מאפה גבינות מהיר קל להכנה
מאפה גבינות מהיר בטעם מפנק, משתי שכבות בצק פריך עם מילוי גבינתי חם ועשיר עם המון שומשום מעל.
ליום שבת יפה, הכי כדאי להתחיל אותו במאפה גבינות טעים בפה!
מאפה גבינות מהיר בטעם מפנק, משתי שכבות בצק פריך עם מילוי גבינתי חם ועשיר עם המון שומשום מעל.
עם הכנה כזו וקלה וזריזה, תמצאו עצמכם מכינים מאפה גבינות זה כל שבת!
מאפה גבינות מהיר קל להכנה
מאפה גבינות מהיר בטעם מפנק, משתי שכבות בצק פריך עם מילוי גבינתי חם ועשיר עם המון שומשום מעל.
לדרג
ציוד
תבנית 33X27
המצרכים
לבצק:
- 1 חבילה מרגרינה / חמאה (200 גרם)
- קמח תופח (350 גרם)
- 1 מיכל שמנת חמוצה 9% / 15% (200 מ"ל)
- מלח (קורט )
למילוי:
- 1 חבילה גבינה בולגרית מפוררת (250 גרם)
- גבינה צהובה מגוררת (200 גרם)
לציפוי:
- 2 ביצים
- חלב / שמנת לבישול (לגבי הכמות בהמשך המתכון)
- קורט שומשום
אופן ההכנה
- נלוש את חומרי הבצק לכדור בצק אחיד (הבצק רך ומעט דביק).
- נניילן ונאחסן שעה עד 12 שעות במקרר.
- מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח.
- משטחים חלק אחד בתבנית משומנת ומפזרים על כל הבצק גבינה בולגרית ומעליה מפזרים גם גבינה צהובה.
- מכסים את הגבינות בעלה השני, וחותכים לריבועים או מלבנים עד למטה , כולל הבצק התחתון.
- נשים בכוס 2 ביצים וממלאים את הכוס עד הסוף בחלב או שמנת לבישול.
- מעבירים לקערה וטורפים היטב. לצקת את הבלילה על המאפה באופן שווה, רצוי עם כף.
- מפזרים מעל שומשום ושמים לאפייה בחום 180 מעלות 35-40 דקות עד שמקבלים צבע זהוב יפה.
לשדרוג המאפה:
- בבצק עצמו אפשר לשלב בחלק הלישה גם זיתים קצוצים.
- ניתן גם לפזר על שכבות הגבינה כמה עלי תרד או פטריות, מיכל קוטג' או גבינת טוב-טעם ,או גבינה לבנה 5%, חצילים מטוגנים, רצועות גמבה מטוגנות/אפויות. מה שעולה בדעתכם והולך טוב עם גבינות.
- אפשרי אחרי האפייה לצנן היטב, ואז לחתוך לריבועים ולשים להקפאה,
- מפרידים בין שכבות הריבועים בנייר אפייה או ניילון, ומפשירים בשעת הצורך ולחמם בתנור.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: מאפה גבינות
איזה בצק קנוי יכול להתאים – פריך או עלים? כן אפשר חמאה. |
ניתן להמיר את המרגרינה בחמאה? רצוי שלא, אבל אם אופים בתבנית חד פעמית מרפדים אותה בנייר אפיה. |
לבצק מספיק להיות שעה במקרר או 12 שעות? גם שעה מספיקה לבצק כדי שאפשר יהיה לעבוד אתו. |
הבמה כולה שלכם:
״הכנתי היום, עם זיתים שחורים- הבנים טרפו, פשוט מושלם!! תודה ענקית!״
לי ברעם
״תודה על המתכון יצא מעולה!״
קרן ניזרי עדן
רק עוד דבר אחד אחרון!
שבועות? אירוח חלבי? כל הפינוקים החלביים שתדמיינו – עלינו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- קיש פטריות פשוט וקל
- עוגת גבינה קרה מרעננת
- סלט פסטה חלבי צבעוני
- כדורי כנאפה מטריפים
- בצק לפיצה שחובה להכיר
- בורקס גבינה הכי קל שיש
בא לכם עוד? עשרות מתכונים חלביים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: Linda Amgar Langenauer
אז חמותי הסלוניקאית קראה לזה בצק שק"מ (במקור: ראשי תיבות של המרכיבים: שמנת, קמח, מרגרינה. היום חמאה כמובן).
המילוי כלל חצי קופסת גבינה 9%, ביצה, פטה, קשקוול מרוסק. לערבב יחד ולשטח על הבצק. כל היתר כמעט איתו דבר. בתיאבון.
תודה על התגובה, אירית!
עושה רושם שהמתכון של חמותך מעולה, שמחים ששיתפת אותנו בידע שלך 🙂
מוזמנת לעשות זאת גם במתכונים נוספים בקבוצת הפייסבוק שלנו
https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
לאיזה גודל תבנית?
תבנית תבנית 33X27
תודה רבה! ממש קל הכנה ומוצלח. ממש טעים. ברכה והצלחה בכל!
שמחים שאהבת, תמיד תענוג לשמוע! את מוזמנת לדרג את עמוד הפייסבוק שלנו ולעזור לנו להמשיך לשתף מתכונים נפלאים: https://www.facebook.com/pg/matkonimmetukim/reviews/
אפיה רגיל או טורבו ?
היי מירי, לאפות על טורבו. בהצלחה ובתיאבון ♥
צוות מתוקים
באיזה גודל הכוס של הביצים והחלב ?
היי חוה, ● המתכון הוא לפי כוס מידה אוניברסלית או חד פעמית לשתייה חמה. בהצלחה!