Go Back
שוקיים

שוקיים עוף בסיר אחד מנחם ומושלם

מנת שוקיים ביתית ומהממת עם שוקיים עוף עסיסיים, ירקות רעננים, כמו שומר, אפונה, פול ירוק ותפו"א ועוד!
ציון 4.29 על ידי 7 דירוגים
באדיבות: סתיו סעדון עמר

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • 8-10 יחידות שוקיים עוף
  • 1 בצל גדול חתוך לרצועות
  • 2 תפו״א חתוכים לקוביות
  • 3 שומר חתוך לפלחים
  • 2 כוסות אפונה
  • 1 כוס פול ירוק
  • 3-4 גבעולי כרפס כולל העלים
  • 1 כפית גדושה כורכום
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית כפית כמון
  • 2 כפיות מלח

אופן ההכנה

  • בסיר סוטאז׳ רחב מטגנים את הבצל בשמן בנדיבות עד שמתחיל להשחים. מוסיפים את השוקיים ונותנים להן טיגון של מספר דקות מכל הצדדים עד שהן מתחילות להשחים.
  • מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומוסיפים את תפוחי האדמה, הכרפס, האפונה והפולים. מערבבים היטב ומוסיפים מים עד לכיסוי של הכל, מעל מפזרים את פלחי השומר.
  • מעלים את הכל לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-40 דקות. לאחר מכן מסירים את המכסה וממתינים שרוב הנוזלים יתאדו והרוטב יצטמצם. אם יש לכם סבלנות חכו שהתחתית תיחרך מעט, זה החלק הכי טעים!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.