Go Back
עלי גפן

עלי גפן במילוי בשר ואורז

מתכון לעלי גפן במילוי משגעים ומפנקים שכמוהם לא תמצאו בדוכנים או בחנויות!
ציון 4.20 על ידי 5 דירוגים
באדיבות: צביה אורן

המצרכים

  • 300 גרם עלי גפן (בערך 35 עלי גפן טריים)
  • 300 גרם בשר בקר טחון
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 כפית כורכום (שטוחה)
  • ½ כפית חווי׳ג
  • 1 כוס אורז (שטוף, מבושל במשך כ־3-5 דקות ומסונן)
  • 2 בצלים (קצוצים ומטוגנים עד הזהבה)
  • 2 כוסות מים
  • 6 שיני שום (כתושות)
  • מיץ משני לימונים
  • חופן פטרוזליה (קצוצה דק)
  • שמן
  • 1 כף אבקת מרק
  • 100 גרם צנוברים (לא הכרחי)

אופן ההכנה

  • להרתיח פעם אחת את עלי הגפן, לשפוך את המים כדי להוציא את המליחות ולסנן.

להכנת המילוי:

  • מערבבים בשר עם פלפל שחור, מלח, אורז, בצל מטוגן, פטרוזליה, 2 כפות שמן וצנוברים למי שרוצה.

הכנת הרוטב:

  • מערבבים 2 כוסות מים, שום כתוש, מיץ לימון, מעט מלח, מעט פלפל שחור, אבקת מרק, 1/3 כוס שמן, כורכום וחווי׳ג.
  • בפעולת המילוי והגלגול, מניחים כל עלה בנפרד על משטח העבודה, כאשר הצד המחוספס של עלה הגפן מופנה כלפי מטה.
  • במרכז העלה מניחים כפית מהתערובת ומקפלים. תחילה יש לקפל את צד ימין, אחר כך צד שמאל של העלה, ואז יש לגלגל כמו סיגר.
  • לאחר המילוי והסגירה, מניחים מעל הרוטב ומבשלים בחום נמוך במשך כשעה וחצי עד שעתיים.
  • מסדרים את עלי הגפן בצפיפות בסיר. ממלאים במים עד גובה העלים ומבשלים על אש נמוכה, עם מכסה מעט פתוח. ברגע שהמים מתאדים בסיר סוגרים במכסה, אפשר להוסיף מעט מים רותחים עד שהבשר והאורז מבושלים היטב.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.