמות הקמח מתאים גם לקמח רגיל – לא של פסח?
כן. |
לא כל כך אוהבת עוגות תפוחים מה אפשר במקום ?
אפשר פשוט לוותר ולעשות בלי תפוחים |
רק עוד דבר אחד אחרון!
- מתכון: לחם כשר לפסח
- מתכון: עוגת שוקולד פרווה לפסח
- מתכון: עוגת תפוזים לפסח רכה ועסיסית
- מתכון: חיתוכיות שוקולד קוקוס לפסח
- מתכון: מאפים לפסח במילוי גבינה
- מתכון: לחם כשר לפסח פריך וחלומי
- מתכון: בלינצ’ס כשר לפסח במילוי כבד קצוץ
- מתכון: בלינצ'ס כשר לפסח
מקור: אילנה טל
כל הכבוד על המתכון הקל והמוצלח יצא טעיםםםםם
חוץ מזה רוב המתכונים מהערוץ הזה מוצלחים
כל הכבוד
חג שמח ושקט מצרפת
?????????
תודה רבה, צביה! ממש התרגשנו לקרוא את התגובה המקסימה שלך 🙂
נראית עוגה נהדרת. באילו תפוחים להשתמש? ומה הכמויות לתבנית בקוטר 24?
היי אורנה!
בעיקרון, את יכולה להשתמש בכל סוג של תפוח שאת אוהבת.
כדי להתאים לתבנית 24, היינו ממליצים להוריד לא יותר מ-1/3 מכמות המצרכים.
בהצלחה 🙂
הי,
העיגה נראית ממש טוב אבל אני לא מנסה אפילו מתכונים שמוצגים בכמויות לא מדויקות.
אפיה זה ממש מדע מדויק, ולתת כמות של חצי כוס או רבע כוס וכו ממש לא מקצועי בעיני.
לכן אוותר לצערי
אולי תוכלו לתת את המתכון הזה בגרסא עם כמויות שקולות?
זה נהוג בהרבה מאוד בלוגים ואתרים לאפשר מידה מטרית בנוסף למידה המקובלת בארה"ב למשל שם משתמשים בשיטה שונה.
חברה, אנחנו ב 2022, הגיע הזמן לקנות משקל למטבח (:
היי נאוה!
תודה על התגובה החשובה שלך. את צודקת בהחלט.
באופן כללי, המידה האוניברסלית של כוס היא 240 מ"ל.
מקווים שתכיני אותה ותצלמי כדי שנוכל להתרגש ביחד! מוזמנת להעלות בפוסט של המתכון בקבוצה: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
האם אפשר להכין מראש ולהקפיא?
היי רבקה, כעיקרון עוגות בחושות ועוגות שמרים עוברות הקפאה מצויין, אך כשיש בעוגה פירות אנחנו פחות ממליצים להקפיא כי לא אוהבים את המרקם אחרי ההקפאה. בהצלחה!