לחמניות כוסמין רכות ומופלאות
מי לא אוהב לחם? אך אחד לא קם, נכון? אבל מי שבאמת מכור למאכל הכי הכי בסיסי וטעים בתפריט היומי שלנו – ורוצה גם לשמור קצת על אורח חיים בריא, מבלי לוותר על הטעם הייחודי של ביס רך מפרוסת לחם טרי – מכין בקלות לחמניות כוסמין רכות ומופלאות, ולא פחות חשוב בריאות וטעימות בטירוף!
כבר במהלך ההכנה של לחמניות כוסמין השובבות האלה, יציף את הבית ניחוח משגע של אפייה מגרה, ועם מתכון ללחמניות כוסמין המנצח הזה תוכלו להתענג ממש בתוך דקות על מאפה רך וטרי, אוורירי ובריא, שיקבלו אליהן כל ממרח וכל תוספת בצד ויהיו מעולות וטעימות גם אחרי הקפאה
למה באמת כדאי לכם: לחמניות כוסמין
- מתכון עוף בגריל בתנור שיעיף אתכם בהכנה קלה ובטעם מופלא
- שילוב מנצח של ירכי עוף רכים כמו חמאה, עסיסיים כמו בשר ומשביעים בטירוף
שורה תחתונה: אין יותר קלאסה לצהריים – ותכלס לכל שעה ביום – מאשר עוף בגריל רך ועסיסי מטריף בטעם ושחום ושזוף כמו שצריך
לחמניות כוסמין רכות ומופלאות
ציוד
המצרכים
- 1 קילו קמח כוסמין לבן (ניתן להמיר לקמח כוסמין מלא)
- 2 כפות שמרים
- 3 כפות סוכר
- 3 כוסות מלאות של מים פושרים (כוס חד פעמי קר)
- ¼1 מלח
- ¼ כוס שמן זית
אופן ההכנה
- נשים את הקמח בקערת המערבל עם השמרים, המלח והסוכר ונערבב. נוסיף בהדרגה את הנוזלים ונלוש היטב כ-10 דקות .
- לאחר מכן נשמן קערה עם מכסה, נניח את הבצק ונשאיר להתפחה בחדר חשוך וחמים כ-40 דקות.
- לאחר 40 דקות ניצור כדורים, כשכל כדור שוקל 80 גרם, ונרדד ללחמניות.
- בינתיים נכין תבניות בגט או תבניות רגילות. נכסה עם מפת ניילון חד פעמית משומנת וניתן מנוחה כשעה. בזמן ההתפחה נחמם תנור ל-200 מעלות.
- ניקח תבנית אחת עם מים ותבנית אחת עם שומשום. נטבול את הלחמנייה במים ואז בשומשום ונניח בתבנית עם נייר אפייה כך שהפתח של הלחמנייה יושב כלפי מטה כדי שלא יפתח במהלך האפייה.
- נאפה על 200 מעלות על גריל רגיל לרבע שעה, ואח"כ נסובב את התבנית ונשאיר בתנור לעוד רבע שעה במצב טורבו עד להשחמה. נוציא ונכסה עם מגבת לרבע שעה
רק עוד דבר אחד אחרון!
לפני שאתם מתנפלים על לחמניות כוסמין – למה לא לנסות עוד כמה מנות קלות, מצוינות ומלאות בריאות.