| | |

עוף בתנור עם תפוחי אדמה הכי טעים שיש

עוף עם תפוחי אדמה בתנור, קל ומהיר להכנה! ארוחה מושלמת לכל המשפחה!
בהשראת: ישראלה אזולאי
ציון 4.48 על ידי 42 דירוגים
עוף ותפוחי אדמה בתנור

עוף בתנור עם תפוחי אדמה, אין ארוחה יותר קלאסית מארוחה כזו! ארוחה שכל בן בית ישמח לאכול בכל הזדמנות!

לפעמים אני מנסה להתחכם ולהכין למשפחה שלי ארוחות יוצאות דופן, אבל לא תמיד מצליחה והילדים גם לא תמיד אוכלים בשמחה. אז בימים שאין לי זמן להכין גיבויים וכשאני רוצה 'ללכת על בטוח', אני מכינה את המתכון של עוף עם תפוחי אדמה בתנור הכי טעים שיש!

מתכון לארוחה טעימה, שמכינים מהירות בימים עמוסים של אמצע השבוע. ארוחה מלאה ועשירה, שהמשפחה תמיד שמחה לאכול ותמיד מרעיפה מחמאות!

ספר המתכונים של ישראלה אזולאי 

עוף עם תפוחי אדמה בתנור
צילום: ישראלה אזולאי

למה באמת כדאי לכם: עוף בתנור עם תפוחי אדמה

  • ארוחה מלאה שמכינים בכלום זמן ומספיקה לכל המשפחה!
  • ארוחה עשירה ומזינה המכילה חלבונים ופחמימות ולא צריך תוספת בצד!
  • עוף ותפוחי אדמה בתנור, הכי טעים שיש, הכי קלאסי והכי בטוח שיש!
  • ארוחה נהדרת להכנה באמצע השבוע כשעמוסים וכשאין זמן!

שורה תחתונה: רוצים להיות בטוחים שהילדים אוכלים בהנאה? תכינו להם עוף בתנור עם תפוחי אדמה!

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

עוף ותפוחי אדמה בתנור

עוף בתנור עם תפוחי אדמה הכי טעים שיש

עוף עם תפוחי אדמה בתנור, קל ומהיר להכנה! ארוחה מושלמת לכל המשפחה!
ציון 4.48 על ידי 42 דירוגים
לדרג
באדיבות: ישראלה אזולאי

ציוד

תבנית חד פעמית גדולה

המצרכים

  • 4 כרעי עוף (אפשר חתוכים)
  • 8 תפוחי אדמה אדומים ((או מסוג נשיקות) חתוכים לשמיניות)
  • 8 גבעולי תימין (קצוצים גס)

למרינדה

  • 5 כפות שמן קנולה
  • 1 כף סילאן
  • 1 כף רוטב סויה (אני שמה בסגנון סיני)
  • 1 כף גריל עוף
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית כורכום
  • ½ כף אבקת מרק עוף
  • 1 כפית מלח (שטוחה מאוד)

אופן ההכנה

  • נערבב טוב את רכיבי המרינדה עם העוף והתפוחי אדמה, ואז נעביר לתבנית.
  • משתמשים בתבנית חד פעמית גדולה עם נייר אפיה, כך הנוזלים לא מתאדים מהר.
  • נפזר מעל 8 גבעולי תימין קצוצים גס. (לא לוותר)
  • נוסיף מהצד כוס מים.
  • נכניס לתנור שחומם ל-190 מעלות, לשעה.
  • נהפוך באמצע את העוף, ונשקה עם הרוטב מדי פעם.
  • נמשיך לצלות עד קבלת צבע זהוב חזק.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוף בתנור עם תפוחי אדמה

מה הכוונה להוסיף מים מהצד?
להוסיף את המים מהצד של התבנית, כדי המרינדה תישאר על העוף והתפוחי אדמה.
כתבת מדי פעם להוסיף מהרוטב בהתחלה שמים רוטב על העוף?
מדי פעם לקחת מהרוטב שבתחתית התנור, עם כף, ולהרטיב את העוף והתפוחים.
לא לכסות בהתחלה את העוף בתנור עם נייר כסף? לאפות רגיל?
בלי לכסות, אבל להפוך מדי פעם, ולהשקות.
עוף עם תפוחי אדמה בתנור הכי טעים שיש
צילום: ישראלה אזולאי

רק עוד דבר אחד אחרון!

שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

16 Comments

  1. 5 stars
    הבן שלי ממש בררן באוכל (אוכל רק שניצל ונקניקיות), הוא פשוט טרף את כל המנה וביקש עוד!!!
    יצא פגז!
    שיניתי את אופן האפייה – שמתי יותר מים, כיסיתי עם נייר אלומיניום ואפיתי במשך כמה שעות. הרוטב הצטמצם, העוף נימוח וזה יצא פשוט מעדן!

    1. היי ורד,
      אפייה רגילה, אבל את יכולה בהחלט לשים על גריל אם את מעדיפה.
      בהצלחה!

  2. 5 stars
    כל כך הרבה עופות הכנתי בימי חיי, אין ספק שעוף זה הוא מהטעימים שהכנתי. למרות שכתבת שאין צורך לכסות את התבנית, כיסיתי אותה בשעה הראשונה… ואחר כך פתחתי לרבע שעה נוספת לקבלת צבע שחום במיוחד. יצא ממש מעולה, כולם אהבו מאוד! תודה רבה על המתכון.

  3. 5 stars
    יצא מעולה!!! הכנתי למרות שלא היו תגובות של כאלו שהכינו (בדרכ מכינה רק מתכונים עם הרבה תגובות חיוביות) שמחה שהכנתי! מתכון מהיר, קליל וכולם עפו עליו גם ילדים.
    אין איך להעלות תמונה של מה שיצא לי…

4.48 from 42 votes (36 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements