עוגה כושית שוקולד מדהימה
מתכון עוגה כושית לימי הולדת בעיקר, אבל לרק, עוגת שוקולד שילדים מטורפים עליה וגם אנחנו!
מכירים את רשימת הקניות שהגננת תולה בגן לקראת אירוע או לקראת יום הולדת? אז כדי שיהיה לכם ממש קל לבחור מה אתם מביאים, דאגנו לכם למתכון של עוגת שוקולד כושית שכל הילדים יטרפו והיא ממש קלה להכנה!
מתכון של עוגה כושית הכי טעימה והכי פשוטה, שמתחסלת במהירות! תכינו את העוגה את העוגה הזו ותבינו שיותר לא צריך להתלבט מה יהיה החלק שלכם בחגיגה! עוגה טעימה שתעשה אתכם ואת הילדים שלכם למסמר האירוע!
ספר המתכונים של ניקול בנבו ווינטרניץ
למה באמת כדאי לכם: עוגה כושית
- מתכון קל ביותר שמכינים במהירות בלי הפקות גדולות במטבח!
- ניתן להכין את העוגה עם פחות סוכר ולשלוט על כמות המתיקות!
- עוגה כושית משגעת, שהכי אהובה על הילדים!
- כל כך טעימה שגם המבוגרים שבחורה יבקשו תוספת!
שורה תחתונה: יותר לא מתלבטים מה מביאים לגן, כי ברור שמכינים עוגה כושית שתגנוב את ההצגה!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
המצרכים
הכנת העיסה שלב 1:
- 4 כפות קקאו (איכותי רק של עלית)
- 1 כוס סוכר
- 4 שקיות סוכר וניל / ½1 תמצית וניל
- 1 כוס מים
- 1 כוס שמן
- 5 חלמונים
- 2 כוסות קמח (לבן רגיל)
- 1 כף אבקת אפייה (10 גרם)
הכנת העיסה שלב 2:
- ½ כוס סוכר
- 5 חלבונים
סירופ:
- 1 כף ברנדי
- ½ כוס מים רותחים
- 1 כף סוכר
שוקולד:
- 1 חפיסת שוקולד מריר (200 גרם 70% קקאו)
- ⅔ קופסת שמנת מתוקה (שני שליש מקופסה של 250 גרם)
- חמאה (30 גרם )
אופן ההכנה
שלב 1:
- להכניס את כל החומרים לקערה ולערבב טוב טוב עד לקבלת עיסה קרמית.
שלב 2:
- להקציף את ה - 5 חלבונים + חצי כוס סוכר לקצף יציב אך לא קשה מידי.
- להוסיף לקערה של הבלילה בתנועות קיפול.
- יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים בחום 170 מעלות למשך 50-55 דקות בערך
- לתת לה טיפה להתקרר בעוד היא חמה לחורר עם קיסם ולשפוך את הסירופ.
סירופ:
- לערבב בחצי כוס מים רותחים כף ברנדי וכף סוכר.
- לטפטף על העוגה עם כף.
שוקולד:
- להמיס את השוקולד מריר, השמנת מתוקה, והחמאה.
- לשפוך מעל העוגה.
שאלות נפוצות: עוגה כושית
אם אופים ב170° אז לכמה זמן? כל אחד והתנור שלה אני אופה בין 50 ל 55 דקות 170 מעלות בתבנית 28. |
את הסירופ שופכים ישר אחרי הוצאת העוגה מהתנור ? ואחרי כמה זמן לכסות בשכבת השוקולד? נותנת לעוגה קצת להתקרר וכשהיא עדיין קצת חמה עם כף אני מרטיבה אותה ומיד אחרי מזלפת את השוקולד. |
איך עשית את הצורות על הקרם? עם כף. את לוקחת את הכף בחלק שממלאים את מרק ועם זה עוברת שורה שורה במעיכה עדינה. |
האם את יתרת השמנת המתוקה להכניס לתוך העוגה? לא. השמנת מתוקה נועדה לרוטב השוקולד מעל העוגה. |
אפשר ללא הסירופ או משהו שמחליף את הברנדי? אפשר בלי הברנדי, את יכולה במקום ברנדי תמצית רום אם אוהבים. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: Nicole Benabou Winternitz
עוגה 10 אין מה להגיד טעימה וקלה
היי רינה,
שמחים שאהבת את העוגה!
מוזמנת לשתף תמונה שלה בקבוצה 🙂
אחלה מתכון, רק אולי אפשר להפסיק לקרוא לעוגה "כושית" ופשוט לקרוא לזה עוגת שוקולד.
בכל זאת אנחנו ב 2022
היי אמיר,
שמחים מאוד שנהנית מהעוגה!
רשמת בבלילה של החלבונים לשים אפיה זה נכון?
היי סימה,
לא, זו טעות. תודה רבה ששמת לב והערת על כך. את אבקת האפייה יש להוסיף עם הקמח.
בהצלחה 🙂
פצצה של עוגה
אני אופה כ-30 שנה בחיים לא יצאה לי עוגת שוקולד כול כך מוצלחת.
תודה רבה רבה
שבת שלטם
איזה כיף לשמוע מילי תודה על הפרגון! אם יצא לך לצלם אז למה שלא תשתפי איך יצא גם עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק? מותר להשוויץ 😉 קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
היי, הכנתי את העוגה בדיוק לפי המתכון וואוו טעימה נימוחה תענוג. הבנות פה עפות עליה.
שמחים שאהבת קרינה בתיאבון לך ולכולן! את תמיד מוזמנת לשתף איך יצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup
המים בתוך הבלילה מים רגילים או רותחים
היי הנא,
מים בטמפרטורת החדר.
בהצלחה 🙂
איך פותחים את המתכון? הוא לא נפתח.
היי שרה,
סידרנו את התקלה במתכון וכעת תוכלי להיכנס ולצפות בו 🙂
בנוסף, נשמח להזמינך לקבוצת הוואטסאפ שלנו כדי שתוכלי ליהנות ממגוון של מתכונים נהדרים שיישלחו אלייך מדי יום!
האם ניתן ללא ברנדי, או אפשרות להחליף אחר שלא יורגש אלכוהול בעוגה?
אפשר עם רום.