קציצות דגים חריפות מבית סבתא
מתכון קציצות דגים מרוקאיות היישר מהמטבח של סבתא יפנק אתכם במנה מופלאה של קציצות דגים רכות ונימוחות טבולות ברוטב מרוקאי חריף, עשיר ומלא כל טוב של תבלינים, פלפלים ושום ריחני
אומנם יש הרבה דגים בים, אבל מתכון מנצח של קציצות דגים מרוקאיות של סבתא יש רק אחד. והוא טעים, מושלם, רך ומנחם.
מתכון לקציצות דגים מרוקאיות היישר מהמטבח של סבתא שנוצר אחרי עשרות גרסאות וייתן לכם מנה פשוט וואו של קציצות דגים רכות ונימוחות טבולות ברוטב מרוקאי אדום, חריף, עשיר ומלא כל טוב של תבלינים, פלפלים ושום ריחני.
רק את תשכחו להכין בצד חלה טרייה גדולה, לטבול במעדן המהמם הזה ופשוט…. ללקק ת'אצבעות
למה באמת כדאי לכם: קציצות דגים מרוקאיות של סבתא
- קציצות דגים ברוטב מרוקאי של סבתא – אין משהו שישתווה לזה!
- הרוטב המרוקאי החריף הכי טעים שיש, שבתוכו קציצות רכות ומנמחות, פשוט אליפות!
- שורה תחתונה: יש הרבה דגים בים, אין מנה טעימה מזו!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
איך מכינים? קציצות דגים מרוקאיות של סבתא
קציצות דגים חריפות מבית סבתא
מתכון קציצות דגים מרוקאיות היישר מהמטבח של סבתא יפנק אתכם במנה מופלאה של קציצות דגים רכות ונימוחות טבולות ברוטב מרוקאי חריף, עשיר ומלא כל טוב של תבלינים, פלפלים ושום ריחני
לדרג
המצרכים
לקציצות הדגים:
- 1 ק"ג דג מרלוזה (שקית שלמה. ניתן להשתמש בסוגי דגים שבשרם לבן כמו מוסר, דניס, לוקוס, פרידה)
- מיץ לימון סחוט טרי להשריית הדגים
- 1 תפוח אדמה אדום בינוני ללא הקליפה
- 1 בצל בינוני
- 4-5 שיני שום
- ½ כפית קליפת לימון מגורר
- ½ צרור כוסברה
- ¼ צרור פטרוזיליה
- 1 כפית שטוחה מלח
- 1 כפית שטוחה פלפל שחור
- 1 כפית שטוחה כמון טחון
- 1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה בשמן (ניתן גם פפריקה מתוקה רגילה)
- ½ כפית כורכום
- ½ כפית מוסקט טחון
- ½ כוס פירורי לחם (או ½ כוס פירורי לחם ללא גלוטן לרגישים)
- 2 ביצים
לרוטב:
- 2 גמבות אדומות חתוכות לרצועות
- 2 גזרים בינוניים קלופים חתוכים לרצועות
- 2 פלפל מתוק יבש שלמים
- 2 פלפל ירוק חריף פרוסים לחצי
- 2 ראשי שום קלופים ושלמים
- 1 כוס גרגירי חומוס מבושלים (ניתן להשתמש בגרגירי חומוס מקופסת שימורים)
- ½3 כוסות מים רותחים
- 2 כפות גדושות אבקת מרק עוף פרווה (אפשר להחליף בכף מלח)
- 2 כפות פפריקה מתוקה בשמן או רגילה
- 1 כף כמון
- 1 כפית שום גבישי
- 1 כפית כורכום
- ½ כפית פפריקה חריפה
- ½ כפית מלח
- ½ כוס שמן
- ¼ כוס מיץ לימון סחוט טרי
- צרור גדול כוסברה קצוץ
אופן ההכנה
- מנקים את נתחי הדג (נתחים טריים וקפואים ללא תוספת קרח), יוצקים מעליהם מיץ לימון סחוט טרי ומשהים כחצי שעה, לאחר חצי שעה סוחטים היטב היטב מהנוזלים.
- מכניסים למעבד מזון וטוחנים בפולסים קצרים עם תפוח האדמה, הבצל, שיני השום, הכוסברה והפטרוזיליה.
- מוסיפים את התבלינים, פירורי הלחם הביצים ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
- מכניסים למקרר לחצי שעה, שעה לפחות. יוצרים קציצות בידיים משומנות (בערך 20 קציצות), מניחים על תבנית משומנת מעט.
הכנת הרוטב:
- בסיר רחב מאוד עם מכסה (סיר סוטאז') מפזרים את הירקות וחצי מחבילת הכוסברה הקצוצה.
- מערבבים היטב בקערה קטנה את המים הרותחים עם התבלינים, השמן ומיץ הלימון.
- מוסיפים מעל הירקות והכוסברה, מביאים לרתיחה, מורידים ללהבה בינונית נמוכה ומבשלים 15-20 דקות עד להסמכה .
- מוסיפים את קציצות הדגים זו אחר זו לרוטב המבעבע, מטלטלים את הסיר בעדינות ימינה ושמאלה או בתנועות מעגליות כדי שהקציצות יתכסו ברוטב באופן שווה, מביאים לרתיחה שוב, מורידים ללהבה נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים 15-20 דקות נוספות
- מפזרים את שאר הכוסברה מעל הדגים 5 דקות לפני שמכבים את האש ומגישים לצד חלה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
רק עוד דבר אחד אחרון!
שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- עוגת שוקולד פשוטה לשבת
- עוגת קרמבו בקלי קלות
- עוגת גבינה פירורים ב-5 דק'
- עוגת ביסקוויטים מרשימה
- חמין מתכון קלאסי לשבת
- הלהיטים: 10 מתכוני עוגה לשבת
בא לכם עוד? עשרות מתכונים לשבת מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: סבתא לאה