מאפה תפוחים וקינמון בנגיעות דבש
מאפה תפוחים וקינמון מבצק פילו! מאפה קריספי, במילוי תפוחי עץ ודבש מפנקים!
מכירים את מאפה התפוחים הטעים שמקבלים ברשתות בתוספת של כמה שקלים? אז קבלו את אותו מאפה בגרסה איכותית יותר, טעימה יותר ומפנקת יותר!
כשהמאפה הזה יוצא מהתנור הוא נטרף אצלי בבית תוך שניות בודדות! הבצק יוצא קריספי ומתאחד עם הדבש בכל ביס. ריח התפוחים והקינמון מעוררים את התיאבון הרבה קודם וכל מה שנשאר זה לעמוד ליד התנור ולחטוף את המאפה ראשונים!
כל כך קל, כל כך טעים והכי־הכי מושלם לתקופת החגים שממש מעבר לפינה! חובה לטעום!
למה באמת כדאי לכם: מאפה תפוחים וקינמון
- המאפה המושלם להכנה לקראת החגים ובתקופת החגים!
- כל כך טעים שלא תפסיקו להכין אותו גם לאחר החגים!
- מתכון פשוט להכנה ולא תרגישו שעבדתם בכלל!
- אחרי שתטעמו את המאפה הזה לא תרצו להזמין אותו בחוץ!
שורה תחתונה: זה המתכון שיביא את אווירת החג וההתחדשות אליכם הביתה כבר עכשיו!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
המצרכים
- 1 חבילה בצק פילו (500 גרם - מופשר)
- 1 חבילה חמאה מומסת (100 גרם - אולי נצטרך יותר)
למילוי:
- 8 תפוחי עץ (קצוצים דק)
- ½ כוס סוכר
- 1 כפית קינמון
- ½ כוס צימוקים בהירים
- 6 כפות דבש
אופן ההכנה
- משמנים דף פילו ומניחים דף נוסף, נשמן אותו ומעליו עוד דף לשמן. סך הכל 3 דפי פילו.
- נעשה קיפול שישמש לנו כבסיס.
- נערבב את כל חומרי המילוי יחד חוץ מהדבש ונחלק ל - 4.
- מניחים שורה של התפוחים על הקיפול ומזלפים 2 כפות דבש מעל התפוחים.
- מקפלים מהצדדים ומגלגלים לרולדה. מניחים על נייר אפיה ומשמנים היטב גם מלמעלה.
- ניקח דף פילו, נשמן ונחלק ל-4 רצועות.
- מניחים בכיווץ על רולדה. זה נותן את המראה של הרולדה.
- נאפה על 180 מעלות עד להזהבה מלאה.
- כשמוציאים נפדר באבקת סוכר.
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: מאפה תפוחים וקינמון מאת: חני קונאשוילי
עוגת התפוחים הבחושה ניראת טעימה וקלה
תודה על המתכון