מאפה גבינה מהיר בקלי קלות
מאפה גבינה מתוקה ב־5 דקות עבודה, בלי מיקסר, בלי התפחות, ועם המון־המון מחמאות וחיוכי הנאה!
יש משהו במאפים שמכינים מבצק פילו שאין להם תחרות ואם המילוי איכותי ומפנק אז בכלל חגיגה וברור שזה המאפה המנצח! אומנם מאפי פילו יכולים לקחת קצת זמן עבודה, אבל יש לנו מתכון בשבילכם מכינים במהירות ויטריף את כל מי שיטעם!
מתכון של מאפה פילו גבינות מהיר ביותר, שאפשר להכין בשתי צורות – מגולגל או שטוח ואיך שלא תכינו תקבלו מאפה פילו גבינות עשיר ומפנק שכל ביס ממנו חגיגה אמיתית!
למה באמת כדאי לכם: מאפה גבינה מהיר
- מאפה פילו מהיר הכי עשיר והכי מפנק שאפשר להכין!
- מתכון קל ומהיר, שמכינים ב־5 דקות ולא תאמינו כמה קל!
- ניתן לוותר על הסירופ ולפזר אבקת סוכר במקום!
- מילוי גבינות עשיר ביותר וכל גבינת שמנת תתאים!
שורה תחתונה: זה מאפה גבינות מפנק וטעים שמכינים גם כשלא רוצים להרשים אף אחד! פשוט ממכר!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
מאפה גבינה מהיר בקלי קלות
ציוד
המצרכים
- 1 חבילה דפי פילו (מופשרת לילה במקרר)
למלית:
- 2 חבילות גבינות שמנת (450 גרם)
- 1 ביצה ( L)
- 1 כפית תמצית וניל
- גרידת לימון (מלימון קטן)
- 2 כפות קרונפלור
- 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 4 כפות אבקת סוכר
- 1 כוס צימוקים (שהושרו 5 דקות במים)
לסירופ:
- 1 כוס סוכר
- ½1 כוס מים
אופן ההכנה
- נוציא עלה אחד של פילו לרסס עליו ספריי שמן, נניח עליו עלה נוסף ונרסס שוב, נחתוך ל 6 מרובעים.
- נניח מהמלית בחלק הרחב של הריבוע ונגלגל לרולדה.
- נמרח ביצה טרופה ונאפה בחום 180 מעלות עד להזהבה.
- בתבנית פיירקס משומנת ,נניח נייר אפיה משומן.
- ניקח דף פילו נרסס אותו בשמן נחצה לשניים ונניח בפיירקס ניקח עוד עלה נשמן נחצה לשניים ונניח בפיירקס.
- נמרח מהמלית ועליו שוב נשמן 2 דפים נשמן אותם, נחצה לשניים ונניח מעל המלית,.
- ניקח סכין חדה נסמן ריבועים, ונבריש ביצה טרופה.
- נאפה 180 מעלות עד להזהבה מלמעלה חום עליון וחום תחתון לא טורבו.
לסירופ:
- נרתיח על הגז 8 דקות רתיחה או עד להמסת הסוכר ונקרר.
- כשהמאפה מוכן נרטיב בסירופ עם כף את המאפים ונשמור במקרר.
הערות וטיפים
- ניתן לוותר על הסירופ ולפזר אבקת סוכר במקום .
- כל גבינת שמנת תתאים למתכון הזה.
- כדאי לאחר שמזהיב להעביר את התנור לחום תחתון בלבד לעוד 10 דקות כדי שיאפה טוב בתחתית.
שאלות נפוצות: מאפה גבינה
אפשר לעשות מגבינה לבנה רגילה? גבינה רגילה תזלוג לך החוצה באפיה רק אם תשלבי איתה גבינה קשה כגון כנען ותסנני נוזלים טוב טוב. |
האם למחרת הבצק מאבד מהקרנציות והופך לח? זה אומר שעדיף לאפות לפני הגשה? עדיף לאפות לפני ההגשה אף פעם זה לא נשאר אותו הדבר. |
איך שומרים על קריספיות גם יום למחרת? רק אם תחממי בתנור הקרספיות תחזור. |
אם איזה גבינה עם פחות אחוזי שומן כדאי להכין? את יכולה להשתמש בגבינת כנען ולהוסיף קופסת גבינה לבנה רגילה. |
אפשר לעשות בעלי סיגר אם אין עלי פילו מופשרים? אפשר, כן. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
שבועות? אירוח חלבי? כל הפינוקים החלביים שתדמיינו – עלינו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- קיש פטריות פשוט וקל
- עוגת גבינה קרה מרעננת
- סלט פסטה חלבי צבעוני
- כדורי כנאפה מטריפים
- בצק לפיצה שחובה להכיר
- בורקס גבינה הכי קל שיש
בא לכם עוד? עשרות מתכונים חלביים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: מאפה גבינה מתכון מאת: אילנית בניזרי