| | | |

מתכון למרק אפונה משגע בניחוח קוקוס משכר

מתכון למרק אפונה משגע יציף אתכם בניחוח קוקוס אקזוטי, קישואים עסיסיים וגרגירי אפונה משביעים. סיר מעדן חורפי מהמם ומנחם ומהמם ביום קר לצד לחם טרי או קרוטונים פריכים
בהשראת: אתי שחר
ציון 4.46 על ידי 24 דירוגים
מתכון למרק אפונה

מרק אפונה משגע הוא מעדן חורפי מהמם בטעמו וביופיו שיציף אתכם בניחוחות משגעים של חלב קוקוס אקזוטי, קישואים עסיסיים וגרגירי אפונה נהדרים ומשביעים.

במתכון הקליל הזה אתם שולטים במרקם האפונה האהוב עליכם – מרקם אל דנטה בשרני או גרגירי אפונה רכים ונימוחים.

איך שלא תבחרו – תקבלו בסוף סיר מנחם ומהמם של מרק אפונה משגע וקטיפתי שיהיה מושלם בכל יום קר ויציף אתכם בטעם מהביל, סמיך ועשיר, שיתלווה מושלם לפרוסת לחם טרייה או קרוטונים פריכים

ספר המתכונים של אתי שחר 

מתכון למרק אפונה
צילום: אתי שחר

למה באמת כדאי לכם: מתכון למרק אפונה יבשה

 

  • אתם שולטים במרקם האפונה האהוב עליכם – מרקם אל דנטה בשרני או גרגירי אפונה רכים ונימוחים
  • סיר מרק אפונה יבשה מתכון מנחם ומהמם
  • יציף אתכם בטעם מהביל, סמיך ועשיר, שיתלווה מושלם לפרוסת לחם טרייה או קרוטונים פריכים

שורה תחתונה: מרק קישואים ואפונה – מעדן חורפי מושלם שיעשה לכם חםםם

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? מתכון למרק אפונה

 

מתכון למרק אפונה

מתכון למרק אפונה משגע בניחוח קוקוס משכר

מתכון למרק אפונה משגע יציף אתכם בניחוח קוקוס אקזוטי, קישואים עסיסיים וגרגירי אפונה משביעים. סיר מעדן חורפי מהמם ומנחם ומהמם ביום קר לצד לחם טרי או קרוטונים פריכים
ציון 4.46 על ידי 24 דירוגים
לדרג
באדיבות: אתי שחר

המצרכים

  • 2 כוסות אפונה יבשה ירוקה או צהובה מבושלת
  • 1 כוס קוביות קישואים (עדיף עגולים וארוכים)
  • בצל
  • 4-5 שיני שום טרי
  • 1 כף זרעי צ'יה
  • 4-5 כוסות חלב קוקוס
  • חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
  • מלח ים
  • פלפל אדום חריף

אופן ההכנה

  • להשרות את האפונה היבשה בהרבה מים לפחות 6 שעות או למשך הלילה,
  • לבשל עד שמתרככת ולהוסיף קוביות קישואים ובצל. לבשל עד שמתרכך ולהעביר לבלנדר עם יתר המצרכים.
  • לרסק למרקם הרצוי להוסיף פטרוזיליה ושום ולהמשיך לעבד בבלנדר עד שהמרקם אחיד,
  • לקשט מעל בפטרוזיליה קצוצה טרייה.

הערות וטיפים

  • את האפונה יש להשרות מספר שעות בהרבה מים מה שמקצר מאוד את משך הבישול.
  • משך בישול האפונה הוא פונקציה של טעם אישי - יותר או פחות זמן בישול יתנו לנו מרקמים שונים - אפונה במרקם אל דנטה או אפונה רכה מאוד עד כדי נימוחות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

מתכון למרק אפונה
צילום: אתי שחר
מתכון למרק אפונה
צילום: אתי שחר
מתכון למרק אפונה
צילום: אתי שחר
מתכון למרק אפונה
צילום: אתי שחר

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון! 

הטמפרטורה יורדת והחשק לפינוקים ביתיים מנחמים להתכרבל בשמיכה רק עולה!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

4 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements