Go Back
+ servings
עוגת תה

עוגת תה תמרים ואגוזים חורפית

עוגה תה רכה ועסיסית שמכינים צ'יק צ'ק. בגלל התמרים מתאימה מאוד לאווירת טו בשבט, אבל לא רק. מאוד מומלצת להכנה למי שמחפש פינוק מתוק ובריא!
ציון 4.58 על ידי 7 דירוגים
כמות 2 עוגות אינגליש קייק גדולות
זמן הכנה: 5 minutes
זמן בישול/אפייה: 40 minutes
סה״כ זמן: 45 minutes
סוג: עוגה, עוגות, קינוחים
מטבח: מקומי
באדיבות: חני קונאשוילי

ציוד

כוס מידה אונברסלית 240 מ"ל או כוס חד פעמית לשתייה חמה בנפח דומה
2 תבניות אינגליש קייק גדולות (או 3 קטנות)

המצרכים

  • 3 ביצים (L)
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • 3/4 מיכל ממרח תמרים (כ 350 גרם)
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • 1 כפית קינמון
  • 2.5 כוסות קמח
  • 1 תיון
  • 1/4 1 כוסות מים רותחים
  • חופן אגוזי מלך

אופן ההכנה

  • מערבבים עם מטרפה ידנית ביצים, סוכר, שמן, סוכר וניל וממרח תמרים.
  • מוסיפים אבקת אפייה, סודה לשתייה, קינמון וקמח. מערבבים היטב.
  • ממלאים כוס במים רותחים, שמים תיון לחצי דקה. שופכים לתערובת העוגה ומערבבים היטב. מוסיפים עוד רבע כוס מים רותחים ומערבבים.
  • משמנים תבניות אינגליש קייק, ושופכים את התערובת לתבניות. אופים ב-170 מעלות. לאחר 5 דקות אפייה מוציאים את העוגה ומפזרים אגוזי מלך מלמעלה (כך הם לא שוקעים). אופים כ-35 דקות.

הערות וטיפים

  • מומלץ לשמור את העוגה בכלי אטום, כך היא נשמרת רכה.
  • אפשר להשתמש בתבנית מאפינס משומנת במקום האינגליש קייק.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.