עוגת רולדה מושלמת טעימה ורכה
עוגת רולדה פרווה משגעת כמו של פעם! מתכון לרולדה מושלמת בשילוב קרם תפוחים, שחייבים להכין לשבת!
אין מי שלא זוכר מהילדות את עוגות הרולדה המטריפות שאי אפשר היה להפסיק לאכול מהן. אישית, לא משנה מה היה המילוי, זו תמיד הייתה עוגה שרציתי ממנה עוד ועוד!
אז קבלו מתכון מושלם לעוגה מטריפה שמכינים בקלות, שכל ביס ממנה משאיר טעם של עוד! עם המרקם הכי מפנק שיכול להיות, כל שכן, עוגה שאף ילד או מבוגר לא יכול להישאר אדיש אליה.
למה באמת כדאי לכם: מתכון לרולדה מושלמת
- עוגה שמכינים בקלות ובמהירות ואפשר להכין גם כשעמוסים!
- עוגה עם טעם של פעם, שמזכיר רגעי ילדות משמחים!
- במרקם מפנק ביותר, מושלמת להגשה בסוף השבוע!
- עוגה פרווה שאפשר לאכול מתי שרוצים וכמה שרוצים!
שורה תחתונה: לא עוד עוגה בחושה ולא עוגה שלוקח הרבה זמן הכנה, אלא עוגה מפנקת שכל המשפחה תאהב!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
המצרכים
- 7-8 תפוחים (לא משנה איזה סוג)
- 1 כף קינמון
- ½ כוס סוכר
- 3 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס מיץ תפוזים
- 1 כוס קמח
- 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
- 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
אופן ההכנה
- טוחנים את התפוחים או מגרדים בפומפיה גסה, ואז מוסיפים כך קינמון וחצי כוס סוכר.
- את התפוחים משטחים בתבנית התנור עם נייר אפייה לא משומן, ומכניסים לאפייה בתנור שחומם על 180 מעלות למשך 10 דקות ואז מוציאים לקירור.
- מקציפים את הביצים יחד עם הכוס סוכר עד לקבלת קרם לבן ונפוח.
- לאחר מכן מוסיפים את המיץ תפוזים, קמח, שקית אבקת אפייה, וסוכר וניל.
- לצקת מעל התפוחים ומכניסים לאפייה ב-170 מעלות לעוד 25 דקות.
- מקררים ומגלגלים לרולדה. מפזרים אבקת סוכר מעל.
שאלות נפוצות: עוגת רולדה
איך מגלגלים? הופכים לצד השני. שמים נייר אפייה והופכים אותה כך שהתפוחים יהיו הפנים של הרולדה. |
האם צריך לשמור במקרר אחרי אפיה את רולדות התפוחים? כן, חייבים. |
הבמה כולה שלכם:
"תודה לך על מתכון נהדר!!!"
אורנה שליו
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: רולדה מתכון מאת: חגית אלקבץ – מתכונים שכולם אוהבים
בוקר טוב לעורכת המתכון, הכנתי את העוגה ככתובה וכלשונה, אכן מצויינת, רק שהייתה ספוגה בנוזלים (לא סחטתי) למרות זמן האפייה של תפו"ע מקודם, האם בפעם הבאה רצוי
לסחוט מעט, בתודה על תשובה בעניין, מרים.
היי מרים,
נכון, רצוי לסחוט אם יש הרבה נוזלים. כמות הנוזלים תלויה גם בתפוחים עצמם.
בהצלחה!
שלום לגב' חגית
אבקש לברר האם אין במצרכי הרולדה שמן או חמאה, בתודה מראש, מרים.
היי מרים,
אין חמאה או שמן במתכון. בהצלחה!