בקערת המיקסר עם וו לישה שמים קמח סוכר ושמרים ומערבבים. בקערה נפרדת מערבבים: שמן, ביצים, תמצית וניל, גרדת תפוז ומים.
יוצקים את תערובת הרטובים על תערובת הקמח ולשים למשך חמש דקות לבצק רך ואחיד. משמנים מעט את פני הבצק עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים כשעתיים! (לא לקצר תהליכים, לתת התפחה של שעתיים).
בזמן ההתפחה חותכים ריבועים מניירות אפייה (כ-20). לאחר שעתיים מחלקים את הבצק ל-20 חלקים ומגלגלים כל חלק לכדור חלק. מניחים על ריבוע נייר אפייה. בשלב זה יהיה לכם שולחן מלא בסופגניות על ניירות אפייה. רצוי להתיז ספריי שמן על כולן ולכסות במפת ניילון חד פעמית גדולה (כמו שמניחים על מפת שולחן).
מתפיחים כשעה וחצי! (לא לקצר), מחממים ליטר שמן בסיר נמוך אך רחב (ניתן לבדוק אם השמן הגיע לטמפ' הנכונה ע"י בדיקה עם החלק התחתון של כף עץ, מניחים בתוך השמן, אם נוצרות בועיות סימן שהשמן חם דיו). בנוסף, רצוי מאוד לשים בשמן חצי גזר, הוא יווסת את החום וימנע מהשמן להגיע לטמפ' גבוהה מידי.
מניחים בכל פעם 4 סופגניות על הצד של נייר האפייה כלומר כשנייר האפייה כלפי מטה, מטגנים כ2-3 דקות מכל צד, מסירים בעדינות את נייר האפייה והופכים את הסופגנייה על צידה השני ומטגנים עוד 2-3 דקות.
מוציאים על נייר סופג וממתינים שהסופגניות יתקררו לחלוטין לפני שממלאים אותן.