רולדת וניל רכה לשבת
רולדת וניל עשירה וטעימה, עם קצפת. עוגה פרווה קלה להכנה והכי טעימה שיש!
רולדת וניל מפנקת במיוחד לשבת, לחג ולכל מועד! עוגה עשירה שגונבת את ההצגה רק מלהסתכל עליה!
אין סוף למבחר הקינוחים שאפשר להכין לשבת או לחג ואצלנו לא עוברים יום בלי ביס מאיזה קינוח מפנק. אחד הקינוחים המובילים אצלנו הוא רולדת וניל עשירה עם קצפת שכל ביס ממנה חלום!
רולדת וניל עשירה מאוד, קלה להכנה ולא פחות חשוב – עוגה פרווה שאפשר להגיש עם הקפה שלאחר ארוחה בשרית! אחד הקינוחים המפנקים והמרשימים שיש לסגירת ארוחת ערב חגיגית!
למה באמת כדאי לכם: רולדת וניל
- עוגה קלה להכנה שלא דורשת מאמץ יתר וכל אחד יכול להכין בקלות!
- גונבת את ההצגה בכל רגע נתון, גם מבחינת מראה וגם מבחינת הטעם!
- עוגה פרווה שאשפר להגיש בכל מועד, גם לאחר ארוחה בשרית!
- כל כך טעימה שבני המשפחה והאורחים לא יפסיקו לדבר עליה!
שורה תחתונה: רוצים קינוח שיסגור לכם ערב בחיוכים ויעמיס עליכם מחמאות? זה הקינוח שלכם!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
המצרכים
בלילה:
- 4 ביצים (מופרדות)
- ¾ כוס סוכר
- ½ כוס שמן
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1 כוס קמח (מנופה)
קרם:
- 1 חבילה שמנת צמחית (500 מ"ל )
- 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
אופן ההכנה
- להקציף את החלבונים ולהוסיף בהדרגה את הסוכר עד לקבלת קצף תפוח.
- אחר כך נוסיף את כל שאר המצרכים שנותרו (כולל החלמונים) ונקציף על מהירות איטית עד שלא נשארו גושים.
- אופים על חום 180 מעלות כ 10-15 דקות.
- אחרי שהעוגה מוכנה נתחיל בעדינות לגלגל אותה לרולדה (יחד עם נייר האפיה) לפני שממלאים אותה בקצפת.
- אחרי שתי דקות נחזיר אותה לצורתה המקורית וניתן לה להתקרר עד הסוף.
הערות וטיפים
ממליצה על שכבה דקה של ממרח לוטוס ומעל זה את הקצפת וניל!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: רולדת וניל רכה לשבת
השכבה הפנימית של העוגה מה זה ומעל העוגה זה קצפת? ממרח לוטוס וקצפת בפנים, מעל גם קצפת. |
את שמה החלבונים על שאר המוצרים בצורת כיפול או שלא משנה? לא מחייב, שמתי את שאר המצרכים על הקצפת של החלבונים והקצפתי לאט. |
איך גלגלת את העוגה? העוגה יוצאת מלבנית שטוחה. אחרי שמוציאה מהתנור תתחילי לגלגל אותו פשוט עם הנייר האפייה, תשאירי אותו כמה דקות ואח"כ תחזירי אותו לצורה המקורית שהייתה. אחרי שהתקרר שמה את הקצפת וממרח לוטוס ושוב מגלגלת אותו דבר רק בלי הנייר אפיה. |
הקרם זה שמנת מתוקה, אינסטנט וניל וכוס חלב? אפשר כמו שאמרת כן. אישית הכנתי את העוגה פרווה, בלי חלב, ורק עם רק קצפת צמחית ופודינג. |
הבמה כולה שלכם:
"גם אני הכנתי!"
יליזבטה מיכאלוב
רק עוד דבר אחד אחרון!
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר,
אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: Perach Shahimov
אני מכורה למתכון הזה הוא נוח וקל והוא נהיה המתכון הקבועה שלי ממליצה בחום
היי עמית,
תענוג לשמוע!!
מתכון מעולה
היי שירה,
שמחים שנהנית מהעוגה!
ניסיתי זה מושלםםם
היי שרי,
נהדר! מוזמנת להראות לכולנו איך יצא לך בקבוצה 🙂
נראה מצויין.
להכנת העוגה, באיזה קמח משתמשים, רגיל? תופח
תודה.
