מתכון מושלם של חמין לשבת אדום ומהמם שיפנק אתכם בשפע קטניות דשנות
ציון 4.60 על ידי 15 דירוגים
באדיבות: יגודייב יוסילינוי
ציוד
כוס מדידה אוניברסלית 240 מ"ל
המצרכים
1בצל חתוך לקוביות
4שיני שום חתוך קטן
בשר מספר 2(אני הוספתי רגל בקר)
4תפוחי אדמה חתוכים לחצי
½כוסגריסים(מושרים לילה לפני)
½כוסשעועית(מושרים לילה לפני)
½כוסחומוסים(מושרים לילה לפני)
פפריקה
מלח
פלפל
כורכום
3כפות רסק עגבניות
אבקת מרק
אופן ההכנה
נטגן בצל ושום עד הזהבה, נוסיף את הבשר ונטגן כ-3-4 דקות. נוסיף רסק עגבניות ופפריקה נפתח ונערבב שיפתח קצת בשמן ונוסיף את שאר התבלינים.
נכניס את הגריסים, שעועית והחומוס ונערבב היטב. נוסיף 3 כוסות מים חמים ונבשל לפחות 30 דקות. נערבב כל הזמן ואם יורדים מים – נוסיף עוד.
נכניס את תפוחי האדמה ומלמעלה נוסיף ביצים (עצה שלי לקחת שקית אוכל להכניס את הביצים ולהכניס עמוק לתוך הסיר)
לאחר הבישול נשים את הסיר על הפלטה ונוסיף עוד כוס מים, זה ייספג לא לדאוג! בשלב הזה חשוב מאוד לעטוף את הסיר בנייר אלומיניום ששומר על החום שלו ומבשל את החמין בצורה נהדרת. אפשר גם לאפות כל הלילה בתנור על 100 מעלות
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.