Go Back
חמין לשבת

חמין לשבת אדום לוהט וטעים אששש

מתכון מושלם של חמין לשבת אדום ומהמם שיפנק אתכם בשפע קטניות דשנות
ציון 4.60 על ידי 15 דירוגים
באדיבות: יגודייב יוסילינוי

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית 240 מ"ל

המצרכים

  • 1 בצל חתוך לקוביות
  • 4 שיני שום חתוך קטן
  • בשר מספר 2 (אני הוספתי רגל בקר)
  • 4 תפוחי אדמה חתוכים לחצי
  • ½ כוס גריסים (מושרים לילה לפני)
  • ½ כוס שעועית (מושרים לילה לפני)
  • ½ כוס חומוסים (מושרים לילה לפני)
  • פפריקה
  • מלח
  • פלפל
  • כורכום
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • אבקת מרק

אופן ההכנה

  • נטגן בצל ושום עד הזהבה, נוסיף את הבשר ונטגן כ-3-4 דקות. נוסיף רסק עגבניות ופפריקה נפתח ונערבב שיפתח קצת בשמן ונוסיף את שאר התבלינים.
  • נכניס את הגריסים, שעועית והחומוס ונערבב היטב. נוסיף 3 כוסות מים חמים ונבשל לפחות 30 דקות. נערבב כל הזמן ואם יורדים מים – נוסיף עוד.
  • נכניס את תפוחי האדמה ומלמעלה נוסיף ביצים (עצה שלי לקחת שקית אוכל להכניס את הביצים ולהכניס עמוק לתוך הסיר)
  • לאחר הבישול נשים את הסיר על הפלטה ונוסיף עוד כוס מים, זה ייספג לא לדאוג! בשלב הזה חשוב מאוד לעטוף את הסיר בנייר אלומיניום ששומר על החום שלו ומבשל את החמין בצורה נהדרת. אפשר גם לאפות כל הלילה בתנור על 100 מעלות
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.