לאפה ביתית על מחבת

לאפה ביתית קלה להכנה, טעימה ומושלמת להגשה עם תוספת!
בהשראת: שרה יוסף
ציון 4.50 על ידי 8 דירוגים
לאפה ביתית על מחבת

לאפה ביתית על המחבת, קלה להכנה וטעימה עם מילוי או ממרח שיתחשק לכם!

יש פעמים שמתחשק לנו לאכול לאפה מפנקת, אבל לא באמת בא לנו לצאת מהבית ולקנות. לפעמים החישוב הוא כלכלי, כי לקנות לאפה לכל המשפחה באופן קבוע זה עסק קצת יקר. אז התחלתי להכין לאפה ביתית על המחבת ואני חייבת להודות שזה כל כך טעים שאנחנו כמעט לא אוכלים את זה בחוץ.

מתכון פשוט להכנה ותקבלו לאפה כל כך טעימה שרק ישאר לכם להחליט מה לאכול איתה – האם לנגב איתה חומוס או להכין איזה מילוי בשרי מפנק. אפשר להכין את הלאפה עם כל סוג קמח שתרצו והיא יוצאת טעימה תמיד! נסו פעם אחת ותתמכרו!

לאפה ביתית על מחבת
צילום: שרה יוסף

למה באמת כדאי לכם: לאפה ביתית על מחבת

  • כל כך קלה להכנה שאפשר להכין בכל זמן ולהתפנק בבית במקום לצאת למסעדה!
  • ניתן להכין את הלאפה מקמח רגיל, מקמח מלא או מקמח כוסמין!
  • אפשר לאכול את הלאפה עם כל תוספת שתרצו!
  • כל כך טעימה שהיא תגרום לכם להפסיק לקנות במסעדות!

שורה תחתונה: הכי כיף לעשות ערב לאפות בבית עם המשפחה ולבלות איתה זמן איכות בניחותא!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

לאפה ביתית על מחבת

לאפה ביתית על מחבת

לאפה ביתית קלה להכנה, טעימה ומושלמת להגשה עם תוספת!
ציון 4.50 על ידי 8 דירוגים
לדרג
באדיבות: שרה יוסף

ציוד

מידה: כוס חד פעמי שתיה חמה
מחבת טפלון

המצרכים

  • 5 כוסות קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף דבש
  • ½ כף מלח
  • ¼ כוס שמן זית
  • ¼ כוס שמן רגיל
  • 2 כוסות מים פושרים

אופן ההכנה

  • בקערה נשים את השמרים, סוכר וכוס מים ונמתין כרבע שעה פחות או יותר.
  • נוסיף את שאר המצרכים וללוש עד שמקבלים בצק נעים.
  • מכבים ומניחים להתפחה של כ 30 דקות.
  • נלוש ושוב פעם נתפיח למשך רבע שעה. (בקיץ ייתכן שפחות מכיוון שהבצק תופח מהר יותר)
  • מחלקים את הבצק לשמונה כדורים, נקמח כל כדור מהם, ונניח בצד לחמש דקות של מנוחה.
  • נחמם מחבת, ניקח כדור ונפתח עם הידיים לפיתה לא עבה ונניח על מחבת החמה לכשלוש דקות בערך ונהפוך כשמוכן.
  • נוציא מהמחבת ונעטוף במגבת.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: לאפה ביתית על מחבת

לא שמים שמן במחבת?
בלי שמן צריך מחבת טפלון.
האם אפשר להכין עם קמח כוסמין במקום קמח רגיל?
כמובן.
עשיתי והן יצאו לי קשות קצת, מה יכולה להיות הסיבה?
כנראה שהיה דק מידי או ששמת את זה זמן ארוך מדי על האש.

 


הבמה כולה שלכם:
לאפה ביתית על מחבת
צילום: אסתר אוחנה

"אני גם עשיתי יצא ממש טוב וטעים!"
אסתר אוחנה

לאפה ביתית על מחבת
צילום: אתי כהן

"הכנתי אותם יצאו נהדרות…רכות וטעימות..!"
אתי כהן

לאפה ביתית על מחבת
צילום: אורלי קדוש

"עשיתי עם אותו מתכון עם קמח כוסמין פשוט מושלם!"
אורלי קדוש

 


רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר,
אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

מקור: שרה יוסף

Similar Posts

4.50 from 8 votes (8 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements