פריקסה רך ומושלם בטעם אדיר
מתכון פריקסה אסלי הכי מדובר והכי אהוב במטבח הטוניסאי. מתכון של בצק לפריקסה מושלם ועם מרקם נדיר!
יש מאכלים שלא משנה מתי אוכלים אותם הם תמיד טעימים ורק המחשבה עליהם מעוררת תיאבון. פריקסה הוא בדיוק מסוג המאפים שרק המחשבה גורמת לכם להתחיל לחפש איפה לקנות ואיפה הכי טעים.
אז הכי טעים זה מתכון לפריקסה אסלי שמכינים בבית בסבלנות ואהבה. קבלו את המתכון הכי מוביל שיש לפריקסה מבצק מושלם ונוח לעבודה. מתכון קל ביותר ויש גם סרטון לעזר!
למה באמת כדאי לכם: מתכון פריקסה
- אין על אוכל טוניסאי בכללי ואין על בצק לפריקסה בפרט!
- פריקסה מתכון אסלי מדויק הישר מהמטבח של סבתא!
- מתכון סופר קל שכל אחד יכול להכין בבית בלי טיפת ידע מקדים באפייה!
- כל כך טעים, שבפעם הבאה שיתחשק לכם לא תחשבו לקנות אותו בחוץ!
שורה תחתונה: תודו שמבט אחד בתמונה עשה לכם חשק! אחרי שתטעמו, לא תצטרכו גם מבט כדי להכין!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
איך מכינים? הקליקו לסרטון מלא:
ציוד
המצרכים
לבצק:
- 1 קילו קמח
- 3 כוסות מים פושרים
- 2 כפות שמרים
- 1 כף סוכר (אפשר גם 2 כפות)
- ½ כוס שמן
- 1 כף מלח
- 1 כף ערק / וודקה
אופן ההכנה
- נלוש את כל החומרים יחד למשך 10 דקות, ואז שמים להתפחה עד הכפלת הנפח.
- לאחר התפחה, מוציאים את האוויר, ושמים שוב להתפחה עד להכפלת הנפח.
- יוצרים לחמניות ושמים כל לחמנייה בחתיכת נייר אפייה. ראו סרטון לצורה.
- מתפיחים שוב למשך 15-20 דקות. מחממים שמן ושמים גזר בסיר.
- עם הנייר אפייה מטגנים,ובעזרת מלקחיים מוציאים את נייר האפייה מן השמן.
- ממלאים בכל מילוי שרוצים ואוהבים.
הערות וטיפים
שאלות נפוצות: מתכון לפריקסה הכי מושלם
למה צריך גזר בשמן? המרכיבים של הגזר שומרים על השמן איכותי יותר לאורך זמן הטיגון, פחות מחומצן, פחות נשרף וכו'. |
לפי איזה משקל מחלקים את הכדורים? תלוי בגודל הלחמניות, אם את רוצה גדולות אז תחלקי את הבצק לפי משקל ל 16 יחידות, אם את רוצה קטנות אז בערך ל 20 יחידות. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
נפתח החשק לפחמימה? תיאבון לעוד?
פיצה, פוקצ'ה או שדווקא חצ'פורי אמיתי?
מחפשים עוד ביס בצקי מושלם? עוד מתכוני מאפים ולחמים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מתכון אגדהההה
יצא מושלם! תודה
היי,
איזה יופי!! שמחים שנהנית מהפריקסה, ואם צילמת אותו – אנחנו מזמינים אותך לשתף בקבוצה 🙂
האם אפשר להתפיח לילה במקרר?
היי פנינה,
הכי טוב במקרר ללילה!
למה הנייר אפיה?
היי משה וציפורה,
מטעמי נוחות ושמירה על צורת הבצק. לא חובה, אבל ממש נוח 🙂
הפריקסה הכי טעים שהכנתי ואכלתי!!!
אוורירי וטווווב, תפח לי ענק
תודה🤗
היי פייגי,
מעולה!! שמחים מאוד שאהבת את הפריקסה, ואת מוזמנת גם להראות לנו איך יצא בקבוצה 🙂
נראה מתכון מעולה
ומוסבר בצורה טובה…הולכת לנסות
היי אילה,
מעולה, נשמח לעדכון 🙂
שמרים טריים, נכון?
היי רונן,
לא, שמרים יבשים. אבל אפשר להשתמש גם בטריים רק לשים פחות.
בהצלחה 🙂
האם ניתן להכין את המתכון הזה מקמח כוסמין מלא?
היי מיכל,
אפשר להכין מכוסמין מלא, רק קחי בחשבון שהלחמניות יהיו כבדות יותר במרקם שלהן וגם כדאי להוסיף עוד מים ובהדרגה עד שהבצק גמיש ונוח.
בהצלחה 🙂
היי , אחלה מתכון היה טעיייםםםםםםםםם אין על המתכונים שלךך!!!!!!!!!!
היי שיר,
תודה רבה על הפרגון לבעלת המתכון, מורן תורג'מן האלופה!
מאחלים לך ולבני משפחתך שבת שלום וסופ"ש רגוע 🙂
יצא מעולה!!
היי יוחנן,
שמחים מאוד שנהנית!
מוזמן להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלנו, אם אתה עוד לא חבר בה 🙂
זה לא לספוג את השמן, זה לדחות את השמן… בטיגון האלכוהול מתפוגג ודוחה את השמן מלהיכנס לבצק…
אפשר לאפות במקום לטגן?
היי קרין,
אפשר בהחלט, רק לרסס בשמן מכל הצדדים ולאפות 20-25 דקות ב-200 מעלות.
בהצלחה 🙂
חייב וודקה ?
היי רויטל,
לא חייב להשתמש בוודקה אבל היא מוסיפה טעם (למרות שזה נשמע לגמרי מוזר).
בהצלחה 🙂
זה לא לטעם זה לספוג את השמן
היי מיטל,
תודה רבה על ההערה שלך! למדנו משהו חדש 🙂