עוגת שוקולד פשוטה ב-10 דקות
עוגת שוקולד ב-5 דקות! הכי קלה, הכי פשוטה והכי־הכי טעימה!
בימים אלו ובכלל הילדים לי מפתיעים ומביאים חברים לבקר ולא תמיד יש לי מה להגיש להם. למצבים האלה בדיוק יש לי כמה מתכונים שמכינים בדקות ספורות ותמיד יוצאים מושלמים במרקם ובטעם.
אז מה יותר טוב להגשה מעוגת שוקולד פשוטה שמכינים ב־5 דקות ויוצאת כל כך טעימה שכולם מלקקים את האצבעות?! קבלו את בתשואות רבות המתכון לעוגת שוקולד חלבית הכי שווה שיש!
למה באמת כדאי לכם: עוגת שוקולד בחושה
- מתכון כל כך קל שלוקח 5 דקות הכנה, בלי בלאגן במטבח ובלי מאמץ!
- עוגת שוקולד עם קמח תופח מושלמת וטעימה שכולם אוהבים!
- העוגה הכי טובה שיש להכין כשאין זמן להכנות!
- אפשר להכין את העוגה פרווה ולהגיש בכל זמן נתון!
שורה תחתונה: כשאין לכם זמן ואין לכם גם מה להגיש לאורחים, זה המתכון הכי טוב בשבילכם!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
המצרכים
להכנת העוגה:
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס קמח תופח
- 4 ביצים
- 1 כוס שמן
- 1 כוס שוקולית
- 125 מ"ל שמנת מתוקה
להכנת הגנאש:
- 125 מ"ל שמנת מתוקה
- 1 חפיסת שוקולד מריר (100 גרם)
אופן ההכנה
- נערבב הכל ביחד עם מטרפה ואז נשפוך לתבנית.
- נאפה על-180 מעלות בערך 40 דקות.
- נעבור להכנת הגאנש, נחמם על הגז חצי שמנת מתוקה וחצי חפיסת שוקולד מריר.
- כשזה נהיה חם והעוגה חמה נשפוך חצי מהכמות עליה.
- ואז נוסיף את חצי חבילת השוקולד שנותרה לתערובת השוקולד ונערבב.
- נשפוך על העוגה שוב, כדאי לחורר את העוגה עם קיסם, שהגנאש יחלחל לבפנים.
שאלות נפוצות: עוגת שוקולד בחושה ב-5 דקות
אפשר להמיר בקצפת פרווה? כן בטח. |
רוצה להכין את העוגה אם יש לי קקאו ולא שוקולית, זה אותם כמויות? לא, 5 כפות קקאו ועוד חצי כוס סוכר. |
אפשר חמאה במקום שמן? לא ניסיתי אבל לפי דעתי כן חמאה מומסת. |
הבמה כולה שלכם:
"מאז שהכנתי אותה הילדים מבקשים אותה כל שבת
עוגה קלה להכנה וטעימה מאוד.
לא מצליחה אף פעם לצלם אותה בשלמותה!"מירי בהר
"היום הכנתי אותה – המתכון הקבוע שלי!"
יעל נופר
"ווואוהו…. ממש טעימה.
נו נו נו מלי…. הלכה הדיאטה!"אורית אביטבול
רק עוד דבר אחד אחרון!
שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- עוגת שוקולד פרווה חובה כל שבת
- פשטידת תפוחי אדמה מנצחת
- עוגת זברה בחושה מרשימה (סרטון הכנה)
- קציצות בשר טחון של אמא
בא לכם עוד? עשרות מתכונים לשבת מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: מלי מאירוב, Natali Levi
איזה כוס ?
חד״פ שתיה קרה/חמה ?
היי לירון,
כוס מדידה אוניברסלית. בהצלחה 🙂
שלום, לגבי חפיסת השוקולד. האם בסך הכל צריך חצי חבילה או חבילה שלמה? כי ברכיבים כתבתם חצי חבילה ובאופן ההכנה כתבתם שבהתחלה מחמיים חצי חבילה עם השמנת ואז מוסיפים את החצי שנותר
היי זהר,
מתנצלים על הבלבול – מדובר בחבילה שלמה.
בהצלחה וחג שמח!!
הכנתי היום יצאה פצצה רכה טעימה וקלה
היי ריקי,
שמחים שאהבת את העוגה 🙂
שלום רב, שתי שאלות, בבקשה. אפשר את הגירסה ללא גלוטן? והאם ניתן חצי כוס סוכר?
תודה רבה, שירה.
היי שירה,
נשמח לענות:
1. במקום כוס קמח תופח רגיל אפשר להמיר לכוס קמח שקדים + כפית אבקת אפייה.
2. אכן כן.
בהצלחה 🙂
1/2 מיכל שמנת מתוקה כמה לשים?
250 או חצי מזה לא מובן…
היי יעל,
250 מ"ל.
בהצלחה 🙂
היי, לגביי ה250.
250 בעוגה ו250 בגנאש מעל?
היי רן,
נכון מאוד 🙂
איך בדיוק אתם רושמים 250 מעל ו 250 בתוך הבלילה ובתגובות מעל מצויין חצי מהכמות משמע 250 סה"כ 125 מעל ו125 בתוך בלבול רציני ולמי שמתקשה במטבח זה ממש להכשיל אותו ולבאס אותו על תוצאה לא מוצלחת
היי קרן,
תודה על ההערה שלך, תיקנו את המתכון: 125 מ"ל בעוגה ו-125 מ"ל בציפוי.
בהצלחה 🙂
הי, הכנתי בפעם הראשונה לפני יומיים. אחת העוגות שוקולד הטובות ביותר שטעמתי אי פעם.
מה שכן, היא שקעה לי מאוד באמצע. יש למישהו רעיון למה? זה לא קורה לי בד"כ.
תודה רבה.
היי עדנה!
אנחנו מצטערים שיצאה כך.
ייתכן שהייתה זקוקה לעוד זמן אפייה ולהישאר בתנור חצי שעה אחרי שכיבית אותו.
תוכלי לספק לנו עוד פרטים?
רשימת המצרכים היא עבור העוגה עצמה? זאת אומרת, השמנת והשוקולד שברשימה נכנסים לעוגה ולא לנאשם?
להכנת העוגה:
כוס סוכר
כוס קמח תופח
4 ביצים
כוס שמן
כוס שוקולית
חצי מיכל שמנת מתוקה
להכנת הגנאש:
חצי מיכל שמנת מתוקה
חפיסת שוקולד מריר
בהצלחה!
זו העוגה הקבועה שאני מכינה מזה כבר כמה שנים!!
תמיד מוצלחת ברוך השם, המשפחה של בלי לא מוותרת עליה כל פעם שאני מגיעה אליהם שבת!
מתכון מושלם!!!
יישר כוח על הוידאו!!???
האם השמנת היא חלק מהבלילה?
היי שני!
יש חצי מיכל בבלילת העוגה וחצי מיכל בציפוי.
בהצלחה 🙂
מוזמנת להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלנו ולקבל כל יום מתכונים חדשים!
גודל תבנית לא כתוב
תבנית חד פעמית רגילה בגודל סטנדרטי. בהצלחה!
הטם אפשר במקום שוקולד מריר שוקולד חלב?
כמובן, הטעם יהיה מעט שונה אך בכל זאת יוצא טעים!
היא כתבה 2 תבניות אינגלישקייק
האם אפשר להחליף קמח תופח ברגיל ?
כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפייה, בהצלחה!
לפי דעתי לא כי זה לא יתפח את יכולה לעשות את זה אבל את צריכה בערך כפית אבקת אפיה