כללי | מתכונים צמחוניים | סלטים | צמחוני | תוספות
סלט בטטה מושלם עם קוסקוס
סלט בטטה עם קוסקוס, שמכיל שפע של בטטות כתמתמות וצלויות היטב בתנור, גרגירי קוסקוס משביעים וטעימים, ותיבול מופתי עם מלא פטרוזיליה, בצל ורכז רימונים מתקתק.
יש סלטים שבאים ליד, ויש סלטים הם הדבר האמיתי ולגמרי יכולים להוות ארוחה בפני עצמה – עשירה, משביעה, מזינה ומלאה כל טוב..
כך למשל במקרה של סלט בטטה עם קוסקוס, שמכיל שפע של בטטות כתמתמות וצלויות היטב בתנור, גרגירי קוסקוס משביעים וטעימים, ותיבול מופתי עם מלא פטרוזיליה, בצל ורכז רימונים מתקתק.
כשהוא מעורבב עם חופן חמוציות, אגוזי מלך ושקדים קלויים, העושר על הצלחת הוא לא רק בטעמים רעננים ונפלאים, ולא רק בניחוחות המשכרים, אלא גם בצבעוניות יפהפייה שממש מגרה לזלול ממנו עוד ועוד
למה באמת כדאי לכם: סלט בטטה
- סלט קוסקוס ובטטה מהמם שלגמרי עומד בפני עצמו כארוחה שלמה ומלאה
- עושר מהמם של טעמים, ניחוחות וצבעוניות מגרה…
- שילוב נפלא של בטטות כתמתמות וצלויות, קוסקוס משביע, ותיבול מופתי של פטרוזיליה, בצל ורכז רימונים מתקתק
שורה תחתונה: מתכון לסלט בטטה הכי קל וטעים שתכינו
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
איך מכינים? סלט בטטה
סלט בטטה מושלם עם קוסקוס
סלט בטטה עם קוסקוס, שמכיל שפע של בטטות כתמתמות וצלויות היטב בתנור, גרגירי קוסקוס משביעים וטעימים, ותיבול מופתי עם מלא פטרוזיליה, בצל ורכז רימונים מתקתק.
לדרג
המצרכים
- ½ חבילה קוסקוס בינוני
- 1 בטטה גדולה קלופה וחתוכה לקוביות
- 2 כפות שמן קנולה
- 1 כף שמן זית
- כמה טיפות שמן צ'ילי (לא חייב)
- מעט מלח גס
- פלפל שחור
- ½ צרור פטרוזיליה קצוצה
- בצל סגול קטן
- חופן חמוציות
- 1 כף רכז רימונים
- אגוזי מלך ושקדים קלויים
אופן ההכנה
- מכינים את הקוסקוס לפי ההוראות ונצנן.
- יוצקים 2 כפות שמן קנולה וכף שמן זית על הבטטות, מערבבים, מפזרים מעט מלח גס ופלפל שחור ומסדרים על נייר אפיה.
- מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות למשך כרבע שעה עד שהבטטות נצלות ומתרככות
- מצננים מעט, שמים את הקוסקוס בקערה מוסיפים את הפטרוזיליה, הבצל והחמוציות, מתבלים בלימון, מלח ופלפל ורכז רימונים
- שמים מעל את קוביות הבטטה והשמן שבו הן נאפו, מפזרים מעל מעט אגוזי מלך ושקדים קלויים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
מקור: סלט בטטה – כרמית דהאן