מתכון קציצות בשר ברוטב (קציצות מפרום)
להגיש לצד קוסקוס או אורז בצד ויש לכם ארוחה מלאה ומטריפה שמתחסלת במהירות!
קציצות בשר ברוטב שמתחסלות אפילו בפחות זמן ממה שלוקח להכין!
נסו עכשיו ותבינו מיד שאין דבר טעים יותר לארוחת שבת מפנקת מתכון למפרום בגרסה מהירה ומפנקת שכזו.
קציצות מפרום מטוגן רכות ועסיסיות שמטגנים לצד תפוחי אדמה קראנצ'ים, ואז מבשלים ברוטב סמיך ומושחת המלא בירק ותיבולים.
קבלו מתכון לקציצות בשר שמגישים לצד קוסקוס או אורז בצד ויש לכם ארוחה מלאה ומטריפה שמתחסלת במהירות!
קציצות בשר ברוטב – מלי מאירוב
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
מתכון קציצות בשר ברוטב (קציצות מפרום)
להגיש לצד קוסקוס או אורז בצד ויש לכם ארוחה מלאה ומטריפה שמתחסלת במהירות!
לדרג
ציוד
סיר בישול בינוני
המצרכים
- קמח (בקערה (לטיבול הקציצות))
- 1 כפית רסק עגבניות
- 2 ביצים
- 3 תפוחי אדמה
- 2 בצלים
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית פפריקה
- ½ כפית צ'ילי גרוס
- 1 כפית מלח
- 1 כפית דבש
- ½ צרור פטרוזיליה / כוסברה
לקציצות:
- ½ קילו בשר טחון
- ½ צרור פטרוזיליה / כוסברה
- 1 בצל (קטן מגורד)
- 1 כף רסק עגבניות
- ½ כפית אריסה/פלפל צ'ומה
- 2 כפות פירורי לחם
- 1 כף שמן
- 3 כפות מים/סודה
- ½ כפית פלפל שחור
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פפריקה
אופן ההכנה
- בקערה ללוש את כל חומרי הקציצות יחד למשך כ-4 דקות.
- אחרי זאת מכינים קערה עם קמח וקערה אחרת עם 2 ביצים וכפית רסק עגבניות. וטובלים את הקציצות בקמח ואז בביצים ומטגנים
- חותכים את תפוחי האדמה לקוביות ומטגנים קלות רק לצבע.
- לאחר מכן, בסיר רחב ושטוח מטגנים 2 בצלים עם הכורכום על להבה בינונית נמוכה, כמזהיבים מוסיפים את שאר התבלינים והפטרוזיליה ומערבבים.
- מוסיפים את הקציצות ותפוחי האדמה ומים חמים עד טיפה מעל הגובה, ומבשלים למשך 45 דקות על אש נמוכה עם מכסה סגור. צריך שהמים מצטמטמים לגובה הקציצות, אם צריך מוסיפים טיפה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הבמה כולה שלכם:
"הכנתי היום, נטרף ….לא נשאר כלום, תודה !!!"
לריסה לרנר
"יצא לי מהמם! תודה רבה מלי וחג שמח!"
טובה יצחק חורש
"חוסל!"
שרית שיטרית שמש
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון לקציצות בשר ברוטב
שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- עוגת שוקולד פרווה חובה כל שבת
- פשטידת תפוחי אדמה מנצחת
- עוגת זברה בחושה מרשימה (סרטון הכנה)
- קציצות בשר טחון של אמא
בא לכם עוד? עשרות מתכונים לשבת מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: מפרום מתכון לקציצות בשר ברוטב מאת מלי מאירוב
היי תודה על המתכונים הטעימים!
נגמרו לי הביצים זה בסדר לא לטבול את הקציצות?
היי שרה,
כן, זה בסדר גמור.
בהצלחה 🙂
ואוו ייצא מושלם! הוספתי קצת בהרט..אש! ולכל המתלוננים …….אל תכינוווווווו אתם מפסידים
אשרייך!
היי שי,
יאמייייי!! שמחים מאוד שנהנית מהקציצות 🙂
שבת שלום!
התבשיל יצא מעולה וטעים מאוד מאוד כולם אהבו ונהנו
היי שרי,
שמחים מאוד שנהניתם!
אני חושב שאפשר לקרא לזה סופריטו יצא מהמם ואפילו ששמתי ברוטב רק מלח ופלפל הספיק וואאו
היי מיקי,
שמחים מאוד שנהנית מהמתכון!
היי, תודה. יש לי שאלות.
אז מטגנים קציצות, שמים בצד. לאחר מכן מטגנים מעט תפוחי אדמה – ושוב בצד. מטגנים בצל, מוסיפים תבלינים רטבים מה שיש, ואז מוסיפים בחזרה את הקציצות ותפוחי האדמה ומוסיפים מים!
איך יצא לך כזה תפוח אדמה קריספי/מושחז/עם צדדים כל כך יפים כאלה כשהוא היה בתוך סיר שיש בו רוטב? מה עושים? לא מערבבים? מה הסוד?
היי אופאל,
תפוחי האדמה מטוגנים קודם ולכן הם יוצאים כך 🙂
בהצלחה!
מפרום לא מסתכם בבשר ותפו"א התיבול שאת מציעה יתכן וטעים אבל אין קשר למפרום בכלל!!!
מעבר לצורה שניחא הייתי מקבלת אם התיבול היה אותנטי אין במתכון שלך חררט (סוג של בהרט של הטריפוליטאים) אין סלרי ומאיפה בכלל בא הכורכום הפלפל צ'ומה והצ'ילי? מה נסגר עם כל הבלוגרים? תרשמי קציצית ותפו"א ברוטב כי זה בדיוק מה שהכנת מפרום זה לא
מספיק כבר לחרטט מתכון ולהדביק לו שמות של מאכלים אחרים כשאין קשר בכלל ביניהם
ממש מעצבן העיוותים האלה
היי שרית,
מבינים מה את אומרת אבל חשוב להכיר בכך שיש גרסאות רבות למפרום. בכל בית יש גרסה קצת שונה, ועם השנים הוספנו למתכונים המסורתיים טוויסטים משלנו. זה מה שקרה כאן.
מה שיפה באוכל זה שאין נכון או לא נכון, יש טעים או לא טעים 🙂