Go Back
מאפה גבינות מהיר קל להכנה

מאפה גבינות מהיר קל להכנה

מאפה גבינות מהיר בטעם מפנק, משתי שכבות בצק פריך עם מילוי גבינתי חם ועשיר עם המון שומשום מעל.
ציון 4.30 על ידי 51 דירוגים
באדיבות: לינדה לגנואר

ציוד

תבנית 33X27

המצרכים

לבצק:

  • 1 חבילה מרגרינה / חמאה (200 גרם)
  • קמח תופח (350 גרם)
  • 1 מיכל שמנת חמוצה 9% / 15% (200 מ"ל)
  • מלח (קורט )

למילוי:

  • 1 חבילה גבינה בולגרית מפוררת (250 גרם)
  • גבינה צהובה מגוררת (200 גרם)

לציפוי:

  • 2 ביצים
  • חלב / שמנת לבישול (לגבי הכמות בהמשך המתכון)
  • קורט שומשום

אופן ההכנה

  • נלוש את חומרי הבצק לכדור בצק אחיד (הבצק רך ומעט דביק).
  • נניילן ונאחסן שעה עד 12 שעות במקרר.
  • מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח.
  • משטחים חלק אחד בתבנית משומנת ומפזרים על כל הבצק גבינה בולגרית ומעליה מפזרים גם גבינה  צהובה.
  • מכסים את הגבינות בעלה השני, וחותכים לריבועים או מלבנים עד למטה , כולל הבצק התחתון.
  • נשים בכוס 2 ביצים וממלאים את הכוס עד הסוף בחלב או שמנת לבישול.
  • מעבירים לקערה וטורפים היטב. לצקת את הבלילה על המאפה באופן שווה, רצוי עם כף.
  • מפזרים מעל שומשום ושמים לאפייה בחום 180 מעלות 35-40 דקות עד שמקבלים צבע זהוב יפה.

לשדרוג המאפה:

  • בבצק עצמו אפשר לשלב בחלק הלישה גם זיתים קצוצים.
  • ניתן גם לפזר על שכבות הגבינה כמה עלי תרד או פטריות, מיכל קוטג' או גבינת טוב-טעם ,או גבינה לבנה 5%, חצילים מטוגנים, רצועות גמבה מטוגנות/אפויות. מה שעולה בדעתכם והולך טוב עם גבינות.
  • אפשרי אחרי האפייה לצנן היטב, ואז לחתוך לריבועים ולשים להקפאה,
  • מפרידים בין שכבות הריבועים בנייר אפייה או ניילון, ומפשירים בשעת הצורך ולחמם בתנור.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.