Go Back
סופגניות

סופגניות ביתיות נדירות ותפוחות

מתכון מושלם של סופגניות תפוחות ושמנוניות עם בצק רך ואוורירי מבפנים ושחום ויפהפה מבחוץ
ציון 4.37 על ידי 11 דירוגים
באדיבות: ליטל אשואל

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • 1 קילו קמח מנופה
  • ¾ כוס סוכר
  • 1 כף שמרים יבשים
  • ½ כוס שמן
  • 3 ביצים בגודל L
  • 2 כוסות מים חמימים

אופן ההכנה

  • בקערת המיקסר עם וו לישה שמים קמח סוכר ושמרים ומערבבים. בקערה נפרדת מערבבים: שמן, ביצים, תמצית וניל, גרדת תפוז ומים.
  • יוצקים את תערובת הרטובים על תערובת הקמח ולשים למשך חמש דקות לבצק רך ואחיד. משמנים מעט את פני הבצק עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים כשעתיים! (לא לקצר תהליכים, לתת התפחה של שעתיים).
  • בזמן ההתפחה חותכים ריבועים מניירות אפייה (כ-20). לאחר שעתיים מחלקים את הבצק ל-20 חלקים ומגלגלים כל חלק לכדור חלק. מניחים על ריבוע נייר אפייה. בשלב זה יהיה לכם שולחן מלא בסופגניות על ניירות אפייה. רצוי להתיז ספריי שמן על כולן ולכסות במפת ניילון חד פעמית גדולה (כמו שמניחים על מפת שולחן).
  • מתפיחים כשעה וחצי! (לא לקצר), מחממים ליטר שמן בסיר נמוך אך רחב (ניתן לבדוק אם השמן הגיע לטמפ' הנכונה ע"י בדיקה עם החלק התחתון של כף עץ, מניחים בתוך השמן, אם נוצרות בועיות סימן שהשמן חם דיו). בנוסף, רצוי מאוד לשים בשמן חצי גזר, הוא יווסת את החום וימנע מהשמן להגיע לטמפ' גבוהה מידי.
  • מניחים בכל פעם 4 סופגניות על הצד של נייר האפייה כלומר כשנייר האפייה כלפי מטה, מטגנים כ2-3 דקות מכל צד, מסירים בעדינות את נייר האפייה והופכים את הסופגנייה על צידה השני ומטגנים עוד 2-3 דקות.
  • מוציאים על נייר סופג וממתינים שהסופגניות יתקררו לחלוטין לפני שממלאים אותן.

הערות וטיפים

  • מומלץ להוסיף גרדה מחצי תפוז או קצת תמציות טעם
  • לא לקצר התפחות!!
  • לא להכין אם אין לכם מספיק זמן להתפיח
  • יוצאות 20-30  סופגניות, אם רוצים יותר קטנות – מן הסתם יצאו יותר
  • כל כדור שוקל 60 גרם
  • טמפרטורת השמן 160 מעלות עם מדחום, אם אין מדחום – שימו על להבה בינונית ובדקו עם כף עץ. אם נוצרות בועיות השמן חם דיו
  • למה להכניס את הסופגניות עם נייר אפייה כי ככה לא הורסים את ההתפחה כשמרימים אותן
  • לא לדאוג לקילו קמח אכן מספיק כף שמרים
  • אם הבצק יוצא נוזלי - הוסיפו קצת קמח
  •  
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.