פרגיות ברוטב מעלף עם תפו"א
פרגיות ברוטב מתקתק, שמכינים בתנור עם תפוחי אדמה במהירות ובקלות! ארוחה מלאה שכל הילדים ישמחו לאכול!
לא כל מנה עיקרית היא "ללכת על בטוח", במיוחד כשמדובר בילדים. קבלו מתכון בטוח, שהילדים יטרפו בטוח ושיעשה לכם את החיים קלים! מתכון לפרגיות ברוטב, פרגיות ברוטב סילאן שקשה לעמוד בפניו!
מתכון לארוחה מלאה ועשירה, שמכינים בתבנית אחת וללא מאמץ. מתכון פרגיות ברוטב הכי טעים שתטעמו! מתכון קל ביותר ורק נשאר לבחור איזה סלט מגישים ליד, ואל תשכחו את החלה!
למה באמת כדאי לכם: פרגיות ברוטב
- תבשיל פרגיות ברוטב – מנה שכל הילדים ישמחו לאכול בכל הזדמנות!
- מנה מלאה הכוללת את כל רכיבי התזונה המומלצים בארוחה!
- מתכון פשוט לפרגיות ברוטב שמכינים בקלות ובמהירות!
- מנה מושלמת להכנה גם בימי שגרה העמוסים בתור ארוחת צהריים!
שורה תחתונה: רוצים ללכת על בטוח? תכינו את המנה הזו ותהיו בטוחים שלא יישאר פירור מהמנה הזו!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
פרגיות ברוטב מעלף עם תפו"א
המצרכים
- 12 תפו"א אדום (בגודל בינוני)
- 6-8 פרגיות (לחצות לשניים)
- 1 חבילת פטריות שמפיון (250 גרם - לחתוך לרצועות)
- 1 בצל (גדול חתוך לרצועות)
- 1 בצל סגול (חתוך לרצועות)
- 4 כפות שמן קנולה/זית
- 3 שיני שום (כתושות)
- 1 כף סוכר חום
- 1 כף סילאן
- ½ כף פפריקה מתוקה
- 1 כפית כורכום
- 1 כף מרק עוף
- ½ כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כף פטרוזיליה יבשה
- 1 כפית בזיליקום יבש
- 2 כפות רוטב סויה בסגנון סיני
- 1 כף רוטב צילי
- 1 כוס מים רותחים (כוס גדולה עם ידית)
- 1 כף דבש (לזיגוג לפני הכניסה לתנור)
אופן ההכנה
- שוטפים את תפוחי האדמה היטב עם הקליפה ושמים בסיר גדול עם מים וכפית מלח.
- מבשלים עד לריכוך כך כשנועצים סכין חדה והיא נכנסת בקלות.
- מסננים ומצננים כ - 5 דקות.
- לאחר מכן מועכים אותם בעדינות עם פטיש שניצל ע"י דפיקה קטנה ומניחים בצד.
- בסיר סוטאז' נטגן את הבצלים עד להזהבה, נוסיף את השום הכתוש ונערבב.
- נוסיף את הסוכר החום והסילאן ונמשיך לטגן איזה דקה.
- נתבל בפפריקה וכורכום ונערבב.
- כעת נוסיף את הפרגיות ונטגן כ- 2 דקות מכל צד.
- כעת נוסיף את תפוחי האדמה המעוכים, נתבל במלח, פלפל שחור, מרק עוף, פטרוזיליה יבשה ובזיליקום ונוסיף כוס מים רותחים.
- נבשל כשתי דקות ונוסיף את הרטבים ונבשל על אש נמוכה עם מכסה סגור כרבע שעה עשרים דקות (תקנו טעמים במידה וצריך).
- אפשר ורצוי לנער את הסיר מצד לצד.
- כעת נוסיף את הפטריות ונמשיך לבשל עוד כמה דקות.
- כשרואים שהרוטב מתחיל להצטמצם מפזרים עוד קצת פטרוזיליה יבשה ומוסיפים כף דבש מעל כל התבשיל בתנועת זיגוג.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל - 200 מעלות טורבו למשך 5 דקות בערך על מנת לקבל צבע זהוב.
הערות וטיפים
שאלות נפוצות: פרגיות ברוטב
התפוחי אדמה נכנסים עם הקליפה? כן, אבל מעוכים. |
זה יוצא טוב גם עם חזה עוף? חזה עוף לא מתאים לבישול ארוך הוא יתייבש, או פרגיות או כרעיים/ שוקיים. |
זה נראה מעולה מה אפשר לשים במקום סוכר ודבש אני לא אוהבת אוכל מתוק תודה? תשימי רק כף סילאן שיאזן את הטעמים. |
נשמע מעניין רק לא הבנתי מה יקרה לתפו"א כשהוא מעוך ומעל הפרגיות? לא למעוך יותר מידיי, מעיכה קטנה שלא יתפרקו. |
הבמה כולה שלכם:
"בדיוק כשחיפשתי אתמול מה להכין להיום
אז צץ לי המתכון שלך יצא מושלם תודה רבה לך!"
שרה מלאקוב
רק עוד דבר אחד אחרון!
הסופ"ש הגיע בדיוק בזמן – כבר חשבתם מה תכינו לכבוד שישי בערב?
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: סוניה סאני בן הרוש