מתכון קציצות בשר עשירות, אווריריות ומטריפות

תקראו להן קציצות בשר, קציצות טוניסאיות, כפיתה או כפיתות, זה בכלל לא משנה – כי בכל שם הן ייענו לכם בטעמים מופלאים ומלאי עונג ביתי מנחם.
אז היום אנו מביאים לכם את המושלם שבמושלמים – מתכון לקציצות בשר מעולות, עשירות בעלים רעננים מלאי ארומה שמריחה למרחקים, סולת שמעניקה להם אווריריות מטריפה, תפוחי אדמה שמעשירים אותן בטעם ורכות נימוחה ומרקם בשרי עסיסי ומשביע במיוחד.
מתכון קציצות בשר – אצלנו קוראים להן קציצה פצצה, ואיך לא? הן טעימות בטירוף, קלות להכנה ויבואו מושלם גם עם חזה עוף טחון, עם רוטב, בלי רוטב, בתוך פיתה, לצד תוספות או בתוך תבשיל מהביל

למה באמת כדאי לכם: מתכון קציצות בשר
- מתכון קציצות עם תפוחי אדמה מעולות, עשירות, ואווריריות בטירוף
- יבואו מושלם עם רוטב, בלי רוטב, בתוך פיתה, לצד תוספות או בתוך תבשיל מהביל…
- קציצות בשר, קציצות טוניסאיות, כפיתה או כפיתות – בכל שם שלא תקראו להן הן יפנקו אתכם בטעם ביתי מופלא ומנחם
שורה תחתונה: מתכון קציצות בשר מושלם – תכינו הרבה כי הן תמיד נגמרות מהר
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
איך מכינים? מתכון קציצות בשר

מתכון קציצות בשר עשירות, אווריריות ומטריפות
המצרכים
- 1 קילו בשר צלעות מספר 2 טחון ( או חזה עוף טחון)
- 3 בצלים קצוצים דק וסחוטים
- חבילת כוסברה קצוצה דק וסחוטה
- חבילת פטרוזיליה קצוצה דק וסחוטה
- ½ חבילת שמיר קצוץ דק וסחוט
- 3 פרוסות לחם לבן רטוב וסחוט
- 3 ביצים
- 1 כוס סולת
- 1 כף פפריקה
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית קינמון
- מלח
- 2 תפוחי אדמה גדולים
אופן ההכנה
- מערבבים היטב את המרכיבים חוץ מאת תפוחי האדמה ומניחים בצד.
- מבשלים במים את תפוחי האדמה גדולים בבישול חלקי כך שיהיו מעט קשים, מוציאים, מצננים וחותכים לקוביות קטנות.
- מוסיפים את תפוחי האדמה לעיסת הבשר, מערבבים ומכניסים למקרר לשעה ומטגנים בשמן עד הזהבה
הערות וטיפים
- ניתן להקפיא לפני טיגון וגם אחריו

רק עוד דבר אחד אחרון!
בחורף, סתיו או קיץ – לפעמים כל מה שרוצים זה להישאר במיטה, להתפנק עם אוכל מנחם, וזהו – כי מגיע לכם!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- מרק שעועית קלאסי וטעים
- סופלה שוקולד פרווה מנחם
- מרק ירקות מושלם להצטננות
- מרק כתום מנחם ויפייפה
- מרק אפונה מיוחד ובריא
בא לכם עוד? עשרות מתכונים מנחמים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: אבי שריד
וואו, יצא לי מדהים, בבית כולם אהבו, אחלה קציצות אחלה מתכון, הקציצות יצאו עסיסיות, שמנמנות וטעימות
היי מיכל,
איזה יופי, משמח אותנו מאוד לדעת שנהניתם כל כך מהקציצות 🙂
הקציצות האלה גם מתאימות בתוך רוטב?
היי קרן,
אכן כן, בהצלחה 🙂
במקום לחם/פירורי לחם/סולת, ניתן להשתמש בפירורי קורנפלקס המיועדים לציפוי שניצלים או לכול שימוש שמוצאים לנכון.
ניתן למצוא בסופר פירורי קורנפלקס (טחונים דק/גס) של חברת B&D , ללא כול תוספת סוכר/ממתיקים ושאר חומרים מיותרים.
זוהי הכפתה הטוניסאית,שהוסיפו לה כמה תבלינים ועלים שלא נמצאים במקור.
היי אבי,
יש כל כך הרבה מתכונים לקציצות, ומן הסתם שכולם מושפעים מכולם. הכפתה כפי שאנחנו מכירים אותה היום הייתה בוודאי שונה מאוד בעבר.
באוכל, כמו במוזיקה, למשל, יש זליגה של ידע וניסיון בבישול שלא ניתן לעצור, ולכן הכי טוב לקחת כל מתכון כפי שהוא, ואם הוא מוצא חן בעינינו נכין אותו, אם לא אז לא 🙂
המתכון המקורי עשוי עם חזה עוף חתוך ידני.הכי טעים שיש
היי יפה,
שמחים שאת נהנית מהמתכון ותודה ששיתפת אותנו!
מה עושה הסולת בקציצה? ועד כמה זה חיוני מה התחליף?
תודה
היי פנינה,
הסולת עוזרת לאחד בין המרכיבים. אפשר להחליף לפירורי לחם או חתיכות לחם.
בהצלחה 🙂
מה אפשר לשים במקום פרוסות לחם?
ועד כמה עקרוני השמיר?
היי קרן,
אפשר לשים פירורי לחם, ואם זו בעיה מבחינת הגלוטן, יש פירורי לחם ללא גלוטן.
השמיר לא עקרוני, מה גם שאת יכולה להחליף אותו בכל ירוק אחר שאת אוהבת.
בהצלחה 🙂
אפשר להחליף את הפרורי לחם במשהו אחר לגמרי? למשל שיבולת שועל?
היי קרן,
האמת שלא ניסינו אבל נראה שזה יכול לעבוד. שווה לנסות בהחלט 🙂