גרנולה ביתית בתנור ב-5 דקות
אין ספק שתמיד אפשר להסתפק בגרנולה קנויה, אולי אפילו לחסוך קצת זמן וקצת כלים בכיור, אבל כשרוצים חטיף טעים ובריא באמת, ממש מומלץ ללכת על המתכון הזה של גרנולה בתנור לא פחות ממושלמת שמכינים ב-5 דקות!
ערבוב קליל של כל המצרכים ויש לכם מעדן מהמם, קראנצ'י, כייפי ומשביע לארוחת בוקר מלאת אנרגיה עם פצפוצי אורז מלא, שיבולת שועל, שוקולד, שקדים ודבש בליווי יוגורט רענן ופירות טריים, ואפילו לנשנוש חמוד בין ארוחות.
כך יש לכם שליטה מלאה על כמויות השמן והסוכר ועל התוספות שאתם בוחרים לשים בה, וזו הדרך הקלה והמנצחת להרכיב לעצמכם מנת גרנולה שקולעת בול לטעמכם האישי.
למה באמת כדאי לכם: גרנולה ביתית
-
תחליף מעולה, בריא ומזין לדגני הבוקר התעשייתיים והמועבדים
ארוחת בוקר מלאת אנרגיה ומזנה עם קערת יוגורט רענן ופירות טריים
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
איך מכינים? גרנולה ביתית
גרנולה ביתית בתנור ב-5 דקות
המצרכים
- 2 כוסות שיבולת שועל שלמה
- 2 כוסות פצפוצי אורז מלא (ללא תוספת סוכר/מלח)
- 3 כפות גדושות קקאו איכותי
- ¼ כוס שמן זית/קוקוס מומס
- ⅓ כוס דבש טבעי (ניתן להחליף בסילאן/מייפל טהור)
- 2 כפות ממרח שקדיה (ניתן להחליף בטחינה גולמית/ממרח לוז)
- ¼ כפית מלח
- *** אפשרי להוסיף כפית תמצית וניל לארומה
תוספות:
- 50 גרם שוקולד מריר קצוץ
- ¼ כוס גפרורי שקדים
אופן ההכנה
- מערבבים את כל המצרכים בקערה למעט התוספות, משטחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם על 170 מעלות לאפייה של 10 דקות.
- מוציאים את התבנית, מערבבים היטב ומוסיפים את השקדים, מכניסים לאפיה של עוד 5 דקות.. מוציאים את התבנית מהתנור, מצננים לחלוטין ומוסיפים את השוקולד הקצוץ.