Go Back
אורז מוקפץ

אורז מוקפץ עם חזה עוף וירקות עסיסיים בסיר אחד

מתכון קל וטעים של אורז מוקפץ עם קוביות חזה עוף רכותו ירקות עסיסיים וצבעוניים שיציף את הבית בטעמים נפלאים
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: סתיו סעדון עמר

המצרכים

  • 2 כוסות אורז
  • 2 בצל קצוץ
  • 3 גזר חתוך לקוביות
  • 2 גמבה אדומה חתוכה לקוביות
  • 1 ראש שום פרוס דק
  • 3 גבעולי בצל ירוק פרוס לטבעות דקות
  • 1 סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות דק
  • 500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות
  • 2 ביצים
  • 2 כפות סילאן/צ׳ילי מתוק
  • ¼ כוס סויה
  • ¼ כפית שמן שומשום
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית כורכום
  • ¼ כפית ג׳ינג׳ר

אופן ההכנה

  • נבשל את האורז כאורז לבן רגיל ונניח בצד עד שמתקרר. במחבת רחבה נטגן את הבצל הקצוץ במעט שמן. כאשר הבצל מזהיב נוסיף אליו את הגזר, השום הפרוס, הגמבות והפטריות.
  • נקפיץ הכל כ-10 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם בכף עץ. נוסיף את התיבול ונערבב היטב עוד כ-5 דקות. נוסיף את קוביות העוף ונמשיך בערבוב עד שהן מתבשלות מכל הצדדים.
  • כעת נזיז את הכל לצד אחד של המחבת, נשים כף שמן ונשפוך ביצים טרופות. נשקשק אותן עם מזלג עד שהן מתבשלות והופכות למקושקשת יחסית פירורית.
  • נערבב יחד עם כל הירקות והעוף ונוסיף את האורז המבושל. נבשל על אש גבוהה עוד מספר דקות עד שהתחתית מתחילה מעט להשחים (השרופים הם החלקים הכי טעימים!) ונוריד מהאש. נגיש עם בוטנים גרוסים וטבעות בצל ירוק טרי.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.