תפוחי אדמה מעוכים בתנור נימוחים

תשכחו מפירה רך או צ'יפס שמנוני וקבלו את הדבר הכי טעים שאפשר לעשות עם תפוחי אדמה ולהתענג על המנה הכי מנחמת, מחממת ופחמימתית שיש…
מוכנים לזה? מתכון מושלם של תפוחי אדמה מעוכים בתנור – שלמים ומושלמים, לא קלופים ולא דורשים כמעט עבודה, ויהפכו למעדן חלומי, רך, נימוח ומעוך בדיוק כמו שצריך
הכנה קלילה, תיבול משגע וקיבלתם מנה שאתם מה זה הולכים להימעך עליה במרקם קריספי מבחוץ ורך מבפנים, שייחטפו בשניות אחרי שייצאו מהגריל ויהיו ה-תוספת הכי "דפוקה" שגונבת את ההצגה לכל ארוחה
למה באמת כדאי לכם: תפוחי אדמה מעוכים
- תפו"א מעוכים בתיבול משגע – אתם מה זה הולכים להימעך על המנה הזו
- מתכון מושלם של תפוחי אדמה מעוכים בתנור – שלמים ומושלמים, לא קלופים ולא דורשים כמעט עבודה
- מעדן חלומי, רך, נימוח ומעוך בדיוק כמו שצריך
שורה תחתונה: ה-תוספת הכי "דפוקה" שגונבת את ההצגה לכל ארוחה
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
איך מכינים? תפוחי אדמה מעוכים

תפוחי אדמה מעוכים בתנור נימוחים
המצרכים
- 2 שקיות תפו"א אדומה למיקרוגל (כ-20 יחידות בגודל בינוני כל סוג אחר של תפו"א אדום בגודל בינוני)
- 3/4 כוס שמן זית
- 1 כפית שטוחה מלח
- 1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
- 1/4 כפית כורכום
- 1 כפית תערובת תיבול לתפו"א (ראו הסבר למטה)
- 1 כפית תבלין כוסברה יבשה
- 1 כפית תבלין פטרוזיליה יבשה
- 1 כפית תבלין בזיליקום יבש
- חצי כפית תבלין שום גבישי
- חצי כפית תבלין צ'ילי גרוס
- מלח גס לפיזור בסוף
אופן ההכנה
- שוטפים את תפוחי האדמה היטב עם הקליפה ושמים בסיר גדול עם מים וכפית מלח ומבשלים עד לריכוך כך כשנועצים סכין חדה היא נכנסת בקלות. מסננים ומצננים כ-5 דקות.
- בזמן שתפוחי האדמה מתבשלים זה הזמן לחמם תנור ל-200 מעלות טורבו גריל.
- מעבירים את תפוחי האדמה עם הקליפה לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ובעזרת פטיש שניצלים מועכים בזהירות.
- בקערית קטנה מערבבים את כל התבלינים ומורחים מעל תפוחי האדמה בנדיבות. מפזרים מעל כל תפו"א מעט מלח גס ומכניסים לתנור בתוכנת טורבו גריל במדף העליון ואופים עד להזהבה יפה כשהחלק העליון מקבל מעטפת קריספית.
הערות וטיפים
- שאלתם מה זה תבלין לתפוחי אדמה? אז מדובר בתערובת של עשבי תיבול עם פפריקה, כמון, כורכום, בצל, שום ועוד המתאימה לאפיית תפוחי אדמה בתנור או לטיגון במחבת. יש לצפות בנדיבות את תפוחי האדמה בתערובת בליווי שמן זית ולאפות בתנור בחום של 200 מעלות טורבו עד להתרככות תפוחי האדמה. מתאים גם לאפית ירקות שורש אחרים כגון בטטה, גזר או שומר. להשיג בכל חנות תבלינים

רק עוד דבר אחד אחרון!
מטוגן? אפוי? מוקרם? אין על תפו"א!
עוד מתכונים מעניינים באתר
בא לכם עוד? עשרות מתכוני תפוחי אדמה מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: סוניה סאני בן הרוש