עוגת תותים קלה להכנה
עוגת תותים משגעת כמו של פעם! מתכון של עוגת גבינה עם תותים, שמכינים בקלות וכל ביס חיוך של פינוק גדול!
בתור ילדה הייתי מסוגלת לחיות על עוגת תותים, אותה עוגת גבינה עם תותים וג'לי, שהייתי מתמוגגת מכל ביס! למעשה, גם היום אני יכולה להתמוגג מכל ביס, אבל לא כל מתכון יוצא בדיוק בטעם שזכור לי מהעוגה הזו.
אז מצאתי מתכון לעוגה מושלמת, שכל ביס מעלה בי חיוך של ילדה קטנה. מתכון קל ביותר להכנה, כשעיקר הזמן זה הקירור, ותקבלו עוגה יוקרתית למראה, עשירה בטעם ושכל ביס יגרום לאורחים שלכם להתמוגג מרוב הנאה!
למה באמת כדאי לכם: עוגת תותים קלה להכנה
- עוגת גבינה עם תותים קלה להכנה, שכל אחד יכול להכין בלי רקע באפייה!
- עוגת תותים עם טעם של פעם, שכל ביס הוא אושר שמשכיח כל צרה!
- עוגה מפנקת ועשירה, עם מראה מלכותי ויוקרתי שירשים כל אורח!
- מתכון שאפשר להכין גם בימי שגרה בין מטלה למטלה!
שורה תחתונה: מבט אחד בתמונה וברור שתכינו עוגת תותים מפנקת כבר השבוע! טעימה שאסור לוותר!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
המצרכים
לטורט:
- 6 ביצים (מופרדות)
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס שמן
- 2 כוסות קמח
- ¼1 שקיות אבקת אפייה (13 גרם)
- 1 כף תמצית וניל
- 1 כוס כוס מיץ תפוזים סחוט
לגבינה:
- 1 מיכל שמנת מתוקה (500 מ״ל)
- 1 חבילה גבינת שמנת נפוליאון 25% שומן (250 גרם)
- 1 חבילה גבינה 5% (תנובה - 250 גרם)
- 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
- 1 כף תמצית וניל
לג'לי:
- 1 חבילה ג׳לי תות (של אסם - 80 גרם)
- תותים (כמה שאוהבים)
אופן ההכנה
להכנת הטורט:
- להקציף חלבונים (הלבן) היטב עד שרואים שזה נהיה קצף סמיך ולהוסיף את הסוכר בהדרגה.
- להוסיף חלמונים (הצהוב) בהדרגה לאט לאט ואחרי זה להוסיף את כוס שמן כוס תפוזים ובסוף את הקמח עם האבקת אפייה.
- להכניס לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות.
להכנת הגבינה:
- להקציף שמנת מתוקה עד שנהיה ממש קצפת.
- להוסיף פודינג וניל ואז את תמצית וניל ואת הגבינות לערבב ואז לערבב עם כפית לראות שאין גושים.
- לשים במקרר בינתיים עד שיהיה מוכן הטורט.
- בינתיים מחכים שהטורט שיצא מהתנור יתקרר מורחים מעליו את הגבינה ששמנו במקרר וכמובן את התותים והג׳לי הרותח.
להכנת הג׳לי:
- נכין את הג'לי לפי הוראות הכנה כוס 1/3 מים חמים רותחים לערבב היטב עד שאין גושים.
- לשפוך כשזה חם מעל התותים (לא להתמהמה כי הג׳לי מתקשה) להכניס למקרר 5 שעות עדיף להשאיר לילה.
שאלות נפוצות: עוגת תותים
אחרי שמקציפים את השמנת מתוקה לא ממשיכים להקציף את שאר הגבינות? רק ערבוב? לערבב על נמוך במיקסר ממש לדקה. |
התחתית נראת נמוכה את חתכת את העוגה? כן חתכתי מלמעלה ממש קצת ובצדדים רשמתי גם כי העברתי לתבנית יותר קטן. |
יש דרך לעשות את הקצפת פרווה? יש תחליף לגבינות? אין לי מושג לא ניסיתי לא יודעת אם זה יעמוד יציב כמו שצריך. |
את אופה את הגבינה? לא, אני שמה מעל הטורט כשהוא מתקרר ואז למקרר כמובן לאחר הג׳לי. |
הבמה כולה שלכם:
"תודה רבה על המתכון, הכנתי אתמול
יצאה עוגה מהממת וטעימה!!! (פעם ראשונה שהכנתי)!"
צ'ארנה מלכה ספקטור
"מתכון מעולה! גם בתבנית עגולה. תודה!"
אילנית ארגנטי
שלום רב רציתי לדעת אם פודינק וניל אחד זה כף או שקית????
בוקר טוב,
המתכון של עוגת הבסיס מתאים לעוגה גבוהה.
אבל בתמונה היא נראית שטוחה.
איך זה?
תודה