קובה דלעת מנחמת ומהממת
כורדי או עיראקי, של סבתא או של אמא, מה זה בכלל משנה? כשמדובר על דלעת קובה , זה תמיד, אבל תמיד, סיפור אהבה מרגש!
כי קובה עם מרק דלעת היא המנה הכי מנחמת, מחממת ומהממת שיש, עשירה בטעמים מופלאים של קובות סולת רכות ומפוצצות בטעם ממולאות בבשר טחון עסיסי, ושוחות במרק כתמתם ומהמם עם קוביות דלעת בשרנית ורעננה.
לצד אורז לבן, בצהרי שישי או לארוחת שבת, סתם ביום חול או ביום חורפי במיוחד – פנקו את עצמכם במנה יפה ונדיבה של קובה דלעת, ותתחילו להתאהב…
למה באמת כדאי לכם: קובה דלעת
- מרק דלעת לקובה היא המנה הכי מנחמת, מחממת ומהממת שיש, עשירה בטעמים מופלאים
- טכניקת הגלגול של קובה דלעת אולי קצת מאתגרת, אבל התוצאה הסופית לגמרי שווה את זה
- שילוב מושלם של קובות סולת רכות ומפוצצות בטעם ממולאות בשר טחון עסיסי, ושוחות במרק כתמתם ומהמם עם קוביות דלעת בשרנית ורעננה
שורה תחתונה: כורדי או עיראקי, של סבתא או של אמא – כשמדובר על מתכון לקובה דלעת, זה תמיד סיפור אהבה מרגש!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
אז איך מכינים? מרק קובה דלעת
קובה דלעת מנחמת ומהממת
ציוד
המצרכים
- למעטפת הסולת:
- 500 גרם סולת
- 3 כפות שמן
- כפית מלח
- 300-350 מ״ל מים (בהדרגה לפי הצורך)
- למילוי:
- 500 גרם בשר טחון
- 1 בצל גדול קצוץ
- 2 ענפי סלרי כולל העלים
- כפית בהרט
- כפית מלח
- ½ כפית פלפל שחור
- כפית פפריקה
- למרק:
- 1 בצל גדול קצוץ
- 1 רסק עגבניות קטן
- כפית פפריקה
- כפית פלפל שחור
- כף שטוחה מלח
- ½ כפית בהרט
- 3 ענפי סלרי כולל העלים
- 300-400 גרם דלעת חתוכה לקוביות
- מים רותחים לכיסוי
אופן ההכנה
- להכנת מעטפת הסולת:
- בקערה שמים את הסולת, מערבבים עם המלח והשמן, ומעל הכל שופכים את המים החמים. מערבבים מעט, מכסים בנייר כסף ומניחים בצד לכ-20 דקות, עד שהסולת סופחת את כל הנוזלים.
- להכנת המילוי:
- מטגנים את הבצל הקצוץ עד הזהבה, מוסיפים את הסלרי הקצוץ והתבלינים, מערבבים מעט שכל התבלינים יפתחו ומוסיפים את הבשר. מפוררים אותו בעזרת מזלג או כף עץ ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שכל הבשר משנה את צבעו ומבושל. מניחים בצד לקירור מלא.
- כאשר בצק המעטפת מוכן, והמילוי התקרר, בידיים רטובות מחלקים את כל הבצק לכדורים שווים בגודל כדור פינג פונג.
- בידיים רטובות, לוקחים כדור בצק אחד, משטחים על בסיס כף היד, במרכזו מניחים כף מהמילוי, וסוגרים את הבצק מעל המילוי. הבצק אמור להיות רך וגמיש ומתחבר בקלות בסגירה. אם נותר לכם בצק מיותר אפשר להוריד אותו בתנועת סיבוב קטנה כך המעטפת תצא כמה שיותר דקה וללא בצק מיותר
- כאשר הכדור סגור ואטום, לחצו עליו מעט עם שתי הידיים על מנת שכל האוויר הכלוא בתוכו יצא, כך תתקבל קובה חלקה ויפה. מכניסים את מגש הקובות למקרר ועוברים להכנת המרק.
- להכנת המרק:
- בסיר רחב ועמוק מטגנים את הבצל הקצוץ עד הזהבה. מוסיפים את התבלינים ורסק העגבניות ומערבבים דקה-שתיים ומוסיפים מים רותחים.
- כשהמרק רותח מוסיפים את קוביות הדלעת ולאחר עשר דקות (חשוב - כשהמרק עוד רותח ומבעבע) מוסיפים את הקובות בזו אחר זו בעדינות.
- מנמיכים את האש וממשיכים בבישול חצי מכוסה עוד כ-20 דקות, מדי פעם מנענעים את הסיר על מנת שהקובות לא ידבקו לתחתית או זו לזו. מגישים לצד אורז לבן.
רק עוד דבר אחד אחרון!
הטמפרטורה יורדת והחשק לפינוקים ביתיים מנחמים להתכרבל בשמיכה רק עולה!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- מרק חרירה מנחם ומשביע
- מרק קניידלך מתכון מנצח
- עוגת קרמבו – כי אין חורף בלי!
- קציצות בקר מושלמות לאחה"צ גשום
בא לכם עוד? עשרות מתכונים לחורף מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!