| |

סופגניות גאורגיות מושלמות

אין כמו סופגנייה מפנקת אחרי הארוחה להרים את החגיגה ולהלביש חיוך לכולם על הפנים.
בהשראת: מאיה פפיסמדוב
ציון 4.43 על ידי 7 דירוגים
סופגניות מתכון

חנוכה כבר מעבר לפינה והגיע הזמן להתכונן כמו שצריך.

מתכונים לסופגניות גאורגיות אותנטיות, דקיקות ורכות במלית מפנקת של קרם חלב בטעם וניל. והטעם? אין על מה לדבר!

כי אין כמו סופגנייה מפנקת אחרי הארוחה להרים את החגיגה ולהלביש חיוך גדול לכולם על הפנים, אז קבלו מתכון לסופגניות מושלמות – חובה להכין.

 

ספר המתכונים של מאיה פפיסמדוב

מתכון לסופגניות
צילום: מאיה פפיסמדוב

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

סופגניות מתכון

סופגניות גאורגיות מושלמות

אין כמו סופגנייה מפנקת אחרי הארוחה להרים את החגיגה ולהלביש חיוך לכולם על הפנים.
ציון 4.43 על ידי 7 דירוגים
לדרג
כמות 20 יחידות
באדיבות: מאיה פפיסמדוב

ציוד

מחבת לטיגון בינונית

המצרכים

לבצק:

  • 4 כוסות קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 3 כפות סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • 1 ביצה (L)
  • 4 כפות שמן קנולה
  • ½ כפית מלח
  • ½ כף וודקה
  • 1 כפית גרידת לימון
  • ¼1 מים פושרים

לקרם החלב:

  • ⅔1 כוסות חלב
  • 2 חלמונים (L)
  • 2 כפות סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • 2 כפות קמח
  • חמאה (40 גרם )

לבזיקה:

  • כוס סוכר דק

אופן ההכנה

הכנת הקרם:

  • נערבב יחד בקערה את החלמונים, סוכר, סוכר וניל וקמח.
  • נחמם החלב בקלחת וכשמגיע רתיחה נוסיף כחצי כוס ממנו בהדרגה לקערה עם החלמונים. לאחר מכן נערבב ונחזיר הכל לקלחת.
  • נערבב על אש נמוכה כ-5 דקות עד הסמכה,ואז נוריד מהאש, נוסיף חמאה ונערבב עד הטמעה. נצנן ונעביר למקרר עד סיום תפיחת הבצק.

הכנת הבצק:

  • ללוש את חומרי הבצק לבצק רך אך לא דביק (את המים נוסיף בהדרגה ואת המלח וגרידת הלימון נוסיף לקראת הסוף).
  • נכסה ונתפיח כשעה. ואז נוריד את האוויר מהבצק שתפח, ונתפיח שוב כחצי שעה.
  • נוריד את הבצק על משטח מעט מקומח ונרדד לעלה בעובי כ-2 ס"מ. ואז קורצים עיגולים (את השאריות אוספים לכדורים) ונשטח קלות ונניח בערך כפית גדושה מהמלית.
  • נסגור למעין צורת פרח, ונכסה ונשהה כ-10 דקות.
  • בעזרת אצבעות הידיים לוחצים על הסגירה של הבצק ונשטח בעדינות לצורת פיתה. נהפוך (שהסגירה תהיה כלפי מטה), ונשהה שוב כ-10 דקות.
  • שמים לטיגון (מתחילים עם הצד של הסגירה) עד הזהבה משני הצדדים.
  • מיד כשמוציאים מהשמן, נניח על נייר סופג, בוזקים סוכר ונהנים.

הערות וטיפים

 
  • יש לטגן את הסופגניות האלה במחבת בינונית עם כשתי כוסות שמן (טיגון חצי עמוק).
  • לשמור על אש בינונית במהלך הטיגון.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: סופגניות 

למה משתמשים בוודקה?
כי זה דוחה ספיגה רבה של שמן בטיגון.
החלמונים סוכר וקמח מערבבים ידנית? או במיקסר? (על הקרם)
אפשר בעזרת מטרפה ידנית.
האם ניתן להקפיא את הסופגניות?
ניתן בהחלט להקפיא.

 


הבמה כולה שלכם:
מתכונים לסופגניות
צילום: ניקול כהן

"ניסיתי יצא טעיםםםם!"
ניקול כהן

מתכון לסופגניות
צילום: מאיה פפיסמדוב

רק עוד דבר אחד אחרון!

טעים יותר, בריא יותר והכי זול שיש – כי בינינו, למה לקנות כשאפשר להכין?!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: סופגניות מתכון מאת: מאיה פפיסמדוב 

Similar Posts

2 Comments

  1. 5 stars
    הכנתי עכשיו פעם ראשונה, אני נשואה לגרוזיני,חמותי אכלה ואמרה שזה הבצק והסופגניות הכי טעימות שאכלה.. תודה רבה על המתכון

4.43 from 7 votes (7 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements