| | | |

לחם כוסמת ירוקה ללא גלוטן

לחם כוסמת ללא גלוטן מהמם, רך ועסיסי, ללא שמן וחומרי התפחה,עשיר בחלבון, ויטמינים ומינרלים. 2 רכיבים בלבד, בצורת לחם פרוס או טורטיות רכות ויש לכם תחליף לחם מזיןוטעים לא רק בפסח, שיעשה לכם קסמים בפה
בהשראת: עידית מרום
ציון 5 על ידי 2 דירוגים
לחם כוסמת

חולים על לחם, אבל מתעקשים לאכול אותו בריא ועשיר? רגישים לגלוטן? המתכון הזה הוא הכי בשבילכם – לחם כוסמת ירוקה מהמם ויפהפה שנראה כמו טורטיות רכות וירקרקות והכי חשוב – ללא גלוטן, ללא שמן וללא חומרי התפחה, אבל עשיר בחלבון, ויטמינים ומינרלים.

לחם כוסמת הוא פשוט לחם פלא שעושה קסמים בפה ועשוי בקלות מ-2 רכיבים בלבד – כוסמת ירוקה אורגנית ומים. בצורת לחם פרוס או טורטיות רכות ויש לכם תחליף לחם מזין וטעים לא רק בפסח, שיעשה לכם קסמים בפה ולא רק בפסח ונשמר מעולה במקרר או במקפיא.

את הלחם הכי כיף לפרוס ולחמם בטוסטר ולאכול לצד מרק או סלט, ואל תשכחו לעטר אותו בגרעינים, שומשום או שקדים פרוסים שייתנו קצת קראנץ׳ מענג. על הטורטיות מושלם למרוח ממרחים טעימים ומזינים כמו אבוקדו, פסטו, טחינה או ממרח זיתים, להוסיף נבטים ולגלגל.

ספר המתכונים של עידית מרום

לחם כוסמת
צילום: עידית מרום

למה באמת כדאי לכם: מתכון ללחם מקמח כוסמת

 

  • מממ… לחם מקמח כוסמת ירוקה במתכון פלא שעושה קסמים בפה ועשוי מ-2 רכיבים בלבד!
  • תחליף מזין וטעים ללחם ולא רק בפסח…
  • חולים על לחם אבל רגישים לגלוטן? – לחם כוסמת הוא המתכון שלכם!

שורה תחתונה: מתכון לחם כוסמת אחד – 2 צורות עשייה – לחם טעים ופריך או טורטיות דקות ורכות

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? לחם כוסמת מתכון

לחם כוסמת

לחם כוסמת ירוקה ללא גלוטן

לחם כוסמת ללא גלוטן מהמם, רך ועסיסי, ללא שמן וחומרי התפחה,עשיר בחלבון, ויטמינים ומינרלים. 2 רכיבים בלבד, בצורת לחם פרוס או טורטיות רכות ויש לכם תחליף לחם מזיןוטעים לא רק בפסח, שיעשה לכם קסמים בפה
ציון 5 על ידי 2 דירוגים
לדרג
באדיבות: עידית מרום

ציוד

מחבת: נון-סטיק.
תבנית אינגליש

המצרכים

  • 3 כוסות כוסמת ירוקה (מושרות עם הרבה מים למשך הלילה על השיש.)
  • תוספות לבחירתכם - צרור פטרוזיליה, שבבי שום ובצל יבש ומלח הימלאיה ורוד, זיתים, עגבניות מיובשות, פסטו ועוד
  • לפיזור מעל: גרעינים / שומשום / שקדים פרוסים וכל תוספת שתיתן קצת קראנץ׳
  • 1 כפית שטוחה מלח

אופן ההכנה

  • נשרה את הכוסמת עם הרבה מים למשך הלילה על השיש.
  • בבוקר נשטוף את הכוסמת היטב ונעביר לבלנדר יחד עם 2.5 כוסות מים פושרים.
  • נטחן טחינה ראשונה את הכוסמת והמים עד לקבלת תערובת גסה.
  • נוסיף תוספות לבחירתכם וכפית שטוחה מלח ונטחן שנית הפעם טחינה ארוכה יותר של כמה דקות, עד לקבלת בלילה חלקה עם בועות.
  • מהבלילה ניתן לטגן טורטיות על מחבת נון סטיק עם מעט שמן, או להעביר לתבנית אפייה אינגליש גדולה, מרופדת בנייר אפייה ולאפות על חום 170 כ-45-50 דקות.
  • נמתין לקירור מלא, נפרוס את הלחם ונאחסן בקופסא אטומה במקרר.

הערות וטיפים

  • רצוי להוסיף תוספות למתכון הבסיסי בשלב הטחינה בבלנדר. גוונו בתוספות לפי טעמכם האישי - פטרוזיליה, שבבי שום ובצל יבש ומלח הימלאיה ורוד, זיתים, עגבניות מיובשות, פסטו ועוד
  • רצוי להכין במחבת נון סטיק טובה עם מעט מאוד שמן זית
  • נשמר במקרר שבוע, ובמקפיא עד 3 חודשים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

לחם כוסמת מתכון
צילום: עידית מרום
לחם כוסמת
צילום: עידית מרום
לחם כוסמת
צילום: עידית מרום

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

לחם כוסמת הכי יבוא טוב עם מרק מהמם, או עם אוכל מנחם…

עוד מתכונים מעניינים באתר

מוזמנים לעקוב: בדף שלה | בקבוצתה – בדרך למטבח בריא ובאינסטגרם

Similar Posts

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements