קוביות עוגת גבינה בחושה
עוגת גבינה בחושה מדהימה, שתפנק את כל המשפחה ותתבל את אווירת השגרה בהנאה ובחיוכים!
זהו, חזרנו לשגרה ובגדול! נגמרו החגים, נגמר הזמן שהיינו צריכים כדי להתרגל לשגרה ועכשיו הגיע הזמן להתרכז בכל כך הרבה דברים ולדאוג למלא את ההתחייבויות שלנו כראוי.
אז כדי שלא תשכחו בין לבין לפנק את עצמכם ואת המשפחה, דאגנו לכם למתכון של עוגת גבינה בחושה קלה להכנה, עוגה בחושה עם גבינה לבנה, במרקם קרמי עשיר ומפנק שיזכיר לכם לחייך מדי פעם בפעם בתוך כל העומס. מתכון של עוגת גבינה אפויה בחושה שמכינים בקלות, ללא מיקסר וללא הפרדת ביצים! פשוט נטו פינוק!
למה באמת כדאי לכם: עוגת גבינה בחושה
- ניתן להפחית בכמות הסוכר לקבלת עוגה בריאה יותר!
- ניתן לוותר על שוקולד ושמנת מתוקה ולהחליף בשמנת חמוצה!
- עוגה בריאה שמכינים ללא קמח וללא תופעות לוואי!
- מתכון קל ומהיר, ללא מיקסר וללא הפרדת ביצים שאפשר להכין בכל יום!
שורה תחתונה: כשעמוס, תעצרו לרגע, תכינו את העוגה הזו ותדאגו להתפנק ולפנק את המשפחה בדרך!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
המצרכים
- 6 ביצים (גודל: L )
- 1 כוס סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
- 1 חבילה שמנת מתוקה להקצפה (250 מ"ל)
- 1 חפיסת שוקולד לבן (100 גרם )
- 3 חבילות גבינה לבנה 5/9 אחוז (750 גרם )
- 4 כפות פודינג וניל
- 4 כפות קורנפלור
אופן ההכנה
- נחמם תנור על 150 מעלות אפייה.
- נחמם את השמנת המתוקה עם השוקולד למשך כמה דקות ואז נניח בצד.
- נטרוף ידנית את הביצים עם מעט מלח, ואז נוסיף את כל המצרכים כולל השמנת והשוקולד שחיממנו קודם, ונטרוף היטב.
- לאחר מכן לצקת לתבנית מרופדת בנייר אפיה, ומכניסים לאפייה למשך שעה וחצי על 150 מעלות חום.
- אחרי האפיה נכבה את התנור ונשאיר את העוגה לצינון מלא.
- נכניס למקרר להתייצבות.
שאלות נפוצות: עוגת גבינה בחושה מדהימה
אפשר להפחית סוכר? כן, לפי הטעם. |
אין צורך לשים למטה תבנית עם מים חמים? אין צורך במתכון זה. |
חייב נייר אפיה מתחת לתבנית פיירקס? לא חייב אבל מאוד רצוי על מנת לחלץ את העוגה ולחתוך אותה לקוביות. אפשר גם לשמן עם חמאה. |
אפשרי לוותר על השוקולד או להחליף במשהו אחר? אפשר לוותר על השוקולד אבל אז תצטרכי לוותר גם על השמנת המתוקה. ואז תוכלי להכין עם שמנת חמוצה. |
לא צריך להוסיף קמח? העוגת גבינה הזו בלי קמח, לא צריך. |
הבמה כולה שלכם:
"תודה אהובה!"
אביבה אבני
רק עוד דבר אחד אחרון!
ארוחה מושקעת או אירוח חלבי? כל שבוע זה שבועות? כל הפינוקים חלביים שתדמיינו – עלינו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
בא לכם עוד? עשרות מתכונים חלביים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מ ו צ ל ח ת
היי יעל,
מעולה!! נשמח לראות איך היא יצאה בקבוצה 🙂
הי, הכנתי את העוגה בדיוק לפי המתכון. יצאה אומנם טעימה, אך כלל לא כמו בתמונה. היא יצאה דחוסה ובטח לא פירורית כמו בתמונה. למען האמת, לא הבנתי איך היא אמורה לצאת בחושה ופירורית כמו בתמונה כשהיא מאוד נוזלית וללא קמח? אני אופה המון, אז ברגע שהכנתי את התערובת ידעתי שהיא בהחלט לא תצא בחושה. האם התמונה באמת משקפת את העוגה שהייתה אמורה לצאת? תודה על התגובה.
היי אתי,
מתנצלים על החוויה הלא נעימה שהייתה לך עם המתכון.
להערכתנו, מדובר כנראה בערבוב יתר או ערבוב חזק מדי. נסי בפעם הבאה לערבב כמה שפחות ובצורה עדינה ותראי אם יש הבדל בתוצאה.
אם לא, נשמח להציע לך מתכונים נוספים 🙂
בהצלחה!
לא כתוב מלח במצרכים של המתכון אבל באופן ההכנה כתוב לשים מלח. כמה מלח להוסיף? ולדעתי צריך להוסיף זאת למתכון כדי שיהיה מדוייק ולחסרי ניסיון ,כמוני למשל…שמאד רוצה ללמוד מכם לבשל ולאפות טוב ונכון! תודה! ?
גם עם לא כתוב מלח, לדעתי מדובר בקורס מלח, זו דעתי האישית מנסיון.
קורט מלח ולא קורס
האם האפייה היא בטורבו או ברגיל?
היי לאה, כלל חשוב לזכור זה שטורבו מייבש את מה שאופים. לכן, בד"כ כל מה שאסור לייבש, כמו בצק שמרים, עוגת גבינה, עוגה בחושה וכו…לא לאפות בתוכנית טורבו.
בהצלחה ובתיאבון
צוות מתוקים
הכנתי את העוגה עלתה יפה עד גובה תבנית הפיירקס וכשרציתי להוציא מהתנור כשהצטננה היא ירדה לגמרי ויצאה דחוסה וכבדה .למה יצא כך?
היי מרי, קודם כל העוגה בהיותה עוגת בחושה אינה אמורה לצאת גבוהה כמו עוגת גבינה קלאסית עם הקצפה וזה טבעי שתרד מעט אחרי האפייה כמו רוב עוגות הגבינה והשמנת, אך היא עדיין טעימה ביותר, בתיאבון!