עוף בתנור עם תפוחי אדמה הכי טעים שיש
עוף בתנור עם תפוחי אדמה, אין ארוחה יותר קלאסית מארוחה כזו! ארוחה שכל בן בית ישמח לאכול בכל הזדמנות!
לפעמים אני מנסה להתחכם ולהכין למשפחה שלי ארוחות יוצאות דופן, אבל לא תמיד מצליחה והילדים גם לא תמיד אוכלים בשמחה. אז בימים שאין לי זמן להכין גיבויים וכשאני רוצה 'ללכת על בטוח', אני מכינה את המתכון של עוף עם תפוחי אדמה בתנור הכי טעים שיש!
מתכון לארוחה טעימה, שמכינים מהירות בימים עמוסים של אמצע השבוע. ארוחה מלאה ועשירה, שהמשפחה תמיד שמחה לאכול ותמיד מרעיפה מחמאות!
למה באמת כדאי לכם: עוף בתנור עם תפוחי אדמה
- ארוחה מלאה שמכינים בכלום זמן ומספיקה לכל המשפחה!
- ארוחה עשירה ומזינה המכילה חלבונים ופחמימות ולא צריך תוספת בצד!
- עוף ותפוחי אדמה בתנור, הכי טעים שיש, הכי קלאסי והכי בטוח שיש!
- ארוחה נהדרת להכנה באמצע השבוע כשעמוסים וכשאין זמן!
שורה תחתונה: רוצים להיות בטוחים שהילדים אוכלים בהנאה? תכינו להם עוף בתנור עם תפוחי אדמה!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
עוף בתנור עם תפוחי אדמה הכי טעים שיש
ציוד
המצרכים
- 4 כרעי עוף (אפשר חתוכים)
- 8 תפוחי אדמה אדומים ((או מסוג נשיקות) חתוכים לשמיניות)
- 8 גבעולי תימין (קצוצים גס)
למרינדה
- 5 כפות שמן קנולה
- 1 כף סילאן
- 1 כף רוטב סויה (אני שמה בסגנון סיני)
- 1 כף גריל עוף
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית כורכום
- ½ כף אבקת מרק עוף
- 1 כפית מלח (שטוחה מאוד)
אופן ההכנה
- נערבב טוב את רכיבי המרינדה עם העוף והתפוחי אדמה, ואז נעביר לתבנית.
- משתמשים בתבנית חד פעמית גדולה עם נייר אפיה, כך הנוזלים לא מתאדים מהר.
- נפזר מעל 8 גבעולי תימין קצוצים גס. (לא לוותר)
- נוסיף מהצד כוס מים.
- נכניס לתנור שחומם ל-190 מעלות, לשעה.
- נהפוך באמצע את העוף, ונשקה עם הרוטב מדי פעם.
- נמשיך לצלות עד קבלת צבע זהוב חזק.
שאלות נפוצות: עוף בתנור עם תפוחי אדמה
מה הכוונה להוסיף מים מהצד? להוסיף את המים מהצד של התבנית, כדי המרינדה תישאר על העוף והתפוחי אדמה. |
כתבת מדי פעם להוסיף מהרוטב בהתחלה שמים רוטב על העוף? מדי פעם לקחת מהרוטב שבתחתית התנור, עם כף, ולהרטיב את העוף והתפוחים. |
לא לכסות בהתחלה את העוף בתנור עם נייר כסף? לאפות רגיל? בלי לכסות, אבל להפוך מדי פעם, ולהשקות. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- עוגת שוקולד פרווה חובה כל שבת
- פשטידת תפוחי אדמה מנצחת
- עוגת זברה בחושה מרשימה (סרטון הכנה)
- קציצות בשר טחון של אמא
בא לכם עוד? עשרות מתכונים לשבת מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
הבן שלי ממש בררן באוכל (אוכל רק שניצל ונקניקיות), הוא פשוט טרף את כל המנה וביקש עוד!!!
יצא פגז!
שיניתי את אופן האפייה – שמתי יותר מים, כיסיתי עם נייר אלומיניום ואפיתי במשך כמה שעות. הרוטב הצטמצם, העוף נימוח וזה יצא פשוט מעדן!
מעולה!! ואופן האפייה שציינת הוא רעיון נהדר 🙂
יצא מעולה וטעים מאוד
היי סוזן,
נהדר!! נשמח גם לראות תמונות בקבוצה 🙂
באיזה מצב צריך. התנור. להיות טורבו או גריל?
היי ורד,
אפייה רגילה, אבל את יכולה בהחלט לשים על גריל אם את מעדיפה.
בהצלחה!
תפוחי אדמה סופר טעימים והעוף יצא מדהים ,ממליצה בחום
היי דקלה,
איזה כיף, נשמע מעולה!!
כל כך הרבה עופות הכנתי בימי חיי, אין ספק שעוף זה הוא מהטעימים שהכנתי. למרות שכתבת שאין צורך לכסות את התבנית, כיסיתי אותה בשעה הראשונה… ואחר כך פתחתי לרבע שעה נוספת לקבלת צבע שחום במיוחד. יצא ממש מעולה, כולם אהבו מאוד! תודה רבה על המתכון.
היי נועה,
איזה יופי!! שמחים שנהניתם :):)
את מוזמנת להעלות תמונות לקבוצה אם בא לך להשוויץ
סופר קליל וטעים בטירוף!!!😻
היי קרן,
נהדר!! שמחים מאוד שאהבת, ומוזמנת להראות לנו איך יצא בקבוצה 🙂
שבת שלום!
יצא מעולה!!! הכנתי למרות שלא היו תגובות של כאלו שהכינו (בדרכ מכינה רק מתכונים עם הרבה תגובות חיוביות) שמחה שהכנתי! מתכון מהיר, קליל וכולם עפו עליו גם ילדים.
אין איך להעלות תמונה של מה שיצא לי…
היי רחל,
שמחים מאוד לדעת שכל המשפחה נהנתה מהמתכון 🙂
את מוזמנת להעלות תמונה לפוסט בקבוצת הפייסבוק שלנו!
מעולה נראה נהדר
היי גלית!
תודה על הפירגון 🙂