Go Back
מתכון למרק אפונה

מתכון למרק אפונה משגע בניחוח קוקוס משכר

מתכון למרק אפונה משגע יציף אתכם בניחוח קוקוס אקזוטי, קישואים עסיסיים וגרגירי אפונה משביעים. סיר מעדן חורפי מהמם ומנחם ומהמם ביום קר לצד לחם טרי או קרוטונים פריכים
ציון 4.46 על ידי 24 דירוגים
באדיבות: אתי שחר

המצרכים

  • 2 כוסות אפונה יבשה ירוקה או צהובה מבושלת
  • 1 כוס קוביות קישואים (עדיף עגולים וארוכים)
  • בצל
  • 4-5 שיני שום טרי
  • 1 כף זרעי צ'יה
  • 4-5 כוסות חלב קוקוס
  • חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
  • מלח ים
  • פלפל אדום חריף

אופן ההכנה

  • להשרות את האפונה היבשה בהרבה מים לפחות 6 שעות או למשך הלילה,
  • לבשל עד שמתרככת ולהוסיף קוביות קישואים ובצל. לבשל עד שמתרכך ולהעביר לבלנדר עם יתר המצרכים.
  • לרסק למרקם הרצוי להוסיף פטרוזיליה ושום ולהמשיך לעבד בבלנדר עד שהמרקם אחיד,
  • לקשט מעל בפטרוזיליה קצוצה טרייה.

הערות וטיפים

  • את האפונה יש להשרות מספר שעות בהרבה מים מה שמקצר מאוד את משך הבישול.
  • משך בישול האפונה הוא פונקציה של טעם אישי - יותר או פחות זמן בישול יתנו לנו מרקמים שונים - אפונה במרקם אל דנטה או אפונה רכה מאוד עד כדי נימוחות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.