פשטידת בטטה וגבינות קלה להכנה
פשטידת בטטה וגבינות רכה ונמסה, אוורירית ומפנקת, וטעימה בטירוף!
יש עוד המון דרכים לתאר את המתכון המנצח הזה של קיש בטטה וגבינות, אבל אנחנו רק נספר לכם בקצרה, ש…
בתוך זמן קצרצר יכולה לעלות על השולחן שלכם, עשירה בסידן וחלבון, מפוצצת בסיבים תזונתיים, מלאה בטעמים, עסיסיים ונימוח במיוחד בפה!
ההכנה סופר פשוטה, דורשת קערה, פומפייה ומטרפה בלבד, והיא תהיה ארוחת הבוקר, הצהריים והערב האידאלית שלכם לכל פעם שתרצו מנה יפה, משביעה, טעימה, ולא פחות חשב – בריאה!
למה באמת כדאי לכם: פשטידת בטטה חגיגית
-
הכי "קשה" כאן זה לחתוך את הבטטה, מכאן – הכל זורם, קליל, וטעים טעים!
-
פשטידת בטטה גבינות קלילה במרקם רך, נימוח ועסיסי מושלם
-
אידיאלית לכל ארוחה לצד סלט ירקות גדול
פשטידת בטטה וגבינות קלה להכנה
המצרכים
- 4 ביצים
- 1 גביע קוטג׳ 5% (250 גרם)
- 1 גביע ריקוטה 5% (250 גרם)
- גבינת בולגרית מעודנת 5% (50 גרם)
- ¼ כוס שמן זית
- 1 בטטה גדולה (מגורדת דק בפומפייה)
- ¾ כוס קמח כוסמין מלא (לגרסא נטולת גלוטן החליפו בקמח קינואה באותה הכמות)
- 1 כפית אבקת אפייה
- מלח (קורט)
- אבקת בצל טבעית (לפי הטעם)
- אגוז מוסקט (מעט)
- טימין יבש (מעט)
- שומשום (לפיזור)
אופן ההכנה
- מגרדים את הבטטה על הצד הדק בפומפייה ומניחים בצד.
- בקערה גדולה טורפים ביצים עם גבינות, מוסיפים שמן זית ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים, בטטה קמח, תבלינים ואבקת אפייה ומערבבים שוב.
- מעבירים לתבנית מלבנית גדולה מרופדת בנייר אפיה.
- מפזרים מעט שומשום מעל ומכניסים לתנור שחומם על 180 מעלות לאפיה של 30-40 דקות.
רק עוד דבר אחד אחרון!
אמצע שבוע ונגמרו הרעיונות לארוחה? פשטידה מטריפה זה תמיד התשובה:
עוד מתכונים מעניינים באתר
בא לכם עוד? עשרות מתכוני פשטידות מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
איך מוסיפים את הגבינה הבולגרית? יש לי גוש מהמעדניה בסופר. צריך לגרד אותו (דק או גס)?
היי יפית,
אפשר גם וגם, מה שאת מעדיפה 🙂