|

עוגת שמרים טבעונית ללא נקיפות מצפון

קבלו מתכון מנצח של עוגת שמרים טבעונית מחומרים משובחים בלבד, ללא כמויות סוכר ושמן ובמרקם רך ואוורירי ומילוי קרמי חלומי, שאפשר לאכול בלי סוף ובלי נקיפות מצפון
בהשראת: עידית מרום
ציון 4.50 על ידי 4 דירוגים
עוגת שמרים טבעונית

לעוגה הזאת אנחנו קוראים עוגת שמרים ללא נקיפות מצפון מכיוון שכולה עשויה מחומרי גלם משובחים במיוחד, במתיקות מעודנת ולא משתלטת.

אז גם אם אתם שומרים על משקל ועל סוכר – אל תפספסו את המתכון הזה של עוגת שמרים טבעונית שמכינים בבית ללא התפשרות על הטעם או על הבריאות.

והשוס – אם אתם נמנעים מעוגות השמרים הרגילות המכילות כמויות סוכר שמן או חמאה, ובכל זאת רוצים להתפנק בעוגת שמרים טובה – זו לגמרי העוגה שלכם. 100% קמח כוסמין ועדיין רכה ואוורירית עם מילוי מושלם וקרימי, מתוקה במידה ואפשר לאכול ממנה בלי סוף…

ספר המתכונים של עידית מרום

עוגת שמרים טבעונית
צילום: עידית מרום

 

למה באמת כדאי לכם: עוגת שמרים טבעונית

 

  • מושלמת למי ששומר על משקל, ועדיין מת על עוגות שמרים (ומי לא?)
  • רכה ואוורירית עם מילוי מושלם וקרימי, מתוקה במידה ואפשר לאכול ממנה בלי סוף…
  • חומרי גלם משובחים במיוחד, בלי שום התפשרות על הטעם או על הבריאות

שורה תחתונה: אפשר לאכול ממנה בלי סוף ובלי נקיפות מצפון

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? עוגת שמרים טבעונית

 

עוגת שמרים טבעונית

עוגת שמרים טבעונית ללא נקיפות מצפון

קבלו מתכון מנצח של עוגת שמרים טבעונית מחומרים משובחים בלבד, ללא כמויות סוכר ושמן ובמרקם רך ואוורירי ומילוי קרמי חלומי, שאפשר לאכול בלי סוף ובלי נקיפות מצפון
ציון 4.50 על ידי 4 דירוגים
לדרג
באדיבות: עידית מרום

המצרכים

  • 2 כוסות קמח כוסמין לבן
  • 1 כוס קמח כוסמין מלא
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 4 כפות סוכר קוקוס/קנים
  • כוס שמן קוקוס נוזלי
  • 1 כוס חלב סויה פושר
  • קמצוץ מלח
  • מילוי: חצי קופסא ממרח אגוזי לוז/טייגר טבעי/שקדייה/קשיו - כל ממרחי האגוזים האלו ישתלבו מצויין.
  • פצפוצי שוקולד מריר 70%

אופן ההכנה

  • ללוש אל המרכיבים בסדר הזה, לישה ארוכה במיקסר עם וו לישה או בידיים.
  • לכדרר את הבצק לכדור , להניח בקערה ולכסות במגבת, להשאיר לנוח במקום חמים כשעה שעתיים עד שהבצק תופח יפה.
  • כעבור שעתיים, לתת לו עוד לישה קצרה ביד ולחלק לשני כדורים, לרדד למלבנים, למלא במילוי שתבחרו, לפזר מעט שוקולד צ׳יפס ולגלגל.
  • אפשר לחתוך לשבלולים ולסדר בתבנית עגולה מרופדת בנייר אפייה, אפשר גם כרולדות או כל צורה שתבחרו. לתת לעוגות לנוח בתבנית כעוד חצי שעה. להבריש בביצה/חלב סויה ולהכניס לתנור מחומם על 175 מעלות כחצי שעה .
  • כאשר העוגה יוצאת מהתנור להכין זיגוג מרבע כוס מים עם שתי כפות סוכר קנים. לחמם על הגז בסיר קטן עד שהסוכר נמס, ולשפוך על העוגה בעודה חמה.
  • * ניתן לשדרג את העוגה ע״י הוספת אגוזים/שקדים קצוצים בשלב המילוי לקבלת קראנצ׳יות

הערות וטיפים

  • אנחנו הכי אוהבים  את צורת השבלולים, כך אין צורך לחתוך, ואפשר לתלוש עם היד שבלול אחד בכל פעם שמתחשק
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

 

עוגת שמרים טבעונית
צילום: עידית מרום
עוגת שמרים טבעונית
צילום: עידית מרום
עוגת שמרים טבעונית
צילום: עידית מרום

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

הקפה של הבוקר הוא לא אותו דבר בלי פרוסה מתוקה ליד – מסכימים?

 

מוזמנים לעקוב: בדף שלה | בקבוצתה – בדרך למטבח בריא ובאינסטגרם

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements