| |

אורז מוקפץ עם חזה עוף וירקות עסיסיים בסיר אחד

מתכון קל וטעים של אורז מוקפץ עם קוביות חזה עוף רכותו ירקות עסיסיים וצבעוניים שיציף את הבית בטעמים נפלאים
בהשראת: סתיו סעדון עמר
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
אורז מוקפץ

איך אנחנו אוהבים ארוחה שלמה בסיר אחד!! במיוחד אם היא מורכבת מטעמים מופלאים של אורז מוקפץ עם קוביות חזה עוף רכות וירקות עסיסיים וצבעוניים….

אז הנה המתכון הכי קל וטעים של ארוחה מלאה במינימום כלים, שיציף את הבית בניחוח נפלא של נתחי עוף מלא חלבון, ירקות מלאי עסיסיות, אורז מוקפץ ומטוגן עם קריספיות משגעת ותיבול סילאן ושומשום מתקתק ואקזוטי.

עם קצת בוטנים גרוסים מעל וטבעות של בצל ירוק טרי, הטעם בפה יהיה נפלא, הבטן תהיה מלאה, הכיור ריק מכלים מיותרים, וההרגשה תהיה של כמו מסעדה סינית איכותית אצלכם בבית

ספר המתכונים של סתיו סעדון עמר

אורז מוקפץ
צילום: סתיו סעדון עמר

למה באמת כדאי לכם: אורז מוקפץ

 

  • אורז מוקפץ עם קוביות חזה עוף רכות וירקות עסיסיים יציף את הבית בניחוח נפלא וההרגשה של מסעדה סינית איכותית
  • עם אורז מוקפץ עם קצת בוטנים גרוסים ובצל ירוק טרי, הטעם בפה יהיה נפלא והבטן תהיה מלאה..

שורה תחתונה: ארוחה מלאה במינימום כלים

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים? אורז מוקפץ

אורז מוקפץ

אורז מוקפץ עם חזה עוף וירקות עסיסיים בסיר אחד

מתכון קל וטעים של אורז מוקפץ עם קוביות חזה עוף רכותו ירקות עסיסיים וצבעוניים שיציף את הבית בטעמים נפלאים
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
לדרג
באדיבות: סתיו סעדון עמר

המצרכים

  • 2 כוסות אורז
  • 2 בצל קצוץ
  • 3 גזר חתוך לקוביות
  • 2 גמבה אדומה חתוכה לקוביות
  • 1 ראש שום פרוס דק
  • 3 גבעולי בצל ירוק פרוס לטבעות דקות
  • 1 סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות דק
  • 500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות
  • 2 ביצים
  • 2 כפות סילאן/צ׳ילי מתוק
  • ¼ כוס סויה
  • ¼ כפית שמן שומשום
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית כורכום
  • ¼ כפית ג׳ינג׳ר

אופן ההכנה

  • נבשל את האורז כאורז לבן רגיל ונניח בצד עד שמתקרר. במחבת רחבה נטגן את הבצל הקצוץ במעט שמן. כאשר הבצל מזהיב נוסיף אליו את הגזר, השום הפרוס, הגמבות והפטריות.
  • נקפיץ הכל כ-10 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם בכף עץ. נוסיף את התיבול ונערבב היטב עוד כ-5 דקות. נוסיף את קוביות העוף ונמשיך בערבוב עד שהן מתבשלות מכל הצדדים.
  • כעת נזיז את הכל לצד אחד של המחבת, נשים כף שמן ונשפוך ביצים טרופות. נשקשק אותן עם מזלג עד שהן מתבשלות והופכות למקושקשת יחסית פירורית.
  • נערבב יחד עם כל הירקות והעוף ונוסיף את האורז המבושל. נבשל על אש גבוהה עוד מספר דקות עד שהתחתית מתחילה מעט להשחים (השרופים הם החלקים הכי טעימים!) ונוריד מהאש. נגיש עם בוטנים גרוסים וטבעות בצל ירוק טרי.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

אורז מוקפץ
צילום: סתיו סעדון עמר

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

שעת ערב, כל המשפחה בבית וכל המשפחה רעבה? לא להילחץ – אלא לדפדף!

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?