עוגיות מלוחות מתכון מנצח
עם ציפוי שומשום פשוט משגע. גם לכם נהיה חשק להכין לשבת? נסו עכשיו!
עוגיות מלוחות מתכון מנצח – מתכון מהיר וטעים של עוגיות מלוחות עם שמן. עוגיות מלוחות עבאדי פריכות ומפנקות,
עם ציפוי שומשום פשוט משגע. גם לכם נהיה חשק להכין לשבת? נסו עכשיו!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
מידה: כוס של 200 מ"ל
המצרכים
- ½ קילו קמח
- ½ חבילה מחמאה (100 גרם - מומסת)
- ¾ כוס שמן
- ¾ כוס כוס מים
- 1 כף מלח
- 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם + כפית שמרים)
- שומשום קלוי (70 גרם )
אופן ההכנה
- בקערה, מערבבים את המחמאה המומסת והשמן.
- מוסיפים את המים וממשיכים לערבב.
- מוסיפים את הקמח, מלח, אבקת אפייה ושמרים בפעם אחת ולשים.
- מוסיפים את השומשום הקלוי ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
- מכניסים למקרר לפחות שעה.
- יוצרים עיגולים, מורחים ביצה, מפזרים שומשום.
- אפייה 180 מעלות עד להזהבה יפה.
הערות וטיפים
במקום שומשום ניתן להוסיף גרגרי כמון שלמים וכוסברה יבשה טחונה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
רק עוד דבר אחד אחרון!
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: שרה קבצצי
האם אפשר להמיר את החמאה לשמן? תודה
היי,
כן, רק להפחית בשליש את הכמות שמופיעה במתכון.
בהצלחה 🙂
כששמים שמן וחמאה מומסת בקערה אין מה ללוש כי אין עוד קמח בפנים. לשים רק כשיש קמח בפנים. אשמח מאוד אם אנשים ישימו לב לעברית שלהם כי זה מטעה כשאומרים לי ללוש חמאה נוזלית עם שמן!
היי שרה,
תודה רבה ששמת לב, ערכנו את המתכון בהתאם וכעת הוא ברור יותר 🙂