בסיר סוטאז׳ רחב מטגנים את הבצל בשמן בנדיבות עד שמתחיל להשחים. מוסיפים את השוקיים ונותנים להן טיגון של מספר דקות מכל הצדדים עד שהן מתחילות להשחים.
מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומוסיפים את תפוחי האדמה, הכרפס, האפונה והפולים. מערבבים היטב ומוסיפים מים עד לכיסוי של הכל, מעל מפזרים את פלחי השומר.
מעלים את הכל לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-40 דקות. לאחר מכן מסירים את המכסה וממתינים שרוב הנוזלים יתאדו והרוטב יצטמצם. אם יש לכם סבלנות חכו שהתחתית תיחרך מעט, זה החלק הכי טעים!