היי אורנה,
קמח רגיל. בהצלחה ושנה טובה!
יצא סירחון, זבל של עוגה, תעיפו את זה מהאתר בדחיפות על.
היי דיצה,
הרבה אנשים נהנים ממנה. תוכלי לומר מה הייתה הבעיה עם העוגה?
היי העוגה יוצאת מעולה!
תמיד אני מקבלת עליה מחמאות
אני ממיסה שוקלד חלבי ומורחת ומעל את הקצפת- מקפיאה ומגישה שזה מצתנן כדי שהשוקלד יתגבש
יוצא יאמי👌
היי נחמה,
וואו, נשמע מעולה עם השוקולד! שמחים שאהבת ואם יש לך תמונה מוזמנת להעלות בקבוצה 🙂
איזו תבנית השתמשת?
היי רונית,
תבנית מרובעת בינונית לאפיית החלק של שכבת הספוג בלבד.
בהצלחה 🙂
העוגה יצאה רכה וחלומית. תודה רבה!!
היי רחל,
מעולה, שמחים מאוד!
מוזמנת להעלות תמונה לפייסבוק שלנו 🙂
עשיתי את הרולדה כבר פעמיים. היא יוצאת נדירה.
(הוספתי מעט מים)
תודה רבה
היי שרה,
שמחים מאוד שאת נהנית מהרולדה המטריפה ותודה על הטיפ ששיתפת איתנו 🙂
המתכון הכי כושל שקיבלתי בחיי הכל גושים
ואני נחשבת לאופה מעולה
להוריד אותנ ומהר מהמסך
היי יסמין,
מתנצלים שהייתה לך חוויה כזו עם המתכון. נשמח להציע לך 3 מתכונים נוספים לרולדת וניל:
מתכון של תהילה לוי
מתכון של סילבי אילוז
מתכון של קרן חביב
בהצלחה 🙂
המתכון נדיר, כנראה שלא עשית טוב
יצא מנש טעים ללקלק את האצבעות??? תודה
היי!
שמחים מאוד שאהבת את המתכון, מוזמנת להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלנו כדי לקבל מתכונים שווים נוספים ישירות אלייך 🙂
העוגה לא יצאה טוב.
התפרקה בגלגול, יצאה יבשה ואפשר להפחית בחצי את כמות השמנת (נאלצתי לזרוק חצי מהכמות לפח).
היי הילה!
מתנצלים על החוויה הלא נעימה עם המתכון הזה. מאחר שקשה לנו לקבוע איפה היתה הבעיה, נשמח להציע לך שני מתכוני רולדה נוספים לבחירתך:
מתכון של תהילה לוי
מתכון של נירית טיירי
בהצלחה 🙂
יצא מטורף וטעים ממש תודה רבה
הרולדה יצאה מושלמת!
תודה רבה (:
איזה כיף שירה שמחים שאהבת – תמיד תענוג לשמוע! את כמובן תמיד מוזמנת להשוויץ בתמונה או שתיים ולשתף איך יצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק – קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
טעים מאוד .רולדה קלה להכנה וטעימה
שמחים שאהבת, תמיד תענוג לשמוע! את מוזמנת לדרג את עמוד הפייסבוק שלנו ולעזור לנו להמשיך לשתף מתכונים נפלאים: https://www.facebook.com/pg/matkonimmetukim/reviews/
שלום איזה תבנית לאפות ?
היי אתי, להשתמש בתבנית של התנור, לשים נייר אפיה ומעליו לעשות צורה מלבנית, בהצלחה!
הכנתי את העוגה קראתי את התגובות אני רוצה להגיד לכם עוגה מושלמת טעימה הכנתי חלבית
תודה
היי דנה,
תענוג גדול שנהנית מהעוגה!
איזה תבנית מלבנית אפשר להשתמש באיזה קוטר? חד פעמית /תבנית תנור?
להשתמש בתבנית של התנור, לשים נייר אפיה ומעליו לעשות צורה מלבנית, בהצלחה!
איך עושים את הקצפת מעל?
ואם אני רוצה שזה יהיה כמו מרנג? שזוף בתנור, איך עושים את זה?
היי פנינה,
הרולדה הזו לא נאפית בתנור לאחר הוספת הקרם והקצפת מעל, אלא אופים רק את הבסיס שלה.
עם זאת, מצאנו עבורך מתכון לפאי לימון עם ציפוי מרנג למקרה שיתחשק לך להכין 🙂